Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek régen az iskolai meztelen úszás inkább
hasznos lehetett vagy rossz a fiúknak?
Németországi iskolában még nem hallottam róla, hogy lett volna ilyen. Szerintem inkább hasznos, hozzájárul az egymás elfogadásához. Engem lányként sem zavart volna, kisgyerek korom óta nudizok.
júl. 7. 10:24
Ezt melyik szextörténetben olvastad? :D
júl. 7. 10:48
Biztos, hogy hasznos lehetett, mert ennyi prűd embert, mint ami most van még nem hordott a hátán a föld.
júl. 7. 12:54
Én most is csak meztelenül fürdök, úszok. Fürdőruhás strandokat útálom, csakis nudira vagyok hajlandó menni. Rettentő rossz érzés a vizes fürdőruha.
júl. 7. 12:55
Én is hallottam meg olvastam róla, hogy volt egy ilyen időszak valamikor a múlt század közepén, amikor ezt nagyon népszerűsítették. Bár én úgy emlékszem, nem Európában, hanem Amerikában volt elsősorban divat, és ott vezették be viszonylag sok uszodában ezt a szabályt. És igen, valamiért elsősorban a középiskolás úszásórákon és azon belül a fiúk számára volt előírás, hogy nem vehettek fel semmit, se úszósapkát, se úszógatyát. Nem tudom, talán azért, mert ez az a korcsoport meg nem, akikről elmondható, hogy általában véve a legkevésbé szégyenlősek ilyen téren. Amúgy az én véleményem az, hogy ha valaki kezdettől fogva ehhez van szokva, akkor egy idő után egyszerűen ez lesz neki a természetes.
júl. 7. 14:17
Magamból kiindulva, én azért éreztem volna kicsit kényelmetlenül magam, mert az enyém bőven átlagon aluli, még mereven is. Plusz vérpénisz, szóval lankadtan tényleg ilyen 2-3 centire összemegy mindig. Ezt azért kevésbé bátran teszi közszemlére az ember, mint egy normális méretű, vagy kifejezetten méretes farkat. De az szerintem is igaz, hogy ennek maximum az elején van jelentősége, egy idő után mindenki megszokja a meztelenséget a többiek előtt, és utána nem foglalkozik vele. Meg az is segít, gondolom, ha nemcsak egy-két srác meztelen, hanem mindenki egységesen az, mert akkor még kevésbé téma a dolog.
júl. 7. 19:32
Én hasznosnak ítélném pedig fiatal vagyok érintene is...
júl. 7. 22:26
Szerintem csomó előnye van: hozzásegít önmagunk elfogadásához, a helyes testkép kialakításához, természetes, sokkal szabadabbnak érezhetjük így magunkat.
Az American Public Health Association ajánlásában 1926-től 1962-ig szerepelt, hogy a fiúk, férfiak meztelenül ússzanak. De sok helyen az 1970-es évek végéig fennmaradt ez a szokás későn születtünk és rossz helyre... Szerintem jó lenne, ha ma is lenne ilyen szabályok szerint működő uszoda vagy idősáv.
júl. 8. 08:07
És a lányoknak miért nem? Ez nemi diszkrimináció!
júl. 8. 10:37
A lányoknak azért nem kell meztelenül lenniük, mert a világ igazságtalan. Ugyanakkor ha újból lennének ilyen szabályok szerint működő uszodák, akkor kicsit változtatnék a szabályokon. A fiúknak kötelező a meztelenség, míg a lányoknak szabadon választható, hogy úszódresszben vagy nélküle úsznak. Remélem, egyre többen választanák az úszódressz elhagyását, megérezve, hogy felesleges és nélküle szabadabbak lehetnek.
Még egy szabály lenne: úszás előtt mindenkinek hideg vízzel le kell zuhanyoznia. Az uszodában a víz is elég hűvös lenne, hogy ne legyen kellemes lazsálni, hanem folyamatos úszásra késztessen.
júl. 8. 10:45
Kapcsolódó kérdések: