Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Nagyon SÜRGŐS! Most mit...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon SÜRGŐS! Most mit csináljak? Lehet, hogy terhes vagyok? Légyszi normális válaszokat! Nagyon félek. :/ Bőv. LENT!

Figyelt kérdés

Tegnap este lefeküdtünk a barátommal. Minden rendben volt. De amikor úgy érezte, hogy el fog menni, akkor ki vette és a gumi meg nem volt rajta. Azt nem tudjuk, hogy mikor eshetett le. De valószínűleg nem sokkal előtte, mielőtt befejeztük.

Most nagyon félek, hogy terhes vagyok! Lehet vennem kéne be 72 órásat a biztonság kedvéért??

De a barátom azt mondta, hogy nem kell félnem mert nem ment el..szóval max az előváladék kerülhetett belém.

Nem tudom.. :/

Szerintetek ?

2011. ápr. 25. 10:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

De mi lett az óvszerrel?? bent maradt vagy hol van? :)

Amúgy kérdéses az is, hogy a ciklus melyik részében vagy? Mert attól is függnek az esélyek. Sajna az előváladék is tartalmaz termékenyítő sejteket, tehát van kockázat, csak nagyon kicsi.

2011. ápr. 25. 10:38
 2/20 anonim ***** válasza:
Kicsi esélye van, de van. Jobb félni. Vegyél esemény utánit, az a biztos.
2011. ápr. 25. 10:41
 3/20 A kérdező kommentje:

Először mi is azt hittük, hogy bennem maradt de nem bennem volt.. hanem mellettünk volt le esve..

Vennék be 72 órásat, de azt hallottam, hogy az nagyon nagy hormontartalmú és ha fölösleges lenne? :/

Ja, és kedden jött meg, szombatra elmúlt és ez tegnap történt.

A 72 órás tabletta egyébként hogy működik? Orvos fel írja akárkinek?

De előtte már egyszer aznap elment..szóval. Nem tudom :/

Köszönöm a válaszokat! :)

2011. ápr. 25. 10:50
 4/20 anonim ***** válasza:
Ismét az első vagyok. ( ráadásul férfi :)) Ha rendszeres a ciklus, akkor a 17 nap körül lesz újra termőképes petesejted, a hímivarsejt meg csak 3-4 napi életképes. Szóval ebben az esetben majdnem hátra lehet dőlni. De ha rendszertelen a ciklusod, akkor inkább jobb biztosra menni.
2011. ápr. 25. 10:55
 5/20 A kérdező kommentje:
22-25 naponta szokott megjönni.
2011. ápr. 25. 11:06
 6/20 anonim ***** válasza:

Figy, legjobb ha veszel be eseményutánit. Az eseményutáni csak akkor veszélyes, ha túl sokat használják, de pont ilyen esetekre találták ki.

Lehet, hogy kicsi az esély, hogy terhes maradsz, de gondolj bele, hogyha mégis, akkor az mégis milyen lenne.

Valószínűleg arra fogsz jutni, hogy inkább megéri most az eseményutáni, minthogy később abortuszra kelljen menni, vagy úgy kelljen megszülnöd a gyereket, hogy nem tudod neki a legjobbat nyújtani, mert nem vagy rá kész.

Amúgy az összes ilyen vényköteles, orvos írhatja csak fel, de minden nagyobb városban van sürgősségi fogamzásgátli ambulancia, és a tabit meg nagyobb patikákban ki lehet váltani ügyeleti időben.

Ezt meg most találtam az interneten neked, ha úgy döntenél, hogy elmész: kisebb normál nagyobb

Címoldal / Egészség

3 fontos tény az esemény utáni tablettáról

Előfordul, hogy egy szerelmes éjszaka nem úgy alakul, ahogy terveztétek. Te mindent tudsz az esemény utáni tablettáról?

Szerző: Horváth Krisztina

Forrás: Femina.hu

2009. július 26.

81

hirdetés

Még egy tapasztalt nővel is előfordulhat, hogy a szenvedélyes éjszaka során elfeledkezik a fogamzásgátló tablettáról, vagy esetleg az óvszer mondja fel a szolgálatot.

A kétségbeesés helyett a gyors cselekvés a pálya ilyenkor. Amennyiben megtörtént a baj, vagyis nem alkalmaztatok megfelelő védekezési módszert, az esemény utáni tablettát 72 órán belül még beveheted.

Nőként egészségesen

Mellrák »

Felfázás »

Görcsök »

Méhnyakrák »

Endometriózis »

Hüvelyviszketés »

Női szívinfarktus »

Petefészekciszta »

A gyógyszernek többféle fajtája is ismert a piacon, ám hatásmechanizmusa mindegyiknek hasonló. Mindössze egy vagy két tablettát kell bevenned. A gyógyszer egy nagyobb adag hormonnal - progeszteronnal - akadályozza meg a spermiumok bejutását a petesejtbe, vagyis a nem kívánt terhességet. Van azonban néhány dolog, amelyekkel nem árt, ha tisztában vagy, mielőtt használod a tablettát. Jó, ha tudod, hogy ha már megtörtént a fogamzás, akkor a módszer nem szakítja meg a terhességet.

Kizárólag vénnyel kaphatod meg

Mivel az esemény utáni tabletta valóban csak sürgősségi esetekben alkalmazható, éppen a korábban már említett magas hormontartalma miatt, kizárólag akkor juthatsz hozzá, ha az orvos felírja. Joggal merül fel a kérdés, hogy mit tehetsz, ha hétvégén történik meg a baj, a nőgyógyászod nem rendel, és a háziorvos sem ügyeletes. Nem kell kétségbeesned, ugyanis minden nagyobb városban van sürgősségi fogamzásgátlási ambulancia, ahol egy rövid, névtelen kérdőív kitöltése után felírják neked a gyógyszert, amit a nagyobb patikákban kiválthatsz, akár az ügyeleti időszak alatt is.

Budapesten több ilyen ambulanciát is találsz, például a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, mely a 10. kerületben található, a SOTE II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, mely a 8. kerületben vár éjjel-nappal, vagy a Szent Margit Kórházban, ami Budán, a 3. kerületben kínál azonnali orvosi segítséget. A hazai sürgősségi ambulanciák pontos helyéről érdeklődhetsz ezen a telefonszámon: 06(30)303-0456.

De persze ez legyen a TE döntésed!

2011. ápr. 25. 11:07
 7/20 anonim ***** válasza:
Keress rá a googleba, vagy kérdezd meg itt, hogy hogyan kell pontosan kiszámolni ezt.
2011. ápr. 25. 11:08
 8/20 A kérdező kommentje:
Ha 22-25 naponta jön meg akkor mikor lesz újra termőképes petesejtem?
2011. ápr. 25. 11:11
 9/20 anonim ***** válasza:
KB. Hányadik napon? Ez lenne a kérdésed.
2011. ápr. 25. 11:12
 10/20 A kérdező kommentje:
Igen.
2011. ápr. 25. 11:13
1 2

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!