Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a HVP virus? Hogyan lehet elkapni?
Hát a védekezés ellene annyi, hogy nem szabad fűvel-fával összefeküdni. A hpv vírus kedvenc tenyészhelye a fityma alatt található, de csak akkor, ha az nincs rendszeresen kimosva, megtakarítva. Körülmetélt fiúknál nincs ilyen veszély. Kapható ellene védőoltás, de nem államilag támogatott, árában nem vagyok biztos, de kb 3 alkalom x 30 000 Ft. És igen, nőknél feltehetőleg az ápolatlan pasi fitymája alól bekerülő hpv vírus okozza a méhnyakrákot.
Szol csak akkor vagy veszélyben (ha lány vagy), ha olyannal csinálod, aki nem szokta ott megmosni magát :D
Ha pedig fiú vagy, akkor tisztálkodj:)
Szia!
Igen, 90.000 Ft és csak 14 év körül adják be... ezt is hallottam, 21 évesen én nem megyek vele sokra.
Viszont cáfolnám a "csak" partnertől való fertőzést. Én felfáztam és a gyulladás okozta. A partneremnek semmi baja.
Előfordul, hogy hogy így kapod meg, de nekem 5 éves a kapcsolatom és pár hete tudtam meg, mikor orvoshoz mentem, előtte fél éve voltam és nem volt semmi bajom. Egyébként meg a szervezet le is győzi, van akinek ugy volt, hogy nem is vette észre. 80%-ban az immunrendszer legyőzi. Ezért vannak még egyébként az éves szűrések. Látod, nekem fél év alatt lett. Jött a tavasz, többet leültem kőre... hasonlók. Nem kell ahhoz nagyon sok, szinte mindenkinek van. Barátnőm 22 és szűz... na erre meg akkor aztán ne is térjünk ki, neki hogy lehetett... a barátommal meg együtt zuhanyzunk. látom, hogy mosakodik meg... de tény, ha valaki nem ápolja magát és tisztálkodik rendesen, vagy sűrű a partner csere, nagyobb a veszély is. A férfiak hordozók. Jó vigyázni, de maga a HPV kezelhető. És az még nem veszélyes.... csak ha nem megyünk orvoshoz és nagy baj lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!