Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Női egyenjogúság, vagy női...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Női egyenjogúság, vagy női felsőbbrendűség van?

Figyelt kérdés
Nem tudom észrevettétek-e, de főleg az írott sajtóban, ha egy lánnyal történik valami (baleset, bűncselekmény), akkor azzal sokkal többet foglalkoznak, jobban "sajnáltatják", míg ha egy férfival, akkor pár sorban leírják a tényeket, és annyi, hisz csak egy férfi volt...
2011. máj. 1. 10:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%
Hát azért ez így egy csöppet baromság. Ez az egész egyenjogúság baromság. Emberek vagyunk, nem különbözünk egymástól. Egymás nélkül senkik sem lennénk. Nincs olyan, hogy a nő vagy a férfi felsőbbrendű.
2011. máj. 1. 10:08
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
tény, hogy a nőket pozitívan diszkriminálják.
2011. máj. 1. 10:40
 3/14 anonim ***** válasza:
31%
Nöi felsöbrendüsèg mi fiuk el vagyunk nyomva igazsàgot de hàt a csajok elönybe vanak mindent megkapnak ez a sz*pàs hatalma tisztelet a kivètelnek
2011. máj. 1. 10:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vettem észre, hogy a nők sokkal több mindent elvárnak, csak azért mert nők.

Mert egy csomó nő úgy áll a dolgokhoz, hogy ha pl. egy nőnek nem engednek valamit, akkor rögtön húúú diszkrimináció, ha egy férfinak, akkor hát így járt...

Szerintem pedig azért vannak dolgok, amiket kifejezetten egy nőnek kell csinálnia, úgy értem csak azért mert egyenjogúság van, még nem kell elfeledkezni pl. a családról, stb...

Persze nem azt mondom, hogy az milyen jó volt, ami régebben volt, hogy a nők el voltak nyomva, nem lehetett nekik semmit, de azért nem kéne átbillenni a másik oldalra sem.

Ezt úgy mondtam, hogy lány vagyok, szóval nem kell félreérteni:D

2011. máj. 1. 11:01
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Én nő vagyok,de én is úgy vagyok vele,hogy emberek vagyunk és egyenlőek.Én nem hisztizek azért,ha valamit nem kapok meg,mert nő vagyok,és nem várom el,hogy pozitívan diszkrimináljanak,mert nő vagyok.
2011. máj. 1. 11:23
 6/14 anonim ***** válasza:
76%

Igazából sokan sokszor azt felejtik el ebben a kérdéskörben, hogy lehet h egyenlőek vagyunk de nem egyformák. Éppen ezért szerinte vannak női és férfi munkák/dolgok/helyzetek ahol a másik nemnek nem sok keresnivalója van. Ilyen monduk az óvónő, a programozó, a hostes, az autószerelő, a kerti munka, a konyhai feladatok stb stb.

Ugyan azok a jogaink vannak, ugyanakkora elismerés jár érte, de a nemek igenis különbözőek.

2011. máj. 1. 11:29
 7/14 anonim ***** válasza:
Volt már hasonló kérdés és jó válaszok születtek.
2011. máj. 1. 21:44
 8/14 anonim ***** válasza:
bárki bármit mond, NŐ URALOM VAN! ez ellen nem tehetsz semmit. ez így van. tedd odébb a büszkeségedet és tűrd el. ezt komolyan mondom.
2011. máj. 2. 20:31
 9/14 anonim ***** válasza:

Szerintem meg pont, hogy a férfiakat diszkriminálják pozitívan. Ha nő vagy, legyél csupasz mindenhol, járj tűsarkúban (akármennyire eldeformálja a gerincedet), legyen rajtad 6 kiló vakoltat, hordj miniszoknyát és csecskidobós, kivágott pólókat, mert az nőies. Nézz ki mindig jól, keress jól, takarítsd ki a házat, moss és főzz a családra, végezd el az összes házimunkát, sőt, még az ágyban is legyél tökéletes, ha a párodnak kufircoláshoz van kedve esténként.

Ezzel szemben egy férfitől mit várnak el? Elég, ha felvesz egy sima pólót farmerrel, csak tiszta legyen. Borotválkoznia sem kell, mert az b*zis (értelemszerűen ez vonatkozik a sminkre is, de persze ezt nem is vitatom). Ha elvégzezte a munkát, teljes lelki nyugalommal leülhet sörözni a haverokkal vagy végigfetrengheti a délutánt, mert az élettársa úgyis elvégzi az otthoni melót. Ezen felül teljesen jogosan van felháborodva, ha a barátnője/felesége azt mondja, nincs kedve a töcsköléshez.

Oké, lehet, hogy túloztam, és biztos, hogy ez nem mindenhol így működik, de azért valljuk be, hogy átlagba véve ez van. Én ráadásul még a szüleimtől is ezt láttam/látom, tehát másra nem is nagyon tudnék alapozni.

2011. máj. 10. 19:09
 10/14 anonim ***** válasza:

Utolsó, te terelsz.

Nem összeillő dolgokat hasonlítasz össze.

Ha nő vagy, ezek a követelmények <-> ha férfi vagy, ezek a követelmények.

Egy mai átlagnő ezt csinálja <-> egy mai átlagférfi ezt csinálja.

Ezeket lehet összehasonlítani, de te az elsőt hasonlítottad össze az utolsóval.

2011. máj. 10. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!