Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Mit lehet szerintetek azzal a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet szerintetek azzal a helyzettel kezdeni, ha egy férfi nőnek érzi magát?

Figyelt kérdés

okt. 16. 12:48
 1/9 Krampusz1 ***** válasza:
52%

Szeretnék adni egy szokatlan választ, és biztos lesz ami jobban a topikhoz illik, de az én válaszom is "szerintem" helyes.

Azért szokott ilyen "zavar" előfordulni, mert mindannyian lelkek vagyunk, egyszer férfiként, egyszer nőként születünk le, hogy változatos megtapasztalásaink legyenek.

Azonban sok lélek (igazából a többség) sokkal jobban szeret valamelyik nem-be leszületni, és mivel az életei többségét is igyekszik abban leélni, egyfajta egyensúlytalanság alakul ki benne.

Amikor azonban a másik nembe születik le, más hatásokkal összeadódva áthozza azokat az irányultságait, minőségeit ami a másik nem-re jellemzőek, és ez kelt így itt zavart neki.

Nem tudsz különösebben tenni ellene szerintem, fogadd el, próbáld kiismerni, megérteni a vágyaidat, és törekedj egy olyan életre, ahol megtalálod a párodat, akit szerethetsz, akivel jól megvagytok.

Szerintem -és ez csak az én véleményem- nem érdemes műtéti nem megváltoztatást választani -de ezt nem tudom.

Sok sikert!

okt. 16. 13:01
 2/9 anonim ***** válasza:
10%
Akkor dugassa magát keményen és rendszeresen
okt. 16. 13:34
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Ne latsszon kivulrol.
okt. 16. 14:18
 4/9 anonim ***** válasza:
21%
Semmit.
okt. 16. 15:17
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
Költözni egy normális országba, nyugatra.
okt. 16. 18:08
 6/9 anonim válasza:

Mivel nem fejtetted ki, hogy rólad van - e szó, vagy valaki másról, ezért csak általánosságban lehet válaszolni. Még inkább igaz, akkor ha nem fejted ki, hogy te hogyan viszonyulsz ehhez a kérdéshez.

Általánosságban pedig már az AI is tud válaszolni : "Az első és legfontosabb, hogy támogasd és fogadd el magadat. Keresd meg azokat a közösségeket és szakembereket, akik ebben a folyamatban segíteni tudnak. Sok ember talál megértést és támogatást transz-közösségekben, mentálhigiénés szakemberek által, vagy támogató baráti és családi környezetben.

A tranzíció lehet fizikai, szociális és jogi lépések sorozata, és mindenki más utat jár be. Kísérletezhetsz a megjelenéseddel, kereshetsz támogató barátokat vagy csatlakozhatsz transz-közösségekhez, ahol hasonló tapasztalatokat élő emberekkel találkozhatsz. Esetleg elgondolkodhatsz a hormonkezelésen vagy a műtéten, ha ez az út számodra megfelelő.

Légy türelmes és kedves magaddal, és mindig kérj segítséget, amikor szükséged van rá."

Ha gondolod, akkor este lesz időm kifejteni, hogyan élem meg ezt, mert hasonló helyzetben vagyok.

okt. 17. 17:41
 7/9 harminezer oxigén ***** válasza:
86%

Annyiban kijavítanálak hogy Magyarországon a tranzíció jogi lépéseit nem tudja megtenni mivel, 2020.05.29-ei hatállyal törvényileg let betiltva jogi nem- és névváltoztatás. A nevét sem tudja megváltoztani ellenkező neműre, mivel az anyakönyi törvényben az is rögzítve van hogy, milyen neveket viselhet a férfikén vagy nőként anykönyvezett személy.

Üdv

Niki

okt. 17. 18:23
 8/9 anonim válasza:
100%

6-os vagyok.

Off: Niki láthattam már a válaszaidat korábban is itt a gyakorin, transzneműséggel kapcsolatban?

On: Nikinek abban igazat kell, hogy adjak, hogy Magyarországon valóban nem lehetséges jogilag a nem- és névváltoztatás. Viszont a kérdezőről semmi nem derült ki, az sem, hogy Magyarországon él-e, ezért benne hagytam az előző válaszomban.

Azt mondtam, hogy leírom, mik az érzéseim ezzel kapcsolatban.

Nos nagyjából 13 éves korom óta én is nőnek érzem magam. Hú de egyszerű volt ezt MOST leírni. Akkor viszont még erre nem voltak szavaim. Előtte soha nem hallottam a transzneműségről. És akkor sem volt egy külső tényező (mondjuk egy híradós bejátszó a Prederól vagy egy könyv, amiben erről lett volna szó), ami befolyásolt volna. Az évek során volt, hogy megpróbáltam elfojtani magamban, inkább kevesebb mint több sikerrel. Aztán szépen lassan megbarátkoztam a dologgal, hogy a testi adottságaim ellenére nő vagyok. Közben, ahogy nagyobb lettem, informálódtam, ezzel kapcsolatban. Rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, és hogy van rá megoldás. Ha a Niki nevű válaszoló ugyanaz, akire gondolok, akkor azt kell, hogy mondjam az ő korábbi válaszai is segítettek az utamon. Az elmúlt másfél - két évben már magamra nőként tekintek. Kicsit több, mint egy éve pedig ezt már szűk családi körben fel is vállalom. Most néhány hete pedig elhatároztam, hogy a tranzíció felé vezető utamat is meg akarom kezdeni, éppen pszichológust keresek.

Nem volt ez egy könnyű út, valószínűleg a folytatás sem lesz könnyű. A célom viszont az, hogy teljesértékű nőnek lásson majd egyszer a külvilág. Volt az útam keresése során egy - két kanyar, amit nem tartottam szükségesnek leírni.

Kérdező! Ha rólad van szó, akkor tudnod kell, hogy én támogatlak, elfogadlak, ha így érzel. Nincs két egyforma ember. És nincs két egyforma transznemű sem. Ha te teljesen máshogy éled meg ezt a kérdéskört, az is teljesen rendben van. Ha valakiről a környezetedben tudtad meg, hogy férfiként nőnek érzi magát, akkor fogadd el. Ha neked ez belefér, akkor segítsd, támogasd. Ha viszont neked ez nem fér bele, akkor csak egy dolgot kérek ne bántsd. Feltételezhetően anélkül is elég nehéz lehet neki.

Az esetlegesen kötekedni ide tévedő válaszolók pedig keressenek valami más elfoglaltságot, ahelyett, hogy egy feltételezhetően nem túl könnyű helyzetben lévő (feltételezhetően)nőtársamat piszkálják. Mondjuk próbálják meg visszaváltani az üres üvegeket. Úgyis nehéz dolguk, mire találnak egy működő Repont automatát.

okt. 18. 17:57
 9/9 harminezer oxigén ***** válasza:
100%

#8,6

valószínű én vagyok az a Niki akit korábban olvastál, (több kérdésre is válaszoltam transz témában) és örülök hogy ha csak ígyis de segíthettem valakinek.

ha bármiben tudok segíteni (tapasztalatok megosztása, orvosok keresése, vagy akár csak beszélgetés bármiről írj nyugodtan privátot)

Niki

okt. 19. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!