Kezdőoldal » Szexualitás » Biszexualitás » Csak akkor biszexuális valaki,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak akkor biszexuális valaki, ha testi és érzelmi szinten is szereti mindkét nemet?

Figyelt kérdés

tegyük fel, hogy most egy 20as éveiben járó nőről beszélünk:

- eddig csak férfiakkal volt kapcsolatban

- egy férfival szeretné leélni az életét

- a számára vonzó női test is felkelti az érdeklődését, (önkielégítés szempontjából könnyebben elmegy ezzel a gondolattal) VISZONT nem akar ápolni semmilyen szerelmi viszonyt egy nővel, mert nem képes rá.

Ez most egy példa volt.

2021. ápr. 7. 22:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

En ugyan ilyen vagyok, de nemtudom egyelore hova sorolni magam...

19/L

2021. ápr. 7. 22:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nem segítek de én is ugyan így érzek és nemtudom mit gondoljak magamról

19/L

2021. ápr. 7. 22:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ha testi és/vagy érzelmi szinten vonzódik mindkét nemhez akkor biszexuális.

Úgy képzeld el a biszexualitást, mint egy skálát ahol a két végpont a hetero és a homo. A biszexek pedig elszórtan helyezkednek el a skálán, van aki a heterohoz van közelebb van aki a homohoz, de ezeknek is vannak fokozatai. Középen vannak akik ugyanolyan szinten vonzódnak mindkét nemhez, sokan csak őket tekintik biszexnek, pedig ritka az olyan biszex akinek ne lenne preferenciája. Általában az egyik nemhez erősebben vonzódnak, meg olyan is van akinél változik, és az se ritka akit csak szexuálisan érdekel mindkét nem, érzelmileg csak az ellentétes. ( vagy csak a sajátja, ritkább esetben )

Ha nagyon pontosan akarsz fogalmazni, akkor a példádban szereplő nő biszexuális heteroromantikus.

2021. ápr. 7. 22:35
 4/9 A kérdező kommentje:
3# köszönöm. Érdekes a kifejezés, de logikus végülis.
2021. ápr. 7. 22:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

4es tökéletesen leírta :D

én is biszexnek tartom magam, mert szexuálisan vonzódok a ffiakhoz és nőkhöz is, de érzelmileg egyébként csak férfiakhoz tudok kötődni, nőbe nem tudnék beleszeretni.

2021. ápr. 8. 00:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbb biszex így van vele egyébként. Szex mindkét nemmel, kapcsolat csak pasikkal.

Vannak aki tényleg csak pasikba tudnak szerelmesek lenni.

És ott vannak azok a nők is, akik a saját nemükbe is képesek beleszeretni, de azt nehezebb felvállalni és családot alapítani is egyszerűbb pasival.

2021. ápr. 8. 00:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elég ritka, hogy valaki mindkét értelemben vonzódjon mindenkihez. Sőt, sokkal inkább az a jellemző (főleg fiúknál), hogy az egyik nemhez csakis ilyen a másik nemhez csakis olyan értelemben vonzódik. Például az úgynevezett melegeknek/biszexeknek az a fele, aki kizárólag nagyon feminim megjelenésű és viselkedésű fiúkat keres, az valajában mind ez a kategória.
2021. ápr. 8. 06:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem annyira teszegetek címkét magamra.

Voltam kapcsolatban lányokkal és srácokkal is, viszont ahogy “öregszem” egyre inkább nem érdekelnek a lányok. A szexxel nem lenne gond, de érzelmileg nem tudok barátságnál többet érezni.

Fiatalabb koromban viszont volt egy két olyan kapcsolatom, ahol azt éreztem, “ez a lány lesz a feleségem”

Fura, változik az ember.

2021. ápr. 8. 09:42
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, csupán kíváncsiságból megkérdezhetem hány éves vagy most?
2021. ápr. 8. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!