Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » A mai huszonéves nők mikor...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai huszonéves nők mikor szeretnének gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Mert ismerkedtem eddig néhány nővel, de amikor szóba hoztam a családalapítást témáját, valahogy mindegyik olyan ódzkodva reagált rá. Mintha idegennek tekintenék a témát.
2011. ápr. 14. 09:59
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
Számomra ez az egyik legnehezebb kérdés. Nálam a gyerekszülésnek semmit köze nincs a karrierhez vagy az egohoz. Én ha fogok is gyereket szülni, az nem azért lesz elsősorban, hogy én jól érezzem magam. Úgy értem nehogy már ÉN legyek attól boldog, hogy van egy babám, mert milyen édes amikor megtanul járni meg beszélni. Szerintem inkább ez az önző gondolkodás, nem az, hogy valaki karriert akar, mondjuk én pont nem akarok. Mondjuk ha ti meg vagytok elégedve a világgal úgy ahogy van (gondolkodásmód, a lélek jelentősége), akkor nyugodtan vállaljatok gyereket, de én nem vagyok benne biztos, hogy ezt akarom egy ártatlan életnek. Én azt szeretném, ha maximálisan szabad és boldog legyen. Nem tudom, hogy értitek e mit akarok ezzel mondani.
2011. ápr. 14. 13:57
 32/46 A kérdező kommentje:

ma 13:57

Mi az a lélek? :)

2011. ápr. 14. 13:58
 33/46 anonim ***** válasza:
En 26/N vagyok , egyetemet befejeztem 5 éve dolgozom páromal 4 éve ismerjük egymást 1 éve együtt élünk és ugy terveztük hogy idén nyaralás után leteszem a fogamzásgátlót és 3 honap szünet után akkar örülhetünk is a pozitiv teszt eredményének :o)))
2011. ápr. 14. 14:03
 34/46 anonim válasza:
Erre a kerdesre szerintem nem letezik pontos valasz, mert nem nagyon tudjuk megkerdezni az osszes huszoneves not mikor szeretnenek gyereket. Altalanositas meg ugyebar marhasag. :)
2011. ápr. 14. 14:07
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Most tényleg azon megy a vita, hogy ki miért szeretne vagy nem szeretne és mikor gyereket szülni???? Ez mindenkinek a magánügye és ha valaki elítél valakit a saját döntése miatt az már bocsánat, de idióta. Mindenki a saját háza táján sepregessen és ne akarjon már beleszólni abba, hogy ki mikor és mennyit szüljön!

Az eredeti kérdésre válaszolva, szerintem egyre inkább kitolódik a gyerekvállaló képes kor és ez összefüggésben van a munkával. Nézz meg egy 20-on éves nőt, de akár férfit is lehet, a többség nem képes még a saját lábára állni, és ez nem csak akarat kérdése! Én sem fogok egy 20 négyzetméteres albérletbe gyereket szülni minimálbérből, és úgymond a szüleimnek se fogok szülni, nem akarom, hogy ők viseljék ezt a terhet. Persze ezt valaki egoizmusnak címkézi, de pont, hogy elsősorban a gyerekem érdekeit nézem!

Mindazonáltal nyilván a média, meg a trendek is lehetnek hatással (megjegyzem ezek előtt is volt aki így volt aki úgy gondolkodott, szóval nem kell mindenért a médiát meg a való világot okolni), de szerintem az eredője a siralmas pénzügyi helyzet, a kiszolgáltatottság és a kiszámíthatatlanság.

Hogy az általad említett nők mit gondolnak erről, vagy miért ódzkodnak azt persze nem lehet tudni, lehet, hogy csak te futottál össze kevésbé családcentrikus nőkkel. De elítélni nem szabadna ezért senkit sem.

Peace!

2011. ápr. 14. 14:08
 36/46 A kérdező kommentje:

ma 14:08

Éppen azért tettem fel ezt a kérdést, mert úgy tapasztalom, hogy elsősorban a média és a trendek alakítják ki az emberek világképét. És sokkal inkább előtérbe kerülnek a tárgyak, mint az emberek.

Kb. olyan hozzáállás ez, mint hogy: "Gyerek??? Ááá, dehogy, inkább még egy kocsi vagy nagyobb lakás, vagy plazma TV. Az úgysem pofázik vissza, nem kell vele törődni, nem kell felnevelni."

A kor kérdést meg azért látom problémásnak, mert minél jobban kitolódik a gyermekvállalás, annál kevésbé lesz esély arra, hogy a szülő és a gyermek között harmonikus kapcsolat legyen. De a társadalomnak sem tesz túlzottan jót.

2011. ápr. 14. 14:12
 37/46 anonim ***** válasza:
Hát igen, kellemetlen ha nem tudom a bölcsiben, hogy az 50es pasas a másik gyereknek az apja vagy nagyapja :D
2011. ápr. 14. 14:17
 38/46 anonim ***** válasza:

Igen, értem, hogy miért tetted fel a kérdést, csak a többiek vitázása kicsit felhúzott.

Mindenesetre ha te ezt tapasztaltad, lehet, hogy rossz helyen keresgélsz. Nem tudom persze az ismerkedés körülményeit, de mondjuk nem a discoban kell ilyenekről beszélgetni (sarkított példa)

Szóval ne keseredj el, nem általános szerintem ez a hozzáállás és a többség normálisan gondolkodik és nem akar tárgyakat halmozni, csak mivel te normális gondolkodású vagy, ezért sokkal feltűnőbb a veled ellentétes viselkedés.

Kicsit kusza lett, de remélem érted :)

2011. ápr. 14. 14:18
 39/46 anonim ***** válasza:

Manapság sajnos tényleg az első a karrier. Mindenki arról beszél, hogy "mindent meg akar adni a gyerekének.

De mindent meg akarna neki adni, akkor még 50 évesen sem tudna szülni....

Nyilván nem nyomorba kell szülni 3 gyereket. De azért szerintem ha van biztos állás, jut mindenkinek kaja, a gyereknek pelenka és ruha, akkor nagy gond nem lehet.

A mai fiatalok nem akarnak a gyerekkel osztozni...ez bizony önzőség. Ha gyereket vállalnának viszonylag kevés pénzből, akkor nekik kevesebb jutna.

Meg ugye a karrier.

2011. ápr. 14. 15:01
 40/46 anonim ***** válasza:

csak tudnám milyen karrierről beszélünk, mintha ez lenne az átlag, amikor a legtöbb kérdés itt is arról szól, hogy hogyan éljen meg valaki 80ezer forintból. akinek ennyi a fizetése az milyen "karrierről" beszél? szerintem ez inkább a kivétel, de talán ezt is média hajtogatja, hogy emiatt nem vállalnak gyereket. pedig szerintem akik összeházasodnak vagy tartós párkapcsolatban élnek, azoknak nagyrészt lesz gyerekük, inkább azzal van a baj, hogy sokat nem találják a párjukat (ez persze azért az egóval már jobban összefügg).

//és (azt hiszem) nem vagyok szűk látókörű csak nem tudok helyesen írni. :))

2011. ápr. 14. 15:18
1 2 3 4 5

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!