Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Terhes lettem 18 évesen , van...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhes lettem 18 évesen , van ebből kiút ?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok . Teherbe estem . Védekeztünk gumival mindvégig . Odafigyeltünk nehogy baj legyen . Talán 2x csináltuk gumi nélkül de akkor is ki vette időben és nem bennem ment el . De ez olyan fél évvel ezelőtt lehetett . Most fogok érettségizni , az apuka katonai főiskolára jár még 2 éve van . Fizetést kap , én nem dolgozom .

A szüleim nagyon szigorúak , még nem tudják , sőt még a párom sem . Nem tudom hogy mondjam el . A parom biztosan támogatna . Beszéltünk már egyszer erről , mivel ez ezzel járhat . Akkor is mondta hogy ő ha besikerülne nem bánná . Én szeretném megtartani , de felek hogy a szüleim nem engednék .

Egy hete tudtam meg . 5 napot késett és nekem sosem szokott , mindig pontos ezért inkább csináltam egy tesztet és pozitív lett . Nem tudom most mit csináljak . Nem vagyok egy kis K***a első barátom és egy éve együtt vagyunk . Otthon nem maradhatok mert tényleg meg szeretném tartani a gyereket . Már ha ennyire vigyáztunk és így is jönni akart akkor oka van és a lelkiismeretemmel sem tudnak elszámolni .

Szerintetek mit tudok tenni ? Hogy mondjam el bárkinek is ? Van kiút , hogy jó vége legyen ?

2023. dec. 26. 14:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Először is mondd el a szüleidnek, párodnak. Aztán tegyél saját magadban rendet. Jó alaposan gondold át, egy gyerek egy életre szól és sok mindent megváltoztat.. vedd figyelembe azt is, ha valami kettőtök között tönkremegy szakma nélkül, érettségivel egyedül egy gyereket nem egyszerű felnevelni. Én pl 18 évesen nem is álltam volna még készen egy gyerekre. Ilyenkor még megvan a döntésed és nem csak azt kell nézni, hogy szeretnétek-e. Azt is gondold át, hogy feltudnátok-e tisztességesen nevelni.
2023. dec. 26. 14:53
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól emlékszem , akkor 12 hetes állapotig csinálják meg az abortuszt , aminek a díja 45 000 Ft , de azóta már lehet több , azt nem tudom .

Ha az abortusz mellett döntesz , akkor siessél , gyorsan kérjél időpontot egy nőgyógyásznál , onnan majd tovább küldenek .

Továbbá kell labor vizsgálat és elküldenek azt hiszem a ( családvédelmi felügyelethez ) ott 2 alkalommal kell megjelenni , ahol el fog veled beszélgetni egy védőnő , vagy pszichológus , majd kell időpontot kérni az abortuszi beavatkozáshoz .

De ha nem akarod megtartani a babát , akkor lépni kell ez ügyben , mégpedig gyorsan , mert ha kicsit is elhúzódnak a vizsgálati folyamatok , könnyen ki lehet csúszni abból a max 12 hetes állapotból és az után meg már nem csinálják meg , akkor már meg kell szülnöd a babát .

Viszont ha megakarod tartani és azt olvasom , hogy meg szeretnéd tartani , akkor minél előbb tudasd a barátoddal és a lehető , leggyorsabban beszéljétek meg vele , hogy innen hogyan tovább !

Valamint fel kell keresned a körzetileg illetékes védőnőt .

Természetesen a szüleidet is illik tájékoztatni erről a barátod szüleivel együtt .

Mivel te már a 18 évet betöltötted , így bárki mástól függetlenül , saját döntést hozhatsz a babával kapcsolatban , bármennyire is ellenezni fogják esetleg a szülők .

Itt szerintem , legfőképpen a barátod támogatására lesz nagyon nagy szükséged , a szülők pedig majd a későbbiek folyamán fognak csak beletörődni s elfogadni az eléjük tárt helyzetet .

De neked és barátodnak , most roppant erősnek kell lennetek , ami mindjárt alapos próbára is teszi a kapcsolatotokat , szerencsés dolog lesz , ha a barátod szülei elfogadóbbak lesznek majd ez esetben .

De vigyázzatok ! - mert könnyen megeshet az is , hogy magatokra lesztek hagyva !

A terhek 70 % a , mindig a nőket terheli a gyermek nevelésben , ahogyan egy háztartásban is .

Mondom ezt úgy , hogy én egy 46 éves férfi vagyok !

És igen , mi is átéltünk hasonlót a párommal , mikor terhes lett az első , majd a 2. gyermekünkkel , a mi , de főleg az én szüleim ítéltek el bennünket , nagyon durván !

Bosszúskodtak s mindent elkövettek hogy véget vessenek a kapcsolatunknak !

Ezért is írom , hogy ara készülj fel , hogy neked lesz a legnehezebb ,mint anyának , minden téren ! Te kapod a legnagyobb "pofonokat az élettől !

Nem elilyeszetni akarlak , csak óva inteni a lehető , legrosszabb dolgoktól , hogy mi mindenre is , jobb felkészülni , mivel nem tudhatjátok hogy pontosan ki s hogyan fog reagálni a kész tényekkel való tájékoztatásuk után .

Én a magam részéről , sok erőt és kitartást ,majd a jövőben , jó egészséget és sok boldogságot kívánnék a elsősorban a babának és nektek is a barátoddal ...

2023. dec. 26. 15:02
 13/18 anonim ***** válasza:
40%
Ezekszerint megse vette ki idobe
2023. dec. 26. 15:04
 14/18 anonim ***** válasza:
51%
Nem kell abortusz, orokbe is adhatod
2023. dec. 26. 15:06
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Mielőbb beszélj a pároddal, aztán orvos, a többit ezek ismeretében.
2023. dec. 26. 15:48
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyukam 19 evesen szult meg apa nelkul, es ilyen jo anyja nem hiszem, hogy sokaknak volt. Alig hiszem idosen, hogy hogyan volt olyan bolcs es eros.
2023. dec. 26. 18:41
 17/18 anonim ***** válasza:
Beszélj a szukeiddel, mond el a dolgot, és gondolkozz el magad is, hogy akarod e ezt a hatalmas változást az életedbe, és hogy a pasival készen e álltok rá. Bár szerintem ahogy írod, nem. Más dolog álmodozni valamiről, és ténylegesen azt élni. Ha meg lesz a válasz, és abortusz mellett döntesz, akkor gyorsan nőgyógyász. De azt jobb minél hamarabb csinálni, ugy h ne sokat tetovazz.
2023. dec. 26. 20:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta?
2024. jan. 12. 22:31
1 2

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!