Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nevelőotthonokban tényleg ennyire elterjedt ez a kamasz srácok körében?
Hát figyelj.. egy halom serdülő fiú összezárva szülő nélkül? És a gondviselőknek az erőszakosabb kihágásokra a kiabálás és a büntetés az egyetlen eszközük, iránymutatásra és valós nevelésre már nem futja energiából?
Engem nem lepne meg, ha tényleg gyakori lenne..
1-2 számadat.
Az elítéltek közel 70%-a volt legalább egy rövid időre nevelőintézetben. - ergo ez egy hajlamosító körülmény a bűncselekményekre.
A nevelőintézetben nevelkedett lányok átlagosan 18-20 éves korukban szülnek először. - ergo csökkenti az esélyét a jövőtervező, tudatos élettervezésre. Oké, ezek lányok, fiúknál ezt nem lehet az apaságot mérni, de biztos vagyok benne, hogy ott is korán indul a nemi élet.. sőt..
+1: A nevelőotthonban nevelkedettek kb a fele az élete folyamán legalább egy rövid időre volt hajléktalan.
Ezek a statisztikák mind arra mutatnak rá, hogy óriási handicappel indítanak ezek a srácok mind életvezetésileg, mind érzelmileg.
Én egy teljesen normális családba születtem, teljesen átlagos iskolába jártam, mégis voltak az osztályomban olyan fiúk, akik puszta szórakozásból bántottak másokat (pl engem:D). Ezért vagy azért, de erőszakos vagy semmilyen szülői mintát nem kaptak. Pedig volt családjuk, még ha nem is túl meghitt.
Ha ilyenek kerülnek egy olyan környezetbe, ahol szinte egyáltalán nem ellenőrzik őket és az egyetlen törődés amit kapnak az az, amit kicsikarnak másokból, szerintem simán hajlamosak lehetnek elszexualizált erőszakra is.
Ajánlom Az Osztály c. filmet. Valós történet alapján készült és sima iskolai bullyngot mutat be (azért ez ugrott be, mert ebben is van szopatás:D). És képzeld el milyen, ha az ilyeneknek nincs szülője..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!