Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Erkölcsös-e, ha egy tinédzser...

Erkölcsös-e, ha egy tinédzser pár el akarja veszíteni a szüzességét egymással?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel 2 és fél éve együtt vagyunk már. 16 és fél évesek vagyunk mind a ketten. Nagyon szeretjük egymást, és kapcsolatunk olyan ahogy az a nagy könyvben meg vagyon írva, fokozatosan kezdtük kiismerni egymást a kezdetektől, tipi-tapi, simike, csók :) aztán jött a petting, amiben már eljutottunk arra a pontra, hogy már nics tabu (persze ízléses határaink azért vannak... :)). Nos a helyzet az, hogy mind a ketten készen állnánk első szeretkezésünkre, az egyetlen visszatartó erő, hogy hogyan mondjuk el a szülőknek? (meggyőződésünk, hogy az őszinteség és nyíltság a nyerő :)) Tehát szerintetek jelen körülmények között kiakadnának ha ezt felhoznánk nekik? Amúgy mindkettőnknek szülei nagyon rendesek, csak attól félünk, hogy ha bele is egyeznek (ugye védekezéssel meg mindennel), akkor is másképp tekintenének majd ránk. Nem is a saját családunk, hanem a másiké inkább... Tarthatunk-e ettől, vagy ilyen hosszú kapcsolat után már a szülők is természetes(ebb)nek veszik? Vagy ha csak az egyik szülőnek mondjuk el, bízhatunk benne, hogy bizalmasan kezeli?
2008. nov. 9. 01:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem az édesanyák megértik ezt.

Főleg, ha előre szóltok, hogy most már komoly a kapcsolat, és többet terveztek.

16 és fél évesen - ha már ilyen régóta együtt vagytok - már erre is lehet gondolni.

Csak ne úgy tervezzétek, hogy 'na, akkor most!' - hanem legyetek együtt, és amikor elkövetkezik, akkor tegyétek csak meg.

A védekezést pedig addig mindenképpen oldjátok meg!

2008. nov. 9. 02:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a szülők hogy reagálnak majd, azt igazából nálatok jobban nem tudhatja senki. Ami viszon szinte teljesen bizonyos, hogy a lány apukája nehezebben fogja kezelni a dolgot...

Ha belegondolok, hogy majd valamikor a lányom 16- 18- 26 évesen elém áll, és elmondja, hogy sexel... hááát...

Lehet, jobb, hogyha a lány anyukájával beszéltek, Ő majd tudja, hogyan adja be ezt aa férjének :)

Sok sikert hozzá!

És védekezzetek!!!! Nincs olyan, hogy "időben kihúzom, nem lesz gond!"

2008. nov. 9. 03:43
 3/12 anonim válasza:
100%

szerintem hogyha a szülőknek elmondjátok főleg az anyukáknak nem lesz belőle semmi gond.. jobban jártok mintha akkor mondanátok el amikor már megtörtént a dolog.. és netántán abortuszra van szügség.. a szülők mé jo tanáccsal is elfognak látni titeke!!! fő az őszinteség..!!!!

és 16 éves korban már a mai fiataloknál alap dolog a sex...:S

2008. nov. 9. 07:34
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Előbb-utóbb úgyis túl kell esnetek rajta, amúgy nem kell feltétlen elmondani, majd rájönnek, meg a szülők sem hülyék (általában) (annyira)
2008. nov. 9. 08:52
 5/12 Srapnel ***** válasza:
100%
Ja, nem értem, miért kell mindenképpen elmondani. Meg lehet a kérdésre azt a választ is adni, hogy attól függ, hogy mi a szülők vallása. Szerintem sem hülyék a szülők sem. Tudnak azok sokmindent, csak legfeljebb nem mondják el, hogy tudják. Az is lehet, hogy amikor a szobádban vagy, a barátok közt alatt azt beszélik, hogy már biztos nem vagy szűz és hát nem is baj, mert az a fiú milyen rendes.
2008. nov. 9. 10:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem már most azt hiszik hogy lefeküdtetek egymással hiszen nem átlagos hogy ilyen fiatalon ilyen okosan csináljátok a dolgokat és több mint 2 éve együtt vagyokt..
2008. nov. 9. 12:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Először is azt mondanám el, hogy fantasztikusnak találom, hogy ti egyáltalán gondoltok arra, hogy elmondjátok a szülőknek, hogy többet terveztek. Ez nagyon ritka! Komolyan, mondom le a kalappal. 10 emberből 1 teszi talán meg. Ezek szerint igen jó kapcsolatban vagytok a szülőkkel, és beszélhettek velük.

Amelyik szülőddel jobb viszonyban vagy annak mondd el, és majd ő segít a másiknál.

Jó volt olvasni amit írtál.

2008. nov. 9. 13:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
En csak gratulalni szeretnek, nagyon eretten gondolkodtok a problemarol. Biztos vagyok, hogy barhogy is alakul a szulokkel, segiteni fognak, es meg fogjak erteni.
2008. nov. 9. 22:54
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon aranyos:)Nekem eszembe sem jutott elmondani anyunak, mert hát végülis a sex az én döntésem, nem értem mért akarjátok elmondani, nem hiszem h a szüleitek ezt elvárják tőletek..nem kell engedélyt kérnetek...(mi másfél évet jártunk elötte, 18ak voltunk)

Persze mikor anyu rákérdezet elmondtam azonnal..de elötte annyira féltem még a sextől is , hogy ha még anyu beleegyezését is kérnem kellett volna" hát lehet komába esekXD

Már elég idősek vagytok, és elég régóta jártok..szerintem a szüleitek már rég azt hiszik h szexeltek....

De ha ilyen nyilt a viszonyotok feléjük akkor persze mondjátok el nekik..talán az a legkevésbé "égő" ha a fiu az apujával a lány az anyujával beszéli meg..:)

Azért örülnék ha a majdani lányom elmondaná hogy szeretné, de utána tuti mindig azt kérdezgetném hogy mien voltXDazóta jobb e..stb..

2008. nov. 10. 11:43
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönjük szépen a válaszokat!! :) Nagyon rendesek vagytok!

08:52-es: Ezzel azért nem értek egyet, hogy "előbb-utóbb túl KELL esnünk rajta"! :)

10:58-as, 12:54-es: Nem vallásosak a szüleink. Hát igen, tudjuk hogy nem hülyék... Szerintem 80%, hogy azt gondolják lefeküdtünk, mert néha kihallatszik egys-más a szobából, és azt vehetik bárminek, de biztos nem kártyapartinak :D

13:22-es: a Te válaszod esett a legjobban, és adta a legtöbb elhatározást! Köszönjük :D Tényleg jól esik, hogy így értékeled a szándékunkat :)

11:43-as: Szerintem sem várják el (bár barátnőm anyja mondta egyszer, hogy majd szóljon, ha ilyenre kerül sor). És tuti sejtenek valamit :)

Annak is köszi a válaszokat, akinek nem válaszoltam, sokat segítettetek, és szerintem barátnőmnek is :) Persze jöhetnek még válaszok, mert engem nagyon érdekel mindenkinek a véleménye!!

No barátnőmmel megbeszélem és még lehet hogy beszámolok ha van fejlemény :D

2008. nov. 10. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!