Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » A szüzesség kegyetlen igazsága...

A szüzesség kegyetlen igazsága - hogyan kezelhető?

Figyelt kérdés

Az az általános felfogás, hogy ha valaki a húszas évei végén még szűz, és semmilyen kapcsolata nem volt az ellenkező nemmel, akkor valami komoly probléma húzódik meg a háttérben. Ez általában visszataszító lehet mások szemében.

A magam részéről teljesen megfelelek ennek az elméletnek, mert valóban, korai tizenéves koromtól nagyjából 25 éves koromig súlyos viselkedési zavarokban szenvedtem, és ezáltal teljesen elszigeteltem magam az emberektől. Szépen lassan sikerült ezen felülkerekednem, csak kérdés, hogy mire lesz ez elég.

Most ott tartok, hogy nulláról kell kezdenem az ismerkedést, de nem sok ötletem van arra vonatkozóan, hogy az előítéleteket hogyan kezeljem, hiszen teljesen jogos és valós alapúak, a múltat nem tudom visszacsinálni.

Néhány ötletet várnék, hogy ha valakivel szóba kerül a téma, akkor miként lehet az egészet finoman kezelni, anélkül, hogy elrettentően hatna, vagy hazudnom kelljen.

2011. jún. 9. 14:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szerintem egy normális nő nem fog fennakadni ilyesmin, aki meg ebben keres hibát, akkor nem érdemes vele foglalkoznod. Ha ismerkedsz, akkor nem kell azonnal a nyakába zúdítanod a múltadat, annak semmi értelme. Ha megkérdezi a lány, hogy volt-e már barátnőd, akkor megmondhatod, hogy nem, mert sokáig nem érezted magad elég jónak, nem jött össze semmi stb. Ez még nem hazugság, de nem is sokkolod le őt. De esetleg azt is válaszolhatod neki, hogy most nem szeretnél ilyesmiről beszélni, és ha elég intelligens, akkor nyilvánvalóan nem fogja feszegetni a témát. Később pedig majd elmondhatod neki az egészet, ha gondolod. Ráadásul a problémáidat az előnyödre is tudod fordítani, hangsúlyozd azt, hogy megváltoztál, teszel önmagadért, azért, hogy jobb legyél, igyekszel nyitni az emberek felé stb. A nők szemében vonzó lehet az, ha valaki meg akar és meg is tud változni. Neked elég súlyos problémákkal kellett megküzdened, és szerintem akár még elismerést is kiválthatsz a nőkből azzal, hogy képes voltál kimászni a gödörből, és tettél önmagadért valamit. Nyilvánvalóan sokkal nehezebb most elkezdened ott, ahol az "átlagemberek" 12-13-14 éves korukban elkezdik, de még semmi nincs veszve. Lehet, hogy manapság kevesebben értékelnek téged, mert divat 13 évesen elveszíteni a szüzességet, de a normális nők meg fognak érteni, és ha be tudod bizonyítani nekik, hogy tudod szeretni őket, tudnak támaszkodni rád, akkor nem hinném, hogy a tapasztalatlanságod óriási hátrányt jelentene. Egyébként meg honnan tudod, hogy aki nagyhangúan kijelenti, hogy milyen tapasztalt, az tényleg tapasztalt? Bárki mondhat bármit (igaz, a turpisság előbb-utóbb úgyis kiderül), lehet, hogy csak jól tud színlelni. Mert valójában ez a lényeg: hogyan tudod "eladni" magad? Akiknek sikerük van, azok sokszor nem különbek az átlagnál (vagy esetleg nekik is vannak különböző problémáik), csak éppen jobban el tudják adni magukat, jobban tudják titkolni az egészet. Úgyhogy ne parázz, és ha a lányok rákérdeznek a kényesebb témákra, akkor ne ronts rájuk mindenféle dolgokkal, de ne is hazudj nekik, adagold be finoman, ha kell, de ha nem kíváncsiak rá, akkor nem kell elmondanod semmit. Sok sikert, és ne add fel, előbb-utóbb biztosan összejön valami.
2011. jún. 9. 23:51
 12/13 A kérdező kommentje:
Ez tényleg jól hangzik, köszönöm szépen a választ.
2011. jún. 10. 11:54
 13/13 anonim ***** válasza:
Én elmúltam 30 és a kérdésedre a választ én is tudni szeretném.
2011. jún. 10. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!