Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a különbség a biszexuálisok és a pánszexuálisokban?
Inkább... preferenciabeli különbség van.
A biszexuális konkrétan a női testhez vagy a férfi testhez vonzódik, a vonzalom létrejöttében fontos tényező, hogy a célszemély az adott nemhez tartozik, annak az elsődleges és másodlagos nemi jellegeivel. Illetve még úgy szokták szűkíteni, hogy aki bi, az minimum KETTŐ nemhez vonzódik, de nem kötelezően az összeshez.
A pánszexuálisnak pedig mindegy, hogy a célszemély milyen nemű, észre sem veszi. Az se zavarja, ha első blikkre nem tudja megállapítani, hogy pasi-e vagy csaj az illető. Nem a neme MIATT tetszik neki valaki, hanem ATTÓL FÜGGETLENÜL. Mint amikor valakinek nem kritérium, hogy a másiknak milyen színű a haja vagy a szeme, egy vonzó embert lát, nem pedig egy vonzó szőkét.
A lényeges különbség egyszerűen, hogy a pán kezdhet transszal pl, míg a bi csak férfivel vagy nővel. De nem olyannal, aki annak képzeli magát, vagy úgy öltözik, vagy maga sem tudja, hogy mi.
Bi nő
#12 Igen, pont így.
Én azért nem szeretem azt a gyakori megfogalmazást, mint amit a 13-as is alkalmazott, mert máshová kerül a hangsúly a gondolkodási mechanizmusban. Ha meg is tetszik valaki egy pánnak, aki transz, akkor nem azért tetszik, MERT transz, hanem csak tetszik neki, és nem érdekli, hogy transz, lehetne annyi erővel nem transz is. Összeterelhetnek egy terembe 50 transzneműt, de nincs rá semmi garancia, hogy lesz közte olyan, aki megfogja.
Sehol nem írtam olyat, hogy pánnak azért tetszhet, mert transz. A hangsúly pont a bi oldalon van, hogy nem fog tetszeni nekünk, MERT transz. A lelke, meg a személyisége nem segít azon, hogy hogy néz ki. Ahogy egy heteró sem fog megszeretni azonos neműt, legyen bármilyen jó ember. Sokan ezt a különbséget nem értik, és erőltetik rá magukat a bi emberekre transzként, mert elméletben mi szeretjük mindkét nemet, akkor a cicis, pötsös pasi, aki nőként viselkedik, nekünk a Kánaán. De nem. Én mindig leírom, hogy max egy pán fogadhatja el ezt, ha magát az ember szereti.
A férfiak között úgy vettem észre, hogy van olyan, aki kifejezetten szereti a transz nőket, de szerintem ők nem bik, és nem is pánok, mert nem nézik a lelket, csak a testet hadználják tárgyként. Az egy fétis lehet.
15. Én közben gondolkodtam a kérdésen és bevallom, még nem egészen tudtam felfogni teljes egészében azt, hogyan vonatkoztathat el valaki egy számára vonzó ember nemiségétől. Az én fejemben a szexualitás erősen kapcsolódik a nemiséghez, anélkül mire gerjed az ember szexuálisan? Ha érted, mire gondolok :D
De lehet ennek megértéséhez pán-nak kéne lennem. Értem a logikát, csak ez a dolog nekem olyan megfoghatatlan :D
#17 még nem szóltam hozzá. A #11 egyébként tökéletesen megfogalmazta. De nyilván éles kategóriahatárok nem léteznek, tipikus példa az enyém. Bi férfi vagyok, és bár a másik nemétől függetlenül is képes vagyok érezni valamit (férfi iránt ritka eset részemről), mégis sokkal közelebb vagyok a biszexualitáshoz, mint a pánhoz.
"Az én fejemben a szexualitás erősen kapcsolódik a nemiséghez, anélkül mire gerjed az ember szexuálisan?"
A LELKÉHEZ!! :)
Huszonéves koromban a felismerésem ahhoz, hogy nem heteró vagyok, pán szerűen indult: kezdett tudatosodni bennem, a társadalom vajon miért rosszallja azt, hoyg gyngéd érzelmeket táplálok valaki iránt, csak mert történetesen velem egynemű?? Nekem mindegy volt tiniként, hogygyengédsgéet milyen nemá irátn érzek.
Azonban tiniként kifejezetten a lányokhoz vonzódtam testileg, a testük miatt, madj huszonéves koromtól a fiúkhoz is, a fiúk farka miatt.
#18 vagyok, példa: a férfiak teste nem izgat, alapjában a farkuk sem. Azonban amint LELKILEG vonzódni kezdek egy férfihoz, akkor vágyom leszopni, vágyom szexelni vele! De CSAK ilyen esetben, férfiakkal, ráadásul szinte mindegy, hogy néz ki a teste, farka, ha érzelmileg vonzódom. Asszem ez a demiszexualitás.
AZONBAN: demiszexualitásom CSAK velem egyneműek esetén áll fenn. A nőknek pusztán a testük látványa is fel tud izgatni szexuálisan. Sőtt, heteróbb vagyok, mint homo.
(Biszex férfi vagyok.)
18, 19. Nekem ez már kicsit bonyolult így...
Értem benne a logikát, csak most nincs energiám kifejteni erről a gondolataimat.
Alapvetően én is egy ember lelkéhez vonzódtam mindig is elsősorban. Aztán emiatt sokat estem pofára. Szerintem túl nagy feneket kerítettem ennek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!