Erkölcsös-e, ha egy tinédzser pár el akarja veszíteni a szüzességét egymással?
Szerintem az édesanyák megértik ezt.
Főleg, ha előre szóltok, hogy most már komoly a kapcsolat, és többet terveztek.
16 és fél évesen - ha már ilyen régóta együtt vagytok - már erre is lehet gondolni.
Csak ne úgy tervezzétek, hogy 'na, akkor most!' - hanem legyetek együtt, és amikor elkövetkezik, akkor tegyétek csak meg.
A védekezést pedig addig mindenképpen oldjátok meg!
Az, hogy a szülők hogy reagálnak majd, azt igazából nálatok jobban nem tudhatja senki. Ami viszon szinte teljesen bizonyos, hogy a lány apukája nehezebben fogja kezelni a dolgot...
Ha belegondolok, hogy majd valamikor a lányom 16- 18- 26 évesen elém áll, és elmondja, hogy sexel... hááát...
Lehet, jobb, hogyha a lány anyukájával beszéltek, Ő majd tudja, hogyan adja be ezt aa férjének :)
Sok sikert hozzá!
És védekezzetek!!!! Nincs olyan, hogy "időben kihúzom, nem lesz gond!"
szerintem hogyha a szülőknek elmondjátok főleg az anyukáknak nem lesz belőle semmi gond.. jobban jártok mintha akkor mondanátok el amikor már megtörtént a dolog.. és netántán abortuszra van szügség.. a szülők mé jo tanáccsal is elfognak látni titeke!!! fő az őszinteség..!!!!
és 16 éves korban már a mai fiataloknál alap dolog a sex...:S
Először is azt mondanám el, hogy fantasztikusnak találom, hogy ti egyáltalán gondoltok arra, hogy elmondjátok a szülőknek, hogy többet terveztek. Ez nagyon ritka! Komolyan, mondom le a kalappal. 10 emberből 1 teszi talán meg. Ezek szerint igen jó kapcsolatban vagytok a szülőkkel, és beszélhettek velük.
Amelyik szülőddel jobb viszonyban vagy annak mondd el, és majd ő segít a másiknál.
Jó volt olvasni amit írtál.
Ez nagyon aranyos:)Nekem eszembe sem jutott elmondani anyunak, mert hát végülis a sex az én döntésem, nem értem mért akarjátok elmondani, nem hiszem h a szüleitek ezt elvárják tőletek..nem kell engedélyt kérnetek...(mi másfél évet jártunk elötte, 18ak voltunk)
Persze mikor anyu rákérdezet elmondtam azonnal..de elötte annyira féltem még a sextől is , hogy ha még anyu beleegyezését is kérnem kellett volna" hát lehet komába esekXD
Már elég idősek vagytok, és elég régóta jártok..szerintem a szüleitek már rég azt hiszik h szexeltek....
De ha ilyen nyilt a viszonyotok feléjük akkor persze mondjátok el nekik..talán az a legkevésbé "égő" ha a fiu az apujával a lány az anyujával beszéli meg..:)
Azért örülnék ha a majdani lányom elmondaná hogy szeretné, de utána tuti mindig azt kérdezgetném hogy mien voltXDazóta jobb e..stb..
Köszönjük szépen a válaszokat!! :) Nagyon rendesek vagytok!
08:52-es: Ezzel azért nem értek egyet, hogy "előbb-utóbb túl KELL esnünk rajta"! :)
10:58-as, 12:54-es: Nem vallásosak a szüleink. Hát igen, tudjuk hogy nem hülyék... Szerintem 80%, hogy azt gondolják lefeküdtünk, mert néha kihallatszik egys-más a szobából, és azt vehetik bárminek, de biztos nem kártyapartinak :D
13:22-es: a Te válaszod esett a legjobban, és adta a legtöbb elhatározást! Köszönjük :D Tényleg jól esik, hogy így értékeled a szándékunkat :)
11:43-as: Szerintem sem várják el (bár barátnőm anyja mondta egyszer, hogy majd szóljon, ha ilyenre kerül sor). És tuti sejtenek valamit :)
Annak is köszi a válaszokat, akinek nem válaszoltam, sokat segítettetek, és szerintem barátnőmnek is :) Persze jöhetnek még válaszok, mert engem nagyon érdekel mindenkinek a véleménye!!
No barátnőmmel megbeszélem és még lehet hogy beszámolok ha van fejlemény :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!