Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Korai még a szex?

Korai még a szex?

Figyelt kérdés
17 vagyok és a barátnőm 16 és 4 hónapja vagyunk együtt. Mindketten szüzek vagyunk. Én már nagyon szeretnék vele lefeküdni de nem akarom erőltetni mert nagyon szeretem.
2015. febr. 26. 21:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Felesleges! Gyerek vagy még egy 16 éves csajhoz!
2015. febr. 27. 19:49
 12/18 anonim ***** válasza:

Házasság előtti szeretkezés nem jó... csak 4 hónapja vagytok együtt! Anno én is fülig szerelmes voltam egy fiúba, fél év együtt járás után lefeküdtünk egymással... nagyon megbántam, nem kellett volna. Korai még a szex nektek...

Mivel indokolható ez? 

A)Praktikus érv: 

1. Hülyén érezné magát az ember, ha a házastársát akarva, akaratlanul szexuális téren mással hasonlítaná össze. (abszolút alapérv) 

B)Biológiai érvek: 

2. Lehetséges a teherbe esés → nem kívánt terhesség vagy abortusz (,de elég a terhességtől való félelem is). (relatív alapérv) 

3. Nemi úton terjedő betegségek (AIDS, szifilisz és egyéb „nyalánkságok”). (relatív alapérv) 

4. Fogamzásgátló szerek esetleges káros (mellék)hatása, amúgy is milyen már az első alkalommal ezekkel szórakozni, amikor úgy is elég sok baja van az embernek, hogy eligazodjon az idegen terepen történő bevetésen. (kiegészítő érv) 

C)Biokémiai érvek: 

5. Szeretkezés közben oxitocin és vazopresszin szabadul fel, ami ragaszkodást vált ki → megnehezíti a szakítást, még ha arra szükség is lenne. (abszolút alapérv) 

6. Ez a ragaszkodás nemcsak a házastárs iránt marad meg, hanem az exek iránt is. (abszolút alapérv) 

D)Pszichikai érvek: 

7. Az első alkalom mély nyomot hagy az emberben, ezért jó azt a házastársával átélni. Meglepő módon csak egyszer lehet valakivel először szeretkezni. (abszolút alapérv) 

8. A szex kerül központba, ami elvonja a figyelmet egymás megismeréséről, ami előfeltétele annak, hogy felelősen lehessen egymás mellett dönteni. Szex elhomályosítja a kritikus látásmódot, ami rossz párválasztási döntéshez vezethet. (abszolút alapérv) 

9. Mindenáron a másik megtartása marad a cél (nehogy már másé legyen!) → erősödik a féltékenység iránti fogékonyság, ami megmérgezheti a kapcsolatot. (abszolút alapérv) 

10. A szex beszűkítheti az ember figyelmét, ami könnyen vezethet a család és a barátok elhanyagolásához. (abszolút alapérv) 

E)Pszichoszomatikus érv: 

11. Az ember úgy van beprogramozva, hogy a teste és a lelke szoros egységben működik → ha nincs meg a lelki síkon még a szoros kapcsolat, akkor annak testi síkon sem tud igazán örülni + így nem inflálódik a szeretet testi kifejezésének többi módja, ráadásul magas árfolyamon marad a szeretkezés is a házasság elején, ami kritikus időszak, mivel ekkor történik meg az összecsiszolódás. (abszolút alapérv) 

F)Lelki érvek: 

12. Ez egy lehetséges módja az önmegtartóztatás gyakorlásának, amire szükség lesz ahhoz, hogy a házasságban is kitartsanak a házastársak egymás mellett + látja azt az illető, hogy saját maga és a párja ilyen téren mennyire önmegtartóztató. (kiegészítő érv) 

13. Az ember úgy van beprogramozva, hogy csak egy embernek tudja igazán odaadni magát → kiégés (abszolút alapérv) 

14. Az első szeretkezés a legjobb nászajándék, amit adhatnak egymásnak a házastársak; ünnep után szokott lenni ajándékozás nemde… (abszolút alapérv) 

G)Példa érvek: 

+1. Több ember várt volna vele (én saját fülemmel hallottam gólyatáborban egy vadidegen lánytól. (kiegészítő érv) 

+2. Statisztikai adatok azt mutatják, hogy akik kicsapongó szexuális életet élnek házasság előtt, azoknak általában problematikus lesz a házasságuk. (kiegészítő érv)

2015. febr. 28. 22:18
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segitséget és az értelmes válaszokat! Utolsó válaszoló ne vedd személyeskedésnek, de te tök hülye vagy már bocs. Teljesen átmossa az egyház a hazugságaival az agyadat.
2015. febr. 28. 22:36
 14/18 anonim ***** válasza:
Milyen egyház?
2015. márc. 1. 10:31
 15/18 anonim ***** válasza:

Szerintem a házasság előtti szeretkezés egy jó dolog. Én is együtt voltam a barátommal 6 hónap után 16 évesen, ő 18 volt és mindketten szüzek. Életem legszebb élménye volt, azóta is szeretjük egymást.

A/1: Nem fogom a házastársamat máshoz hasonlítani, mivel azzal házasodom össze akivel most is együtt vagyok.

B/2: Ezt a problémát ki lehet küszöbölni, nem egy család ismerősöm van, akik sokáig jártak, szeretkeztek, majd házasság után 1-2 évvel vállaltak gyereket. Másrészt tudom mit csinálok és semmivel sem kockáztatnám, hogy teherbe essek. Biztonságos a szeretkezés.

B/3: Na igen, ez is kizárt, mivel a barátommal egészségesek vagyunk és mással nem érintkezünk (tudod, mint a házasságban)

B/4: Biztonságos védekezés által sem szedek tablettát, máshogy oldjuk meg és tökéletesen működik.

C/5: Ez a ragaszkodás pont tökéletes arra, hogy még jobban közeledjünk egymáshoz, még nagyobb biztonságot érezve ezzel a jövőnk felé.

C/6: Tehát, csak egy ember iránt marad ez meg, pont tökéletes. :)

D/7: Igen mély nyomot hagy és pont tökéletes arra, hogy valakit egy életre megfogj vele, még házasság előtt is.

D/8: Tudunk felelősen egymás mellett dönteni, mivel értelmes okos emberek vagyunk, nem ködben járunk és nem csak a szex körül forog a világ. Rengeteg programunk van és sok jövőbeli helyzet felvázolásán is dolgozunk, …

D/9: A féltékenység abszolút nem az esetünk. Aki féltékeny az saját magában nem bízik, mert önbizalom hiányos. A túlzott magához láncolás nem tesz jót senkinek, tehát nem szabad így viselkedni, ami nekem alapelv.

D/10: Talán még több barátom is van mint azelőtt, mivel a barátom barátait is megismertem. Az eddigi barátaimmal is ugyan úgy tartom a kapcsolatot, ha egyik ismerősömre kevesebb időt szánnék az azért van, mert elköltözött tőlem 100 km-re és nehéz a találkozás (Amúgy házastársaknál is felvetődhet ugyanez a probléma, személyiségtől függően, azoknál, akik csak házasság után feküdtek le is).

E/11: Lelki síkon tökéletesen megvan a szoros kapcsolat, az érzelmek teljesen összecsiszolták testeinket.

F/12: Voltunk önmegtartóztatóak, mert az a hat hónap is soknak bizonyult a várakozásra, mivel már 3-4 hónappal előtte égtünk a vágytól, de egy bizonyos határt betartottunk és csak akkor tettük, amikor eléggé ismertük egymást és eléggé összeolvadtunk ahhoz, hogy ténylegesen is az övé legyek, vagyis, hogy élvezzük azt, aminek a hiánya eddig kínzott minket.

F/13: Pont tökéletes, az övé vagyok, az övé is maradok.

F/14: Ezt az ajándékot már a puszta kapcsolatunk megkapta, nem akartunk még évekig szenvedni, mert ugye több mint 3 éve járunk, de az esküvőt csak egyetem utánra tervezzük. A házasságunk ajándéka lesz számunkra a gyermek, amihez szükségesek a megfelelő családi intézkedések, a szeretet...

G/+1: Nekem így volt tökéletes. Eleget vártunk, sőt lehet még sokat is. :)

G/+2: Tisztázzuk, hogy nem élek kicsapongó életet, egy szerelmem van, akivel együtt leszünk mindig, szerintem ez nem probléma.

Kedves 12-es. Értem én, hogy neked valami nem jött össze, de lehet, hogy a kérdező is élete párját találta meg és ha lefekszenek nem lesz belőle probléma. Persze nem mindenkinek alakulhat olyan jól a helyzete mint neked, de az elején még én is csak úgy voltam mint ő. Volt egy barátom akibe szép lassan mégjobban beleszerettem, szüzek voltunk, majd a vágy és a szerelem, a tisztelettel nem hagyott nyugodni, majd egymáséi lettünk, ami megpecsételte az egész életünket egy örök boldogság erejéig.

Ha meg valaki nem olyan emberrel fekszik le aki neki való, ha nem elég szerelmes, nem felkészült a védekezésre bla bla bla... az tényleg ne csinálja, de ha ezek mind megvannak, akkor szerintem nyugodtan lehet élvezni az életet és szerelmeskedni akár 16-17 évesen is házasság előtt.

Megjegyzem ha valaki elsőnek a férjével fekszik le, de valami nem passzol köztük és nem tudják megoldani akkor váljanak el, vagy éljenek boldogtalanul, vagy?? mert ilyen is előfordulhat!!!

Köszönöm...

18/L

2015. márc. 3. 00:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Utolsó. Ez te vagy. Lehet, tényleg nem kell görcsösen ragaszkodni a házassághoz, de te is tudod, hogy a 4 hónap baromi kevés. Ha esetleg szakításra kerül a sor, annak meg lesz a következménye.
2015. márc. 11. 18:39
 17/18 anonim ***** válasza:

4 hónapnál tovább nagyon én sem vártam, ezután pettingeltünk sokat is kiismertük egymás testét, csak utána feküdtünk le, aminek meglett a gyümölcse(itt nem a gyermekkel azonosítom a gyümölcsöt), a hosszan tartó együttlét, egy igazi kapcsolat ;).

2015. márc. 11. 18:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy neked jól sült el a dolog :).
2015. márc. 12. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!