Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A tampon átszakítja a szűzhártyát?
Először is, mindegy, hogy milyen mélyre helyezed a tampont, mert a szűzhártya a hüvely bemeneténél van (itt egy remek ábrázolás róla [link] Ettől függetlenül, elvileg megtörténhet, hogy átszakad tőle, gyakorlatilag ritkán fordul elő ilyesmi. Ha tényleg szűz vagy, semmiképp ne használj a legkisebbnél nagyobb méretű tampont, azzal biztosan nem lesz baj. És igen, van rajta egy nagy lyuk (gondoljunk csak a menstruációra eleve, hogyan máshogy távozhatna a folyadék?), de lehetnek rajta kisebb lyukak is, ráadásul elég ruganyos kis szerkezet:-) Nem hiszem, hogy különösebben aggódnod kell egyébként, általában semmilyen vagy igen kismértékű fájdalommal jár, ha esetleg mégis elszakad.
Ez már csak kapcsolódó téma de annyit még szeretnék elmondani, hogy a szűzhártyától függetlenül jobb, ha mellőzöd a tamponhasználatot:-/ Tudom, sokkal kényelmesebb, meg el is lehet akár felejteni, hogy menstruálsz....de sajnos nem túl egészséges, hogy órákon át szellőzés nélkül "ül" a tampon a hüvelyben, nem tesz jót a természetes, védő baktériumflórának ami által sokkal könnyebben kapsz el fertőzéseket. Hosszú távon pedig anatómiailag sem éppen előnyös. Ráadásul a cél nem az kéne legyen, hogy megfeledkezzünk a menstruációról, hanem hogy megéljük a nő-ségünket általa:-)
Na bocs ha ez utóbbival félig off voltam, de szerintem ez is fontos része a kérdésnek.
GOMBVIRÁG,
nagyszerűen értesz a szűzhártyához, de a tamponokhoz nem. Nők milliói használják, mert igen, könnyebb vele az élet. És nem a szárnyasbetét használatával akarják hangsúlyozni a nőiességüket, ami ráadásul büdös is egy kissé :(
Kedves Elsa,
attól, hogy valamit milliók használnak, még nem biztos, hogy egészséges és jótékony hatású, noha fentebb is elismertem, hogy nyilván praktikusabb. Kérdés, hogy kényelmesen akarsz élni, vagy egészségesen.
Az például, hogy csilliárd liter kólát eladnak évente, még nem változtatja azt egészségessé, sőt:-/ Vagy durvább példaként hozhatnám a cigarettát is...Na mindegy.
(Tudom-tudom, jó gyors a reakcióidőm:-D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!