Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Hogyan szocializálódjak?

Hogyan szocializálódjak?

Figyelt kérdés
Az fejletlen, és idétlen kommunikációs képességeim miatt, nagyon nehezen tudok ismerkedni.. Mindezt nagyrészt családi hátteremnek köszönhetem.. Sose engedtek el sehova, mindig arra próbáltak ösztökélni, hogy tanuljak itthon, és ha azzal kész vagyok, akkor játszhatok a gépen.. Persze ez akkora függőséghez vezetett, hogy a tanulást is hanyagolni kezdtem, ált. suliba még a jók között voltam, itt a középsuliba már inkább a gyengébbek között.. Az iskolában persze voltak barátaim, de a tanítási idő alatt nem lehet normálisan szocializálódni.. Állandóan az itthoni virtuális világ járt a fejemben, mivel a tesóim is ezt csinálják egész álló nap, sőt még az apukám is, így nem akartam kilógni a sorból én sem.. De most már úgy vagyok vele, hogy ráuntam, és igazából párkapcsolatra vágyom, és rendes normális baráti körre, egy olyan közegre, amiben jól érzem magam.. Ehhez persze valahogyan szocializálódni is kéne, de ebben senki nem fog nekem segíteni a való életben, ha csak úgy megkérem.. Én valahogy nem tudok beszélgetni az emberekkel normálisan, alig találok közös témákat. Főleg a lányokkal.. Meg így alapból önbizalmam sincs, mivel ezen a téren sík hülye vagyok.. Ha egy új játék megtanulásáról lenne szó, olyan élvezettel vetném bele magam, és fedezném fel minden egyes fortélyát a játéknak, hogy lebeszélni nem lehetne.. De a közösségi életbe valahogy képtelen vagyok beilleszkedni, akárhogyan is erőlködök.. Én próbálkoztam már sok mindennel, de már a legapróbb kudarcoktól is rosszul érzem magam.. És ilyenkor visszamenekülök a játékokba, ahol önbizalom dúsan tudom kiélvezni, azt hogy jobb vagyok másoknál.. És sajnos ez megszünteti azt a késztetést, hogy a való életben tegyek a kudarcaim ellen.. Délutáni tevékenységekre egyedül ugyebár elég gázos elmenni(ilyen antiszociálisan), bulikba pedig meg úgy alapjáraton sötétedés után nem engednek sehova a szüleim, szóval még leinni se tudom magam, hogy gátlástalanul tudjak beszélgetni másokkal.

2013. nov. 29. 22:03
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Húú, nem ebbe a témába kellett volna ezt írni..:D Na mind1
2013. nov. 29. 22:06
 2/14 anonim válasza:
76%
írj ha szeretnél beszélgetni :)
2013. nov. 29. 22:13
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Kor, nem?
2013. nov. 29. 23:03
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is hasonló bajom van. Hány éves vagy? Hol laksz?
2013. nov. 29. 23:43
 5/14 Szakállgyepál válasza:
100%
Nem is tudom... wowoztál már? Próbáld ugyanazt in real life! Szedj össze néhány barátot (guild/party/raid group), az inveket telefonon, facebookon küldheted. ?enjetek el néha kocsmába (instance/raid/inn), menjetek oda a kocsmároshoz (innkeeper), kérjetek tőle italt, mondjuk sört (pandaren brew), és üljetek le beszélgetni (jobb klikk a székre, aztán /s-sel beszélgessetek)! Nem hülyeség, én is szoktam ilyet a való életben! :D
2013. nov. 30. 00:26
 6/14 anonim ***** válasza:

Ha legalább az életkorod megadnád jobban menne a segítségnyújtés.

Amúgy biztosan van rá mód hogy meggyőzd a szüleidet. Meg ha este nem is engednek ki ott vannak a délutánok akkor is lehet az időt társaságban tölteni. Jó ismerkedési helyek buszmegállók, vasútállomások, parkok és minden más hely ahová járnak korodbeli fiatalok.

Egyébként a szüleid nem szeretnék vagy nem kívánják hogy párkapcsolatban élj?

2013. nov. 30. 11:01
 7/14 A kérdező kommentje:
18/F
2013. nov. 30. 11:59
 8/14 A kérdező kommentje:

# 4 - Bács-Kiskun megyében, ennél többet nem szeretnék elárulni itt..:)

# 5 - Persze hogy wowoztam.:) WoW-LoL-Dota-Stacraft-Gothic (összes része)-Heroes 3-4-5-6, és még rengeteg mással is.. Nem hülyeség amit írsz, de azért a játékba minden sokkal másabban megy..:D Pl kocsmárostól lehet úgy venni piát, h nem kell megszólalnom, raidbe meg partyba pedig csak a játékkal kapcsolatban(én legalábbis csak arról tudok..), és írva lehet csak kommunikálni(ts-re/skype-ra se szoktam menni..).. Meg igazából épp ez a gond, hogy ezektől a gondolatoktól szeretnék megszabadulni, és egy teljesen új életet szeretnék kezdeni.. Csak nem tudom, hogy hogyan vágjak bele.

#6 Igen ezek mind jó ismerkedési helyek, de nekem pont ez a problémám, hogy nehezen megy az ismerkedés.. A szüleim nem tudom mit nem szeretnének ezzel, de sokszor kérdeztem, hogy el-e mehetek ide vagy oda, főleg sötétedés után, a válasz mindig nem.. Az apukám csak nem akarja, hogy "csavarogjak", és hogy naponta 1 órát lásson csak itthon(alváson kívül), de hát úgyse beszélgetünk, akkor meg tökmind1..:D Az anyukám pedig szerintem félt engem.. 1-2 már éve nem is próbálkoztam megkérdezni őket, mert mára már annyira elszigetelődtem, hogy nincs kivel, és nincs hova elmennem szórakozni..

2013. nov. 30. 12:19
 9/14 anonim ***** válasza:

Figyelj én szìvesen segítek neked !

Írj nyugodtan és segítek :)

Vagy megpróbálok! Egyébként minden csak rajtad múlik.

2013. nov. 30. 12:26
 10/14 anonim válasza:

Utolsó!

És mi a megoldásod, mert nekem is van egy ugyanilyen problémákkal küzdő ismerősöm?

2013. nov. 30. 20:36
1 2

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!