Kaphat, csak előtte szűrővizsgálat kellene a HPV fertőzés kiszűrésére. Illetve félévig akkor nincs szex. Ameddig a védettség ki nem alakul.
2015. jan. 12. 09:10
2/14 anonim válasza:
1-es!
Ezt honnan tudod?
Fél év, amíg kialakul a védettség? Ez nem tűnik igaznak.
2015. jan. 12. 09:13
3/14 anonim válasza:
Igen, fel ev, mivel nem egyetlen oltasrol van szo, ket vagy harom alkalom az egesz, ha jol tudom,
2015. jan. 12. 09:30
4/14 anonim válasza:
1-es vagyok. Bocsi de nem írtam oda, hogy több oltás van. Ami adja a féléves időtartamot. Két vagy három oltás van. Pontosan nem tudom. Mi nem kértük.Mert csak 60%-os védelmet ad. Illetve a 140 HPV variánsból csak 4(!!!) ellen véd!!!
2015. jan. 12. 10:16
5/14 anonim válasza:
Lehet, hogy az a 4 variáns okozza a fertőzések 99%-át.
2015. jan. 12. 10:49
6/14 anonim válasza:
Magára a kérdésre nem válaszoltok csak: igen, a szüzességnek nincs köze a dologhoz.
De jól gondold meg, hogy beadatod-e: minden védőoltás gyengíti az immunrendszert és egy csomó káros anyagot tartalmaz, ami csak nehezen ürül ki a szervezetből, és ráadásul nem is ad teljes védettséget. Szóval gondold meg, hogy megéri-e (meg kutass egy kicsit, ne higgy nekem se).
2015. jan. 12. 15:37
7/14 anonim válasza:
"De jól gondold meg, hogy beadatod-e: minden védőoltás gyengíti az immunrendszert és egy csomó káros anyagot tartalmaz, ami csak nehezen ürül ki a szervezetből, és ráadásul nem is ad teljes védettséget."
Istenem, hogy még a 21. században is itt tartunk...
2015. jan. 12. 18:47
8/14 anonim válasza:
"Lehet, hogy az a 4 variáns okozza a fertőzések 99%-át."
Jó vicc... Én meg valahol azt olvastam hogy az amerikai vírustörzsek ellen véd többnyire. Európában meg teljesen mások terjedtek el.
2015. jan. 13. 00:21
9/14 anonim válasza:
"Jó vicc... Én meg valahol azt olvastam hogy az amerikai vírustörzsek ellen véd többnyire. Európában meg teljesen mások terjedtek el."
Nem vagyok benne a témában, de a legtöbb oltás csak pár vírustörzs ellen véd és általában az a helyzet, hogy több tucat vagy száz vírustörzsből a fertőzések döntő többségét tényleg csak néhány okozza.
2015. jan. 13. 02:08
10/14 anonim válasza:
Igen kaphat. De nem ingyen. A 12 éveseknek beadott oltások azért ezt a korcsoportot célozták, mert ebben a korban ha jól emlékszem két vagy három alkalommal kell oltani a megfelelő védőhatás kifejtéséhez és ezt a célcsoportot akarták támogatni az ingyenes oltással. Ennek ellenére a megfelelő szűrések negatív eredménye után igaz már több alkalommal és csak költségtérités ellenében kérhető. Valahol azt hiszem volt róla szó a neten is egy a HPV elleni megelőzést támogató valami alapítvány által kiadott közleményben, hogy egyébként valami 100-120000 forint költsége van a dolognak és több alkalommal kell oltani idősebb korban a megfelelő védettséghez, mint a 12 éves korcsoportnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!