Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen következményei vannak, ha abbahagyom az önkielégítést?
Arra gondolok, hogy milyen káros következményi lehetnek lelki és testi értelemben(pl. szervi károsodás)?
Többször próbálkoztam már, max. 6 hónapig sikerült. Barátnő sajnos még mindig nincs.
33/F
Köszönöm a válaszokat előre is!
Orvosok, orvostan-hallgatók válasza kifejezetten érdekelne.
Ha abbahagyod azzal nem ártasz magadnak, csak akkor ha ezt csak a saját vágyaid elfojtásával tudod megtenni (sok pap sem csinálja és orvosok megállapították, hogy semmi bajuk nem lesz, a sperma folyamatosan visszaalakul, újrafelhasználódik a testen belül).
Amúgy meg csináld ha jólesik, nincs ebben semmi káros, legfeljebb ha sokszor elmész akkor egy csomó energiát elpuffogtatsz a levegőbe. 30 felett már nem árt takarékoskodni.
De inkább valami barátnőt kellene kéne már neked összehozni. Ahogy a barátom mondaná "nem élet az élet nemi élet nélkül..." :)
Mégis mi az oka? Nem tetszel a lányoknak vagy bátortalan vagy? Esetleg testileg fogyatékos?
Első válaszolónak:
Talán mindkettő. Volt többször az az érzésem, hogy nem tetszem senkinek, és talán emiatt az önbizalmam is gyengébb.
Tényleg párkapcsolatban kellene élnem, nem kizárólag a szex miatt, az egész mentális állapotomon sokat javítana.
Viszont ezt az önkielégítést nagyon cikinek érzem már, úgy is, hogy senki sem látja és senki sem tudja.
közvetlen testi károkat nem okoz, hacsak nem a vágy elfojtása miatt jönnek létre betegségeid. rengeteg betegség oka a boldogtalanság. legalább is erősen rájátszanak.
tényleg keress inkább egy barátnőt
igaza van annak is aki azt írta hogy az álmaidban úgyis kiürül. ha valamilyen inger ér, úgyis megtörténik.
szerintem fölöslegesen ne kínozd magad, az orgazmus boldogsághormonokat termel, ami erősebbé teszi a szervezeted. ha nem túl gyakran csinálod, nem "puffogtatod" el az energiád. olyan heti 1nél nyugodtan megmaradhatsz
orvosi vélemények:
habár szerintem ne az orvosokban bízz, hanem a tapasztalatban - sajátod és másoké. amíg nem szőrösödik a tenyered, és nem nő szarvad, addig ne aggódj
Jó önbizalom erősítő / közösség építő / partnerkeresést segítő / ezer dolgot fel lehetne még sorolni - a tánc... mindenkinek ezt szoktam javasolni akinek párhiánya van...
Az önkielégítés meg nem szégyellnivaló. Mindenki csinálta vagy csinálja még most is, de ismered a mondást: "csak az ökör iszik magában..." ...ne vacakolj annyit, lépj a tettek mezejére!
Én eddig 5 napig bírtam szex és rárántás nélkül de majd begolyóztam. Én nem hagynám semmiért abba.:)
Nem vezet semmi jóra. Haszna nincs.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!