Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyi sok elmebeteg, pedofil köcsög állat a világon?
Ezt akkor az összes bűnöző hajlamra megkérdezheted, a tettől függetlenül.
Hát hogy lehet az, hogy valaki akár gondolatban is ellopja 10 millió ember közös vagyonát? Hogy lehet az, hogy valakinek eszébe jut a vezetőket szidni, miközben lopja a gázt. Hogy lehet az, hogy valaki kisemmizi a saját családját, csak hogy neki terepjárója legyen. Vagy hogy szerencsétlen embereknek ad pénzt 100% kamatra, majd erőszakkal behajtja? Emberi természet, ez a válasz.
Mert egy elég semmit mondó kérdést tettél föl, olyasmit, mint pl: Miért hülye az öcsém? Miért nem ízlik a reggeli kávém?
Ennél kicsit konkrétabb és kevésbé költői dolog kell, hogy az ember tudjon vele kezdeni valamit, amúgy persze, hogy a saját értelmezésében lát hozzá a dologhoz.
Egyébként a pedofília veszélye engem is fenyeget. Pedagógus leszek. A szülők 80%-a tőlem fogja elvárni, hogy felvilágosítsam a gyereküket, mert az nekik ciki, 10%-ot nem érdekli, a maradék 10% szerint köcsög perverz leszek. De igazából egy ember is elég, hogy tönkre tegye az egész pályámat. És ez még csak egyetlen dolog az ezer "pedofil gyanús" helyzetből, amibe bele kerülhetek.
Na várjatok, ismét rengeteg a pontatlanság!
A szociálpolitikus hallgatón látszik, hogy gondolkodik, kívánom, hogy maradjon is meg ez a látásmódja és ennek szellemélben végezze majd a munkáját. Jogszabályokban valóban van hiba, na azok értelmezésében meg főleg, a rengeteg szubjektív értékelési lehetőségnek köszönhetően, na de azt se szabadna hagynunk, hogy "mindegy, nem tudunk rajta változtatni és kész", mert egy ilyen baromi szar (bocsánat) jogszabály miatt esetleg emberek élete törhet ketté, emberek kerülhetnek börtönbe, tulajdonképpen a semmiért is sok esetben.
A kérdezőnek mondanám, hogy azért nagy különbség van ám egy 5 éves és egy 15 éves között ... Tehát nem ellened beszélek én sem (!!!), nézd aki 5 évesre csorgatja a nyálát ahogy mondod, ott valóban komoly betegség áll fenn, de amit én írtam példát, az jól mutatja a helyzet tragikomikumát, abszurditását. Tudod azért egy 15 éves már serdült mindenképpen, egy 5 éves pedig egyértelmű, hogy nem lehet serdült. Itt a probléma mindig a határesetekkel van.
Szociálpilitikus! amit írtál az lehet igaz is meg nem is, az ügyvéd bölcsességből ezt tanácsolta a srácnak, mert mi van ha megfellebbezi és kifog egy ugyanennyire homofób bírót? Aztán netán még jobban megjárja ... úgyhogy jó kérdés, ilyenkor mi lett volna a helyes. De azt hiszem bölcsen döntöttek, mert olyan diákom is van, aki pl. mesélte, hogy majdnem 18 volt, összejött az egyik tanárával, és egész komoly kapcsolat alakult ki köztük (egy fiatal 23-24 éves, frissen végzettről van szó, azaz végül is sok kivetnivalót nem látok ebben sem). Na de mi történt? Én magam se értem mi volt az ok, de a kedves szülők kitalálták, hogy ez bizony micsoda erkölcstelenség, és feljelentést tettek a tanár ellen, bármennyire is próbáltam lebeszélni erről a kedves szülőket, nem sikerült. Na a vége az lett, hogy ő se járt sokkal jobban, mert ott meg ilyen is elhangzott a tárgyaláson, hogy "egy tanár-diák kapcsolat eleve csakis erőszak útján lehetséges azaz erősen vizsgálni kell az erőszakos nemi közösülés tényállását is". Hogy még mit akart vizsgálni ez az észlény azt nem tudom, de ez is kész vicc, csak persze szerencsétlen tanárnak nem volt ez olyan vicc. Kvázi az történt, hogy semmiféle erőszakról nem volt szó, kb fél éven át tartott a kapcsolatuk, tényleg amolyan szerelem volt, és akkor jön a hülyeségével, hogy "erőszakos nemi közösülés" csak azért mert bíró úr kicsit megrekedt az 50-es években vagy én nem is tudom hol, vagy egyszerűen ennyire korlátolt volt. Érdekes módon ahogy tudom, az egész gimi tudott róla majdnem és senki más szemét nem bántotta a dolog, de látod ...
Úgyhogy a kérdezőnek ismét mondanám, hogy nem a pedophileket védem vagy védjük, hanem tudod jelenleg van egy elég idiótának nevezhető jogi szabályozás, és ez tökéletesen alkalmas arra, hogy valaki életét ketté törje akár a semmiért is (lásd a két példámat), valamint azt a képtelenséget próbálom érzékeltetni, hogy a jogi szabályozás egyszerűen figyelmen kívül hagyja a tudományos tényeket, így aztán könnyen lehet valakit pedophilnak nevezni úg yis, hogy köze nincs a pedophiliához. Egyértelmű, hogy az 5 éves gyerek kapcsán pedophiliáról van szó, de már elhnagzott többször, hogy a pedophilia alapvetően a serdületlenséghez kapscolódik és nem pedig korhoz, tehát mérnök úr a 12 évet látja indokoltnak, a jog is valóban a 12 évet húzza meg mint különösen védett korosztályt, ezt még el is fogadom, csak azt nem fogadom el, hogy mitől lenne pedophil az aki pl 24 éves létére egy 17 évessel "kavar"? És akkor még mondok egy elgondolkodtató dolgot: a serdülés elég egyedi kérdés, kinél mikor, na pont ezért ami nálunk 14 éves határ (az a bizonyos beleeegyzeéses korhatár), az elég sok országban pl. 12 év (ha jól tuzdom Spanyolország, Portugália, talán Bosznia-Hercegovina .. az elsőben biztos vagyok), pontosan emiatt mert rájöttek, hogy ez így ahogy van képtelenség, pontosan azért mert nem lehet általánosítani. Valamint azért is mert amig egy 5 évesről meg tudod mondani hogy nem serdült, addig egy 14 évesről ez igen komoly vitatéma lehet. Na de ekkor jön a "mérnöki megközelítés" :-)
És mindezzel együtt pluszként mondom, hogy valamiért az egész világon atapsztalható egyfajta pedophilia-hisztéria, és valóban jó példa volt az is, amit valaki ide hozott, hogy az apuka megfürdeti a kisgyereket este otthon, és netán anyuka meg készít erről egy képet ...ajajjj,, na akkor mi lesz ? Abszurd.
Hadd kérdezzelek meg szociálpolitikus! Milyen témakörből írsz és mit hogy ennyire beleástad magad a témába, azt mondtad?
Nézzétek, mégha valóban pedophiliáról van szó, akkor is fogadjuk el, mint tudományos tényt, hogy ez egy betegség, egyfajta másság ez is, egy mentális és biológiai zavar, és én megértem minden felháborodását annak, akinek az 5 éves gyerekét molesztálja valahogy egy felnőtt, de akkor sem a börtönbe zárás a megoldás. Persze pénz nincs semmi másra tudom, bár ha elgondoljuk hallván az adatokat mennyibe kerül a börtönök fenntartása, akkor lehet, hogy mégis lenne értelme ... És sajnos azt is tegyük hozzá, ez egy olyan mentális zavar, amin nem lehet változtatni, egyszerűbben fogalmazva, az illető maximum visszatartani tudja vágyait nagy energiával, de a vonzalma megmarad örökre a serdületlenek irányába (amennyiben valóban erről van szó, és nem pedig jogi értelemben vesszük, amikor is sokszor szó nincs ugye serdületlenségről). Nyilván mindenki hallott igen tekintélyes, köztiszteletben álló emberek pedophil-botrányairól az utóbbi időkben (élén a katolikus egyházzal ugye), úgyhogy a probléma sokkal inkább jelen van mint azt gondolnánk. A megoldás valóban nem az, hogy "belerakjuk egy paragrafusba és börtönbe zárjuk, ezzel eintézve".
Hát nem tudok teljes lenni mert akkor 20 oldalt írnék, egyet tudok, nekem futal, serdülőkorú srácok, lányok jönnek a hasonló történeteikkel mint pszichológushoz, és azt érzem, hogy a jogi szabályozás nagyon elrugaszkodott a valóságtól. Holott egyfolytában azt hirdetik, hogy "legyen életszerű". Na hát ez minden, csak nem életszerű.
Na befejezve így hirtelen, nem mintha nem lenne még mondanivalóm a témával kapcsolatban de hagyjuk .... hosszú.
Egy nagyon fontos dolog: a középiskolás korúak szexuális felvilágosításának hiányát találom hatalmas problémának. Ez egy az egyben hiányzik jelenleg, pedig hatalmas szükség lenne rá. Ezen a téren miért nem mozdul meg semmi?
PszichológusKriszti
"Egyébként a pedofília veszélye engem is fenyeget. Pedagógus leszek. A szülők 80%-a tőlem fogja elvárni, hogy felvilágosítsam a gyereküket, mert az nekik ciki, 10%-ot nem érdekli, a maradék 10% szerint köcsög perverz leszek. De igazából egy ember is elég, hogy tönkre tegye az egész pályámat. És ez még csak egyetlen dolog az ezer "pedofil gyanús" helyzetből, amibe bele kerülhetek."
Na hallod ...... majd meglátod milyen izgi dolgok tudnak történni, ha nem világosítod fel, az lesz a baj, de ha meg túlságosan felvilágosítod netán, erkölcstelen disznónak fog sok szülő minősíteni téged :-) Kriszti
És egyébként a kérdezőnek írnám, hogy maga a témakör rendkívül érdekes és bonyolult, egy egész vitasorozatot megérne, de erre sajnos ilyen formában nehéz ám válaszolni.
De hadd kérdezzelek meg! Kb milyen válaszokra számítottál? Mert erre most már kíváncsi lennék, mert én úgy vettem észre, elég színvonalas és hozzáértő beírások kerültek ide a válaszolók részéről. Kriszti
Kedves PszichológusKriszti!
A dolgozatom témája a gyermekek ellen elkövetett nemi erkölcs elleni zavar, tehát a jog szemszögéből közelítem meg a témát.
A többi felvetésre majd későb válaszolok, csak most mennem kell órára.
SzociálpolitikushallgatóViktor
Okés, hát további akkor ami ide tartozik az ide, ami meg nem az emailben. Sztem azért elég tanúságos volt az itt zajlott eszmefuttatás több szemszögből, bár a kérdező nem elégedett sajnos.
Na én még pszichológus hallgatóként írtam egyszer egy 50 oldal körüli házidolgozatot szexuális témából, és mertem a mássággal foglalkozni, az eredmény az lett, hogy még pszichológus körökben is minimum hülyének tartottak. Na ennyire erősen élnek tálunk a tabuk, amiről te írsz az legalább ennyire kényes téma, ha nem kényesebb, de hát azt se lehet igazán szerintem 50 oldalban összedobni.
Kriszti
Pont mai:
15:18 [sdfasd-] szia én 26 vagyok, egy tanár izgatna másképp?
15:18 [xy] szia
15:18 [xy] mi?:D
15:18 [sdfasd-] izgatna szexuálisan egy tanár?
15:18 [xy] tanár vagy?
15:18 [sdfasd-] aha baj?
15:19 [xy] én meg 17 éves..
15:19 [sdfasd-] az jó honnan irsz?
Persze, hogy nem olyan válaszokat kaptál, mit vársz egy pszichológustól meg jogásztól? Ők higgadtan gondolkoznak és racionálisan, ez a dolguk!:)Szerintem nagyon érdekes dolgokat írta a válaszolók, azt a nagyon hosszút még nem ovlastam el, de majd mindenképpen el fogom:)
A válaszolóknak írom, hogy én értem milyen hozzászólásokat várt a kérdező. Szerintem nem is csak a pedofíliára gondolt, hanem az összes beteg, undorító szexuális bűncselekményre és erőszakra, amiket manapság sok esetben kb szó nélkül tűrnek. A rendőrség meg minden baromságért megbüntet (és ahogy itt többen is írták h szinte csak azért meg meleg meg ilyenek), azzal amivel kéne, azzal meg nem kezdenek semmit. Szóval ő mélységes felháborosdást várt, mert tenni kéne vmit a mindennapos erőszak ellen. Ő érzelmileg közelítette meg, ti pedig belementetek a pedofil dolgok elemzésébe tudoményosan, persze, hogy ő nem ezt várta:) De írjatok még, szerintem érdekes! Rengeteg mindenen kéne változtatni az országban és a világban is, ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!