Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a rendszeres szex és a mentális jólét közötti összefüggés?
Úgy értem én pl szex után mindig szétszórt és felzaklatott leszek (hogy nehogy terhes legyek).
Van, akinek nem tesz jót a szex? Lehet nekem is skippelnem kéne?
Ne értsetek félre, szexelni szeretek, csak felzaklat utána sokminden.
Mit tegyek hogy érettebben kezelhessem ezt?
Egyáltalán miért tesz jót a lelki világom békéjének a rendszeres szex?
Válaszaitokat köszönöm!
Itt nem a szexszel van a baj, hanem azzal, hogy milyen pasikat választasz.
Neked tényleg hanyagolnod kellene a szexet, mert nem is élvezed, csak hagyod ezeknek a tipik jópasiknak, hogy használjanak. Azt meg minek, ha nem is lesz belőle kapcsolat.
Ha egy pasinak sem engedtem volna, hogy berakja, akkor még mindig szűz lennék. Amúgy meg tényleg nem élvezem a szexet, de sajnos eddig nem volt olyan pasi, aki védekezés terén fair lett volna velem ÉS tetszett is volna. Olyannal meg nem szeretnék semmit, aki nem az esetem. De most mit tehetnék? Ne szexeljek akkor még vagy lehet hogy 30+ évig, amíg nem jön egy olyan férfi az életembe, aki megbízható és bejön?
Szex után általában bűntudatom van (nem tudom miért), és utána zavaró szexuális tartalmú gondolatok gyötörnek. Voltam már pszichológusnál is ezzel, kiderítgettünk egy-két dolgot, felszínre hozott problémákat, de meg nem oldott semmit.
Ja az eredeti kérdésedet nézzük, a rossz szex biztos hatással van a mentális jólétedre: rontja. Inkább ne csináld, ha nem élvezed, és ilyen utóhatása van. Majd remélhetőleg lesz olyan, akivel élvezni fogod, és az illető védekezik is, meg vigyáz is magatokra.
És az, hogy nem akarsz olyantól terhes lenni, aki nem tud örömet okozni, az teljesen normális.🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!