Nem önző és kirekesztő enyhén szólva a Valentin nap a magányosokkal szemben?
A nőnap nem kirekesztő a férfiakkal szemben? A karácsony a zsidókkal szemben? És lehetne sorolni.
Max meghirdethetnéd az "emberek napját", az meg kirekeszti az állatokat. És forditva. :)))
Figyelj! Pillanatnyilag nekem sincs senkim, és még soha nem is volt valantinapkor senkim. Természetesen, többször eljátszottam a gondolattal én is, hogy milyen jó lenne, ha valakivel, tölthetném, megajándékoznánk egymást, vagy épp valami közösprogramot csinálnánk.
De erről azok nem tehetnek akiknek ez a lehetőség megadatik, épp ezért nem irigylem senkitől, és szerintem neked se kéne, én mindig csak egy átlagos napnak fogom fel, és tedd te is ezt, és jobban fogod magad érezni :)
A Szerelem ünnepe a Valentin nap, és nem azt a célt szolgálja, hogy kicsesszen a nem kapcsolatban lévőkkel. Én például mielőtt párom lett volna, ezen a napon a szüleimet is megajándékoztam meg a nagyszüleimet, akik szeretetben élnek együtt évek óta. Mai napig legalább egy üdvözlőlapot kapnak tőlem. Számomra ez az ünnep nem arról szól, hogy jobban figyeljek a páromra, mert vele évek óta ünnepeljük még a hónapfordulókat is, minden nap odafigyelünk egymásra, stb.
Cseppet sem gondolom egyébként kirekesztőnek, sőt, büszke vagyok azokra a szingli barátaimra, akik méltósággal viselik az ünnepet, azaz tojnak rá. Szeretnének párt találni, de ahogyan én, nem egy ünnephez kötik az odafigyelést a másikra. Ahogyan én nem csak halottak napján megyek ki a temetőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!