Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nőknek miért van orgazmusuk, azaz biológiailag mi az "értelme" az orgazmusuknak, elélvezésüknek ?
A férfiak elélvezésének , magömlésének az "értelme" az a gyereknemzés miatt elengedhetetlenül szükséges.
A nők esetében , hogyan is van mindez ?
Szerintem téves megközelítés az, hogy a nők orgazmusára a gyerek nemzés miatt lenne szükség.
Pl. vannak olyan népcsoportok, ahol a nőket már kis gyerek korban megcsonkítják kivágják a csiklójukat, azaz elvileg orgazmus képteleneké válnak a nők és mégis nagyobb számban szülnek gyerekeket mint a civilizáltabb társadalomban élő meg nem csonkított nő társaik.
Oké, de most egy kulturális szokást, hiedelemből fakadó cselekvést, kultúrantropológiát ne kavarjunk bele a biológiába/anatómiába/evolúcióba. A kérdés az, hogy miért fejlődött ki az embernél az orgazmuskészség, különös tekintettel a nőkre. Az már egy más dolog, hogy a tényleges szaporodás anélkül is megoldható, és ha orgazmusképtelenné is teszik a nőt, biológiailag képes utód kihordására és megszülésére.
A kiindulási alap az, hogy valamiért élvezeti faktor is lett a szaporodás, ahogy általában, gondolom, a gerinceseknél, pláne emlősőknél, pláne az emberszabásúaknál, na de ott elsősorban a hímeknél, a nőstények orgazmusa kvázi mellékes, nyilván nem is jön össze, még ha képesek is rá. A csiklókivágás már későbbi „fejlemény”, egy kulturális viselkedés, már az emberi gondolkodás eredménye (pl. rájönni, hogy nem kell az utódhoz a nő csiklója, tehát élvezete), nem az ösztöné.
13 -as
Egyetértek azzal amit írtál.
A kommentemmel, reagálni szerettem volna, hogy szerintem, téves megközelítés az, hogy a nők orgazmusára a gyerek nemzés miatt lenne szükség.
És igen , a kérdés továbbra is az, hogy miért fejlődött ki az embernél az orgazmuskészség, különös tekintettel a nőkre.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!