Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Miért találja ki egyre több...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért találja ki egyre több tizenéves divatból hogy ő meleg/biszex?

Figyelt kérdés
Egyre több ilyet (főként lányt) látok, és nem értem hogy attól hogy 14 évesen nem jön neki össze egy kapcsolat, rájön egyik napról a másikra hogy ő biszex, és azt hajtja h a mássagot el kell fogadni stb..

2017. nov. 3. 00:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem azzal önmagában semmi baj nincs, ha valaki meleg. De miért kell ezt hangoztatni? Jobb esetben ez a kérdés meg sem született volna, mert a kérdező nem tudja az adott tinilányról hogy meleg, csak ha kézenfogva sétál a barátnőjével. Meg amúgy azt sem értem, amikor valaki felteszi itt gyk-n a kérdést, hogy miképp mondja el, hogy meleg. Sehogy! Ha valaki megtetszik és szeretnél vele kapcsolatot, akkor odamész és kezdeményezel. Aztán ha összejön a dolog bemutatod a szüleidnek és kész. Nem kell olyan nagy dobra verni ezt a dolgot.

És most le lett pontozva mindenki, aki picit negatívabb véleményt írt erről a témáról. Kérdem én, miért? Most elindult egy 'meleghullám' amit még kivülállóként is nehéz feldolgozni.

Szóval az én tanácsom: mindenki úgy legyen meleg, ahogy más hetero 😉

2017. nov. 3. 12:16
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Majd kinövik. Emlékezzetek csak vissza, 10-15 éve is mikor elment az ember 'diszkóba', nem volt olyan hely, ahol nem láttál lányokat csókolózni, szemből egymás ölében ülve.:)
2017. nov. 3. 13:18
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem jön rá egyik napról a másikra.

Vannak olyanok, akik olyan közegben nőnek fel és akikre nem próbálják ráerőltetni tizenévesen a "barátnő témát" és ők általában tényleg kicsi koruktól teljesen bizonyosak benne.

Én például az az ember vagyok, aki vidéken nőtt fel, egy olyan kisvárosban, ahol az emberek teljesen másképpen gondolkoznak erről és sokan még ma is betegségnek tartják.

Egy olyan közegben, ahol miután 2 srácról ilyen pletyka kezdett keringeni hónapokig kinézték őket, mert hogy "ez nem normális".

Igen, nyilván egy ilyen közegben nekem sem sikerült elfogadnom magamat és évekig szenvedtem, igyekeztem változni, próbálkoztam lányokkal (és volt is barátnőm).

Hát nem jött össze.

Amúgy melegként mondom: ez egyáltalán nem divat kérdése.

És melegként mondom szintén azt, hogy így az ismerkedés is sokkal nehezebb.

Pontosan ez lenne a cél. Ez a Pride célja is. Hogy a melegek ugyanúgy éljenek, mint a heterok. Megtehessük, hogy összeházasodunk, szabadon szerethessük egymást.

Akik ilyen "annyira legyenek meleg, mint mi heterok" azokat megint nem értem. Szerintetek a heterok nem reklámozzák, hogy azok? Amikor kézen fogva sétálnak, amikor kiírják facebookra a kapcsolatukat, amikor utcán sétálnak, amikor csak együtt vannak mások előtt, teljesen közömbösek egymással?

Ha a meleg közösség úgy élne, vagy inkább élhetne a 4 fal között, mint a heterok.................

A Pride egyébként egyáltalán nem az a "botránkoztassunk meg" típusú dolog. Több ezer békés és normális ember vesz részt rajta. Nem tudom honnan veszi sok ember ezeket a dolgokat a Pride-ról. Aki így gondolkodik biztosan nem volt még az esemény közelében, csak azt a sok év alatt összeválogatott mondjuk 5 képet nézte a neten és fogalma sincs az egészről.

Amúgy még az is kicsit ferde logika, hogy ti, akik amúgy heteroszexuálisak vagytok, el tudjátok képzelni, hogy "divatból" úgy egy azonos neművel legyetek, hogy közben ez rengeteg nehézséget okoz nektek és sokan utálnak titeket csak emiatt?

2017. nov. 3. 21:19
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem divathullámnak hívnám. Sokkal összetettebb folyamat eredménye, ami nem hiszem hogy akkora eget rengető probléma.

A mai gyermekeknek szülei egy sokkal toleránsabb, nyitottabb generáció tagjai, akik befogadóbbak az ő szüleiknél. Egyre kevésbé tabu a családon belüli eltérő szexuális orientáció, egyre kevésbé van hatása a vallásnak az ember gondolkodásmódjára.A homoszexualitás már nem ördögtől való, erkölcstelen dolog napjainkban, a közfelfogás is alkalmazkodik ehhez. Ezáltal a mai fiatalok kísérletezőbbek szerintem.

Pluszban ha megnézzük Alfred Kinsey publikációját, akkor érthető hogy sokan fiatalkorban mindkét nemmel szexuális kontaktusba kerülnek. Szerinte a legtöbb ember nem teljesen heteroszexuális, majdnem mindenkiben van egy kis bi és homoszexualitás is.

2017. nov. 3. 22:53
 15/19 A kérdező kommentje:

A szerelem két dologból áll: bizalom,barátság, ilyesmi és a vonzalom. Ezért amit az egyik válaszoló mondott, hogy csak azért nem jönnek össze, mert azonos neműek szerintem hülyseg.

-Ha valakiben megbízol, mindent megbeszéltek stb, az a barát. Abban különbözik a pártól, hogy nem vonzódsz hozzá szexuálisan.

-Ha mindkettő megvan, akkor az párkapcsolat.

-Ha meg csak a vonzalom, az lehet kíváncsiság, vagy olyan mint amikor egy híres emberbe "szerelmes" valaki. Vele nem fogsz összejönni, mert valószinűleg nem ismered(mer ha ismered és nem szereted (baráként) akkor valószínűleg nem vonzódsz hozzá). És normál esetben ellenkező neműhez vonzódsz, mert azert lett ez "kitalálva" hogy szaporodjunk. És valjuk be, azt nehéz ket azonos neműnek ;)

Prideon meg nem voltam, de hallottam róla érdeked véleményeket. Én csak azt nem ertem hogy ha azt akarják hogy elfogadják őket, akkor miért kell ilyenekkel kiemelni a mássagot? Ígyis-úgyis lesznek akik erre rossz szemmel néznek, mert az egy tény biológiailag nem ez a normális, de a pride csak annyit ér el, hogy még többen fogják ellenezni. Miért nem élnek úgy mint heterók, járjanak kézen fogva, engem nem érdekel. Viszont jóízlésű embert zavar ha egy pár már lassan megeszi egymást nyílvános helyen, legyenek akármilyen neműek. Nem értem hogy miért kell reklámozni. Ennyire. A heterók nem vonulnak fel alsóneműben. És ez lenne a normális. Szerintem.

2017. nov. 3. 23:58
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval az én tanácsom: mindenki úgy legyen meleg, ahogy más hetero 😉"

Ezek szerint összebújhatok nő létemre a barátnőmmel akár az utcán is, mint a heterók, megcsókolhatom nyilvános helyen mint a heterók, És senki sem fog kinézni, sem mutogatni ránk, vagy éppen nem zaklatnak a férfiak hogy beszállnának harmadiknak... Ja nem. Pedig nem akarok mást, csak hogy úgy lehessek meleg ahogy mások heterók. Nem bujkálva, nehogy "zavarjak" valakit.

2017. nov. 4. 00:02
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Két azonos nemű embernek nehéz szaporodni, így igaz.

Viszont ott az örökbefogadás lehetősége. Vagyis LENNE... Magyarországon nem engedélyezett meleg pároknak.

Aztán... A nők számára ott LENNE a mesterséges megtermékenyítés. Ebből is ki vannak vonva a leszbikus párok.

...házasság stb... Jogegyenlőség sehol. Vidéken az emberek nagy része homofób.

A Pride meg egy teljesen normális dolog. Hetero ismerőseim is voltak kint, nem igazán volt számukra semmi olyan undorító.

A Pride nem egy sokezres orgia, hanem csak egy sokezres "tüntetés" vagy felvonulás. Inkább mindkettő egyszerre.

És nem csak a melegeké, hanem az egyenlőségé is.

Amúgy ilyesmi egy Budapest Pride

[link]

[link]

Jó, persze, nyáron van maga a felvonulás, olyankor azért meleg van stb és hát előfordul, hogy az emberek a hőségben mondjuk póló nélkül vonulnak, de azért nem hiszem, hogy egy hetero munkás mondjuk ne venné le a pólóját a hőségben.

Azért a Pride-ról a legtöbb emberben sok tévhit él. (És itt most csak a magyarról beszélek, ami egy elég visszafogott esemény mind létszámban, mind a résztvevők összetételében.)

Amúgy lehet benne valami, hogy a Pride valóban néha ellentétes hatás kelt, de csak azért, mert kiemelik azt a párévenkénti egy esetet az egészről.

Amúgy meg az oké, hogy téged nem zavar a kézen fogva sétáló meleg/leszbi pár, de...

...Jó, oké, lányoknál más, hetero lányok is sétálnak simán kézen fogva, fel sem tűnik...

És ha egy meleg pár kézen fogva sétál az azért elég egyértelmű szerintem.

És nem vagyok benne biztos, hogy Magyarországon egyes helyeken meleg párként sétálni olyan jó reakciókat vált ki az emberekből.

Ez csak egy példa.

Hozzáteszem, hogy én eléggé szerencsés vagyok és toleráns társaságban vagyok, de azért Magyarország nem a legtoleránsabb hely, legyünk őszinték.

És ne mondja senki, hogy a Prideok előtt az volt, mert nem hiszem, hogy a rendszerváltást megelőzően, amikor kb totál kiközösítettek valakit, csak mert meleg olyan jó lett volna... Mondom ezt én úgy, hogy nem éltem akkor, szóval tévedhetek, de... Sajnos nem hiszem, hogy tévednék.

Még ma is az a helyzet Magyarországon, hogy "ciki" melegnek lenni. Egyáltalán nem "divatos" vagy ilyesmi...

És a Pride-nek, meg annak, hogy felvállalja valaki (akár híres ember, akár egyszerű) csak ahhoz járul hozzá, hogy az emberek természetesebben kezeljék ezt.

És persze, hogy az emberek is támogassák a meleg jogokat és ha az legyen, hogy pl a magyar társadalom fele inkább egy árvaházban látna szívesen gyerekeket, ahol nem kapnak semmi figyelmet, mint egy szerető meleg párnál, akik mindent megadnak neki....

Összegezve: ma Magyarországon egyáltalán nem "divat melegnek lenni", Magyarországon a melegek nagy része rejtőzködik. A Pride és felvállalás azt segíti elő, hogy ne kelljen rejtőzködni és hogy egyenlő jogai legyenek a melegeknek...

2017. nov. 4. 00:46
 18/19 anonim ***** válasza:
75%
11es vagyok. Szerintem azzal hogy elég bátorságod van ahhoz, hogy felvállald a másságodat, vagyis végre csak magadnak akarsz jót ahhoz is megvan az önbizalmad hogy nyílt utcán smárolj a pároddal 😉
2017. nov. 4. 13:56
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem az számít, hogy te mit gondolsz, de még csak nem is az önbizalom számít.

Eddig sem az önbizalomról van szó és aki felvállalja annak bátorsága van leginkább hozzá és ismételten mondom, hogy éppen azért, mert semmi divatos nincs ebben, sokkal inkább kínos a társadalomban sajnos.

És erről van szó, ez az ami számít azoknak, akik felvállalják magukat, vagy akik a Prideot szervezik: az elfogadás.

Nagyon igaz, hogy sok esetben, a meleg/biszexuális emberek magukat sem tudják elfogadni... Éppen ezért kellene, hogy a társadalom úgy álljon hozzá a dologhoz...

2017. nov. 4. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!