Mikor kellene megjönnie a menstruációmnak?
Tehát múlt hónap 26.-án kellet volna megjönnie, de 13 napot késett. 8.-án jött meg. 15 éves vagyok szűz és elég stresszes életet élek. Mivel ennyit késett mikorra várhatom a következőt? Megint 26.-a körül?
11 éves korom óta menstruálok.
14 vagyok és ugynézki hogy mennem kell nögyogyászhoz mert néha kimarad :) sőt olyan volt hogy 3 honapon keresztül nem jött mg aztán meg megjött és 10 napot tartott...
De olyan is volt hogy egyik héten megjött 1 hétig nem volt semmit aztán megint megjött :) (vagyis 1 honapban 2x)
Egy dokinál mgkérdeztem hogy ez normális? és azt mondta hogy ez emberek szerint változo mert a hormonok most viselkednek a legfurábban. szal neked sincs rá okod hogy aggodj :D
Ez egy ciklusos folyamat, általában az egyik ciklus végén kezdődik a következő. Mivel emberek vagyunk egy élettani folyamatunk sem működik óramű pontossággal, és sok különböző tényező hatással lehet rájuk, ilyen eltolódások bármikor előfordulhatnak. (Hasonló késések majd akkor is előfordulhatnak, ha a ciklusod már rendeződött és szabályosan működik).
Menstruáció esetén a vérzés várható időpontját minden esetben az előző vérzéstől tényleges bekövetkeztétől kell számolni - ha egy fél hónapot késett, attól még a szervezeted nem fog kétszer olyan gyorsan működni, hogy behozza a lemaradást.
Azok a régi szép idők, mikor még egyáltalán nem volt, vagy legalább kimaradt egyszer-egyszer.. Visszasírom :D :D Most is pont nyaraláson fogom megütni a főnyereményt XDD
Egyébként igen, 15 év körül még bármi lehet, ezen nem kell aggódni, majd beáll. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!