Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Amerikában az Utolsó Napi...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amerikában az Utolsó Napi Szentek vallásán belül tényleg sok a "SWING"? Azt olvastam néhány angol nyelvű fórumban, hogy mivel túlságosan fiatalon házasodnak, 30-as éveik végén elkezdik ezt az életformát; szinte vágynak az újra. Ezért a négyes szexek.

Figyelt kérdés

Most a mai vallásról van szó, a mai vallás monogám képviselőiről - nem a régi időkről, amikor még szabad volt a poligámia.

Mivel állítólagosan túl fiatalon házasodnak, de a mai világ ingerei őket is érik, ezért harmincas éveikre, vagy negyvenes éveikre elkezdik ezt az életformát - a hármas, illetve négyes felállásokat - mivel már túl régóta vannak együtt jelenlegi partnerükkel; és vágynak is az újdonságokra.

Ugye mikor ezen a fórumon olvas az ember a magyarországi hármasban, vagy négyesben történő éjszakázásokról, akkor sok ember - feltételezem sok nő - írja, hogy undrodik még a gondolattól is, hogy a férje más férfiaknak felkiálja őt, illetve sokan kicsit sem vágynak újabb/másabb partnerre, nekik pontosan tökéletes az az egy illető, aki most van. Így Magyarországon lehet, hogy csupán néhány ezer ember csinálja ezt, de ezek szerint Amerikában sokkal többen.

Szerintetek a rengeteg hazai ellenkezőhöz viszonyítva mennyire lehet ez igaz az LDS vallásúakra? Hányan élhetnek közülük ilyen lehetőségekkel? Ha vannak is, mégis hogy vetik ezt fel egymás között? :D Hogy találnak egyáltalán egymásra - ez mégiscsak egy vallás az Isten szerelmére! :))

jan. 14. 18:32
 1/10 anonim válasza:
69%

A magyarországi mormon közösségre ez nem jellemző, mert a hazai egyháztagok többsége ma még első generációs megtért, akik még nem születtek bele az egyházba, hanem a saját személyes életükben történt meg a döntés, hogy az evangélium szövetségei szerint élnek és betartják a szentírások közismert parancsolatait, felvállalják és komolyan veszik ezt a nagy "kalandot" amit a mormon életmód jelent, köztük az erkölcsi tisztaság törvényét is ami ma házasságon belüli monogámiát foglalja magában a szexuális élet területén. Ez az egyház tanítása és a közösség értékrendje.

Nyilvánvalóan egy kicsit más ennek a lelkisége Utah-ban, ahol nagyon sok a sokgenerációs egyháztag, akiknek már a dédszülei is beleszülettek az egyházba, így az egyházi közösséghez tartozás nem egy valódi személyes elkötelezettségből fakad, hanem egy alaphelyzet amihez képest inkább az eltérés, "a más kipróbálása" jelentheti a "kalandot".

Az egyház szabályai és szokásai azonban az egész világon egységesek, aki nem tartja magát a szigorúan monogám életmódhoz, az hosszú távon nem tudja ezt a tényt titokban tartani egy olyan szoros közösségben mint egy mormon gyülekezet, egyházközség vagy cövek. Márpedig ha kiderül, akkor az érintetteket rendszerint előbb-utóbb kizárják az egyházból, de legalábbis azonnal elveszítik a templomi ajánlásukat.

jan. 14. 20:40
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Ehhez nincs szükség mormon vallásra :)

A haza swingerközösség több tízezer fő! Ebből a nagy klubok világát több ezer fő látogatja (van aki csak évente 1-2 alkalommal, de vannak akik havonta) s még ehhez jönnek a privát bulik, kisebb kompániák.

Nem igaz, hogy a nők többsége undorodna a többestől, sőt! Az anonim felméréseken a nők 50-55%-a a többest jelöli meg a titkos fantáziáik első helyén. Ettől a többsége még nem fogja kipróbálni, mert "mit szólnának mások" rabságában él, vagy a félelmeinek a láthatatlan hálója visszahúzza, vagy nincs rá lehetősége (mert a párja nem nyitott rá, avagy nyitott de csak saját magának akarna + nőt 3.-nak, de azt már nem, hogy a párjához más hozzáérjen).

jan. 14. 21:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az ember - a Teremtő akarata szerint - genetikailag poligám!

Egyes vallások előírják a monogámiát, de ez a mai világban egyre nehezebben és hiányosabban működik!

Amíg nem próbáltam a többest, addig halálos bűnnek tartottam.

Mára azt tartom bűnnek, hogy nem előbb kezdtem a többest.

48N

jan. 14. 21:23
 4/10 A kérdező kommentje:

Hát utolsó, te vagy az elenyésztő kisebbség. Legalábbis ha a hazai fórumokban történő bejegyzéseket nézem, szintén mindenki (ahogy fiatalabb korodban te magad is) halálos bűnnek tartja! El se tudja képzelni, hogy a férje más nővel, vagy ő más férfival az örömködjön. Még együtt, egy helyiségben sem.

Legalábbis a bejegyzések tanúsága szerint itt hazánkban alig akad ilyen férfi és nő.

jan. 14. 21:42
 5/10 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti!

"Anonim felméréseken a nők 50-55%-a a többest jelöli meg a titkos fantáziáik első helyén."

Ezt véletlenül nem a NYUGATI felmérésekre értetted?

Vagyis amiknek semmi köze a hazai fórumokban tapasztalható, igencsak kézzel-lábbal ellenkezők "TiHülyékVagytokMind?!" elutasító hozzáállásához?

jan. 14. 21:46
 6/10 A kérdező kommentje:

"Vagy nyitott de csak saját magának akarna + nőt 3.-nak, de azt már nem, hogy a párjához más hozzáérjen."

Mondjuk ezt a fajta hozzáállást soha az életben nem értettem - egyik nem tagjainál sem.

Ha nekem lehet plusz egy nő, miért ne kaphatna a nő is plusz egy férfit? Mondjuk olyat aki nagyon szimpatikus neki! Mindenki jól jár.

jan. 14. 21:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Kapná a férjétől is a gyönyört, meg kapna hasonlót (vagy teljesen mást, de úgyszint gyönyört!) az idegentől is - szerintem látatlanban is a mennyekben érezné magát!
jan. 14. 21:56
 8/10 anonim ***** válasza:
84%

#3 az ember inkább egyes vallások szerint monogám, de biológiailag nem az! Biológiailag inkább félmonogám típus.

Ahogy egyes költőmadaraknál is előfordul, hogy a "frigy" csak a párzási időszakra vonatkozik egy fészekaljnyi fióka közös felnevelésére (táplálására, védelmezésére), de a következő párzási időszakban kezdődik az udvarlási szakasz elölről mind a tojó, mind a hím számára (azaz vagy összetalálkoznak megint vagy nem, vagy elfogadja a tojó a hím udvarlását vagy nem, s a hím vagy az adott tojónak kezd udvarolni vagy másiknak).

jan. 14. 22:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#5 nyugat vagy kelet mindegy, a vágy biológiai beállítottságunkból fakad nem pedig kultúrkörből. Amúgy mi a nyugat vagy a kelet vagyunk? :)

A fórumokon sokkal harsányabbak az önjelölt erkölcscsőszök mint mások. S fórumfüggő is, a szexualitással foglalkozó fórumokon sokkal inkább elfogadó, mintsem prédikáló hozzászólások vannak többségben. Ettől még ezen a fórumon is vannak erkölcscsőszök, sőt még olyan hozzászólók is akik szerint bűn, meg pokolra jut mindenki aki nem házasságban veszíti el a szüzességét.

jan. 14. 22:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

8 - ez a madaras hasonlat nekem nem igazán jött be, holott tudom hogy igazad van!

Én a bonobók példáját hoztam volna fel - ráadásul ők főemlősök!

Mióta szakítottam a monogámiával azóta sokat olvastam a genetikáról, az ember "programozásáról", és bizony valóban rá kellett jönnöm: tökéletesen működik a poligámia, sőt: a programozásnak megfelelően a biszexualitás is!

Gyakorlatilag - ha morális gátakat nem állítunk fel - akkor az ember egy igazi szex-masina!

3-as voltam

jan. 15. 05:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!