Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Nők, köztetek miért annyira...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, köztetek miért annyira elterjedt az a nézet, hogy ha egy férfi sok nővel együtt van, akkor azt minden egyes férfi menő dolognak tartja?

Figyelt kérdés
Mert egyáltalán nem így van. És ezen sztereotípia alapján sok olyan hibás következtetést is levonnak az emberek, amik megint csak tovább erősítik a két nem között amúgy is sokszor fennálló ellentéteket.
2011. máj. 5. 12:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

13:21 Igazad van, nem akartam általánosítani, elnézést, ha úgy tűnik. Viszont a kérdés is úgy szólt, hogy a nők között elterjedt ez a nézet. Csak azt akartam jelezni, hogy nem kizárólag a nők között, hanem nagyon sok férfi is így látja, sőt, a társadalom egy jelentős része.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az összes férfi, vagy nő így látná.

2011. máj. 5. 13:29
 12/15 A kérdező kommentje:

Igen, na most lépjünk tovább:

Ha egy nő erre hivatkozik, akkor én férfiként miért ne mondhatnám azt, hogy bocs, de nincsen igazad? Avagy, miért nem hajlandó a nő elfogadni, hogy az általánosságok egyáltalán nem biztos, hogy mindenkire igazak?

2011. máj. 5. 13:31
 13/15 Panda Péter ***** válasza:
mert ez egy nagyon kényelmes kifogás tud lenni.
2011. máj. 5. 13:38
 14/15 anonim ***** válasza:

13:31

Most ha azt mondja a férfi, hogy ez egyáltalán nem így van, tehát a pasik többsége szemében ugyanolyan kevésbé "menő", vagy ugyanúgy elítélendő, ha egy férfinek sok barátnője van, mint ha egy nőnek sok barátja, akkor persze, hogy a lány nem hiszi el, hiszen nem ezt tapasztalta. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy ha vannak is kivételek, sokakra mégis ráillik ez az általánosítás.

Viszont ha azt mondja a pasi a lánynak, hogy ő, személy szerint nem tartja menő dolognak... és így sem hiszi el a lány, az már szerintem a bizalmatlanság jele.

2011. máj. 5. 14:10
 15/15 A kérdező kommentje:

ma 14:10

Értem én, itt nyilván a 2. esetről beszéltem.

2011. máj. 5. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!