Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a rendszeres szex és a mentális jólét közötti összefüggés?
Úgy értem én pl szex után mindig szétszórt és felzaklatott leszek (hogy nehogy terhes legyek).
Van, akinek nem tesz jót a szex? Lehet nekem is skippelnem kéne?
Ne értsetek félre, szexelni szeretek, csak felzaklat utána sokminden.
Mit tegyek hogy érettebben kezelhessem ezt?
Egyáltalán miért tesz jót a lelki világom békéjének a rendszeres szex?
Válaszaitokat köszönöm!
Másnak az érintése oxitocint (boldogsághormont) termel, tehát ha magadat megöleled pl, az nem annyira jó, mint ha más teszi, ugyanez van a maszturbálásnál is (emiatt sokkal jobb a szex valakivel, mint a maszti). Én pasi vagyok, és én mindig megnyugszom a szextől. Fura, hogy te nem. Nem védekeztek, hogy félsz a terhességtől? Ebben a cikkben jól részletezik, miért jó pl az ölelés, érintés:
Köszönöm a válaszodat! Sajnos mindig olyan partnerem volt eddig, aki azt mondta, hogy a védekezés a nők dolga kizárólagosan. Ezért szedtem fogamzásgátlót egy ideig, de nem volt jó, 0 lett tőle a libidóm. Szó szerint. Nem éreztem szex közben semmit, ezért abbahagytam. Most megszakításossal védekezünk, de mindig nagyon félek, hogy pozitív lesz a terhességi teszt. Igen, mással is szexelhetnék, de azok a pasik nem tetszettek nekem idáig, nem voltak az eseteim kinézetre. Akiket meg kifogtam hogy ténylegesen szexeljünk, azok megbízhatatlanok sajnos.
Amúgy tényleg furcsa, de engem (még ha eddig nem is lettem terhes) a szex csak felzaklatott, nem lecsillapított vagy megnyugtatott. Maszturbálásnál fordítva. Ha magamnak csinálom, akkor megnyugszom tőle. Nem tudom, miért lehet ez így, de tényleg érdekes... Nem tudom min kéne változtatnom esetleg?:S
"Van, akinek nem tesz jót a szex?"
Ilyen nincs. Olyan van, hogy triggel, de ez is csak akkor mikor traumatizálódott valaki és úgy szexel
Szex alatt azt is érted, hogy rendesen van orgazmusod, és mégsem nyugszol meg?
Nem lehet, hogy bűntudatot van, hogy nem a megfelelő emberrel vagy? Az felzaklathat. Ha szerelmes vagy, azzal szexelsz, akit nagyon szeretsz, és mindkettőtöknek jó volt, az megnyugtat.
A partnereim mindig elélveznek, én kb soha, vagy csak nagyon ritkán. Szex után meg napokig zavaró szexuális tartalmú gondolataim vannak és a félelem a terhességtől, ezek a mindennapokban szétszórttá tesznek.
Min változtassak szerinted?
Kommunikálj asszertívan, és válogasd meg jobban a partnereidet. Ha nem megy, akkor bármelyik dolog fejlesztésében tud segíteni szakember.
Férfi válaszoló.
Az orgazmushoz bizalom kell egy nőnek, hogy el tudja engedni magát. Ez kevés nőnek megy azonnal. Ismerned kellene jól a partneredet, szeretned, tisztelned, bíznod benne. A férfiak könnyebben elélveznek, de előtte felizgatnak, hogy nedves légy, utána ha nem mész el, persze, hogy zaklatott és csalódott vagy.
Olyan férfit keress, akinek az is fontos, hogy neked is jó legyen.
Én csak később találtam ilyet,mert nem tudtam, hogy ez fontos. De azóta a szex egy varázslat.🙂
Ja és ha a nők dolga a védekezés, akkor a nemi betegségek ellen hogyan védekeztek? Ez is felzaklathat tudat alatt, hogy elkaphatsz valamit, az óvszer megvéd attól is, a tabletta nem. Ebben nem kéne engedni, ha egy férfi nem húzza fel veled az óvszert, akkor mással sem.
Az ő érdekük is óvszert használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!