Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy lány akit nagyon kedvelek Mit csináljak hogy álljak mostmár hozzá hogy megtudtam rólla dolgokat?
#21:
1. Kb. 40-50 EUR egy évi adag. Nem hiszem, hogy ez akkora kiadás lenne egy 15 éves gyereknek, zsebpénzből párhavi gyűjtögetésből simán összejön úgy, hogy másra is költ.
2. A nőies külső sok mindentől függ, csak feltételeztem, hogy esetleg DIY-ozik, de simán lehet testi adottság is, na meg egy szolid smink vagy hajviselet is sokat számít.
3. Ugyanúgy adagolja, ahogy azok a felnőttek, akik DIY-oznak.
4. Egyetértek, hogy kontroll nélkül nem lenne szabad HRT-zni, de szerinted a nemi diszfóriával együtt élni jobb? Én transz vagyok, úgyhogy tapasztalatból mondom: rohadtul szar. Ráadásul ő 15 évesen még időben van, hogy elkerülje az androgén pubertás visszafordíthatatlan hatásait. Ha nekem ennyi idősen több önismeretem lett volna, támogató emberek vettek volna körül és lett volna hozzáférésem hormonkészítményekhez, akkor nem szenvedtem volna tovább, belekezdtem volna. Ehelyett most járhatok lézeres szőrtelenítésre és viselhetem el a diszfóriát, amit a férfias alakom és a ritkuló hajam okoz. Szerintem a szabályozás rossz. Ennyi idősen az érintettnek, a szülőnek és a szakembernek közösen kellene döntenie arról, hogy hogyan tovább. De a gyereknek mindenképpen van beleszólása. Nem gondolom, hogy egy 15 évest úgy kellene kezelni, hogy ő még semmit nem tud magáról és nem tud legalább részben felelősen dönteni. És ahogy mások is írták, külföldön is csak pubertásblokkolót írnak fel 16 év alatt, aminek a hatása visszafordítható.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!