Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Miért lehet az, hogy magyarors...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lehet az, hogy magyarországon a meztelenséget olyan zártan kezeljük, és sokan szégyellősek?

Figyelt kérdés
Pl a Cseheknél is sokkal természetesebb a meztelenség, pedig az sem nyugat-európa, de akár az oroszoknál vagy keleti népeknél szintén. Mi miért vagyunk ennyire prűdek?
2024. jan. 13. 11:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

10essel a második mondatáig egyetértek. Inkább úgy folytatnám, hogy itthon, ha meztelen vagy (pl szaunába, nudista strandon), egyből rádmásznak, mert felhívásnak veszik. Plusz nagyon sokan járnak kukkolni, "ismerkedni" ilyen helyekre. Így a magyar ember óvatos.

Én is, ha egyedül megyek szaunázni, takarom magam, ha a férjemmel, akkor erre nincs szükség. Pedig az én hozzáállásom a meztelenséghez ugyanaz.

2024. jan. 15. 14:12
 12/13 anonim ***** válasza:
79%
Egyetertek a 11-el
2024. jan. 15. 21:17
 13/13 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is nevelés kérdése. Vagy nem is nevelés, hanem otthoni szokás. Mert ugye nem neveljük úgy a gyereket, hogy "fiam, márpedig nem lehetsz szégyenlős!" Hanem inkább nem kellene a szülőknek takargatni magukat, illetve kiskorban hagyni a gyereket meztelenül lenni otthon.

Ha a gyerek azt látja, hogy a szülei ugyanúgy viselkednek meztelenül, mint ruhában, akkor a gyerekben sem alakul ki az az érzés, hogy a meztelenség valamilyen, rossz, titkolni való, tabu dolog.

Tizenévesen van, hogy kialakul egy természetes szégyenlőség, de ez átmenetinek kellene lennie. Viszont ma már mindenki szégyenlősebb.

2024. jan. 15. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!