Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Keresztény lányok, ti mennyire...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Keresztény lányok, ti mennyire vagytok a szexben visszafogottak?

Figyelt kérdés

Úgy értem: szoktatok sokat szexről beszélni a barátotokkal, orálozni, új dolgokat kipróbálni, egyáltalán, szabadon megélni az egész szexet?

Én keresztény lány vagyok, de valahogy a templomi nevelés hatása az lett, hogy egy ilyen rossz, elítélendő dolog lett a fejemben a szexből. Más is járt ilyen rosszul?

2011. máj. 1. 20:35
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Azt írod a lányokról, a fiúk orális kényeztetését tartják undorítónak a lányok, a fiúk a lányokét nem? Nem pontosan értettem...
2011. máj. 1. 21:33
 12/22 anonim ***** válasza:
41%

XIII. Leó: A Szent Penitenciária válasza (Kr. u. 1880) (DH 3148)

Kérdés: Vajon megengedett dolog-e csak azokon a napokon házaséletet élni, amikor a fogamzás nehezebb?

Válasz: Azokat a házastársakat, akik az előbb mondott módon járnak el, nem kell nyugtalanítani, a gyóntató - óvatosan ugyan! -, de ezt a véleményt, amelyről szó van, sugallhatja azoknak a házastársaknak, akiket másképp hiába próbált az onanizmus átkos bűnéből kivezetni.

[második válaszoló voltam]

2011. máj. 1. 21:45
 13/22 anonim ***** válasza:

Szerintem ez az egyik legundorítóbb dolog a kereszténységben: hogy az egyik legszebb, legnagyszerűbb érzést sajnálja az emberektől. 10 ember közül 9-ben sikerül is bűntudatot kelteni...

Én úgy gondolom, hogy ha a pároddal hosszabb kapcsolatot képzeltek el mindketten, akkor érdemes felfedezni a másikat - és magadat is, hogy hogyan viselkedsz ebben a helyzetben?

Tehát, ahogy halad előre a kapcsolat, egyre több és bizalmasabb dolgot lehet megengedni és elkövetni - bűntudat nélkül.

Isten - HA tényleg jóságos - nem sajnálja ezt tőled. Akkor nem adott volna vágyat neked - mint ahogy sok állat nem is élvezi egyáltalán a szexet, csak eltűri.

2011. máj. 1. 22:25
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Az egész vallás dolog egy szemét hazug képmutató dolog. Nem csak a kereszténység, de az összes többi is. Elítélik a házasság előtti szexuális kapcsolatot, de azért a történelem során hány pap és pápa nemzett zabi gyerekeket? Nagyon sok. Az egész dolog nem arra megy ki, hogy az ember tiszta legyen meg a hasonló baromságok, hanem azért, mert ha a papok nősültek volna, akkor az összeharácsolt vagyont szét kellett volna osztaniuk a gyerekeik között, a hatalmat szintén. Nem tudom miért kell a szexet úgy beállítani, mintha az a világ legrosszabb dolga lenne. Szerintem ezt ti sem tudjátok megindokolni. Attól még, ha valaki szexuális kapcsolatot létesít, de még a házasság előtt, esetleg több különböző partnerrel, akiket nem is ismer attól még lehet jó ember és jó keresztény. Vagy ha nem akkor valami nagyon nagy gond van a vallással.
2011. máj. 1. 23:16
 15/22 anonim ***** válasza:

Kérdés: Vajon megengedett-e önmagában a házastársak azon gyakorlata, akik - mivel jogos és nyomós okok miatt, tisztességes módon kívánják a gyermeknemzést elkerülni, - kölcsönös egyetértéssel és tisztességes indítékból tartózkodnak a házasélettől, kivéve olyan napokat, amelyeken egyes újabb tudósok elméletei szerint [ti. Ogino-Knaus elmélete szerint] a fogamzás természetes okokból nem lehetséges?

Válasz: A kérdés megválaszolása megtörtént a Szent Penitenciária válaszában 1880 június 16-án [DH 3148].

[tehát: olvassátok el az előző kommentem...]

2011. máj. 1. 23:33
 16/22 A kérdező kommentje:
Öööö... ezeket a pápás idézeteket én elolvastam, de nem nagyon értem, vagy rosszul értelmezem őket. Persze, hogy "megengedett" ezt csinálni, de nem kötelező. Nem ugyanaz a két szó. Meg aranyos ez a kitétel, hogy a gyóntató óvatosan ugyan, de sugallhatja :-) Mintha ők is éreznék, hogy ebbe nem lenne azért muszáj beavatkozni.
2011. máj. 2. 09:20
 17/22 anonim ***** válasza:

Ha nem érted:

Ogino-Knaus módszer: Egy japán és egy osztrák nőgyógyász dolgozta ki. Egy átlagos ciklus 28 napos. Ebből körülbelül 5 napig termékenyíthető meg egy nő. Ha óvatosak vagyunk, és az 5 nap előtt és után még rászámolunk két napot (akkor sztem. már tuti nem lesz fogamzás) akkor kapunk 9 napot. Tehát:

28-9=19

28 napból 19 napon lehet szexuális életet élni, tulajdonképpen a Kat. egyház szerint teljesen szabadon. Na ne mondd hogy ez nem elég :P

Az óvatos sugallásról: eleinte nekem is vicces volt olvasni, de ha belegondolunk egy olyan korszakban kérdezték (1855), amikor a latex kotont fel sem találták (sőt, ebben az évben találták fel a gumi óvszert, mert 1855-ig csak birkabélből készült. Értelemszerűen nem lehetett elterjedt még a gumi óvszer se abban az időben, amikor éppen feltalálták). Szerintem ha megkérdezel ma egy papot kerek perec azt fogja mondani: Ha nem tudod türtőztetni magad, akkor csináld!

A fogamzásgátlás és a természetes családtervezés közötti különbségről itt olvashatsz többet:

[link]

2011. máj. 2. 12:43
 18/22 anonim ***** válasza:
Előző hozzászólásomhoz hozzátenném, hogy manapság nem divat gondolkozni, ezért inkább a kotont használnak, mint hogy matekozzanak akár 5 percet is...
2011. máj. 2. 12:45
 19/22 anonim ***** válasza:

"Persze, hogy "megengedett" ezt csinálni, de nem kötelező. Nem ugyanaz a két szó."

Azért furcsa lenne ha a gyóntató azt mondaná hogy: Ma este szeretkezz!

LoL

Nem értem mi ezzel a problémád, hogy megengedett, nem kötelező. Akkor keress valami okkult vallást amiben minden este szexuális szeánszot rendeznek rókatánc kíséretében :P

2011. máj. 2. 12:47
 20/22 anonim ***** válasza:

A naptármódszerrel vigyázz!

A hatékonysága olyan 60% körül van... sok mindenen múlik, de általában 2 év után jön a gyerek.

2011. máj. 2. 20:58
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!