Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a különbség az Interszexualitás és Biszexualitás között?
nem egy kategória
a bi- azt jelenti, hogy kivel csinálná (szexuális orientáció)
az inter-, hogy minek azonosítja magát (nemi identitás)
Interszexualitás egy biológiai állapot (ellentétben a hetero-, homo-, biszexualitással).
Az interszexualitás jelentése, hogy születéskor vegyesek, vagy nem egyértelműek a nemi jegyek (pl nemi szervek).
Tehát az első három hozzászólás hülyeség :D
Jézus milyen válaszok vannak itt!, az ötös és a hatos vannak a legközelebb a szó fogalmához.
Az interszexualitásról nincs sok információm, de én is így tudom .
Viszont a biszexualitás nem csak két nemre korlátozódik hanem bármilyen nemű emberhez vonatkozódhat az aki biszex. (Most a többi nemet nem fejteném ki, mindenkinek az a véleménye róla ami s én nem akarom megváltoztatni senki nézőpontját sem)
A pánszexualitás azt jelenti, hogy az illető a személyiségbe szeret inkább bele mint a kinézetbe. Persze alapból is fontos a személyiség nem erről van szó.
Ma már inkább az interszexuális kifejezést használják a hermafrodita helyett.
A tényleges hermafroditizmus - amikor a férfi és a női nemi szerv is ugyanolyan fejlett - extrém ritka. A többinek a nemi szerve valamiféle átmenet a női és férfi állapot között. Az interszexualitásnak több fokozata van az extrém enyhétől kezdve. Van, aki csak orvosi vizsgálat során tudja meg, hogy pl. nőként heréi nőttek a méhében.
A biszexualitás teljesen más, egy szexuális orientáció. Az azt jelenti, hogy férfiakhoz és nőkhöz is vonzódsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!