Mit tennétek ha a barátnőtök azt mondaná, hogy nem fog veled lefeküdni, mert vallási okokból házasság előtt nem szeretne nemi életet élni?
"Hogy lehet nem összeilleni szexuálisan?"
Például úgy, hogy a férfi impotens vagy a nő frigid, esetleg mindkettő, vagy pedig bármilyen más szexuál(pszichológiai) gondja van valamelyik félnek (vagy akár mindkettőnek).
De az is elképzelhető, hogy mindkettő egészséges ugyan, a szex mégsem okoz örömet, kielégülést, ami viszont az egészséges lelki párkapcsolat alapja.
Csodálatos. És a házasságok úgy köttetnek, hogy mindezt nem tudják a másik félről (netán saját magukról) :D És ott van még a 2.a) pont, avagy ha akármiféle pici szexualitásra hasonlító dolgot művelnek, akkor ezen dolgok észrevehetővé válnak.
Ja, és egy kérdés: az ide írók közül hánnyal esett meg ez a "nem illünk össze szexuálisan"-dolog?
A te véleményed az, hogy szex nélkül is be lehet ugrani egy házasságba, az-az egyáltalán SEMMI szex házasságig.
Könyörgöm 21. században élünk, csinálja mindenki úgy, ahogy akarja, ha te összeházasodsz valakivel úgy, hogy sose lettek addig egymásé szíved joga.
Te tudod...
Az ilyeneket jó a legelején tisztázni.
Én tiszteletben tartanám a döntését, nem erőltetnék semmit. Ha meg úgy érzed, te ezt sosem fogod kibírni, akkor jobb az elején abbahagyni. Mert ha véletlenül megtörténik, tartok tőle, hogy lelkiismeret furdalása lesz, nem fog tudni neki örülni utólag sem.
Azzal meg, hogy házasság előtt mindenképp "ki kell próbálni" a másikat a szexben, én sem értek egyet.
Az, hogy testileg vonzódtok-e egymáshoz, nem igaz, hogy csak akkor derül ki, ha szexeltek.
Persze az is kérdés, hogy mi az, ami még belefér neki. Mert ha se csók, se simogatás, se ölelés, akkor én sem bírnám. De ha ezek még rendben vannak, akkor hidd el, ruhában is lehet elég örömöt okozni a másiknak, ha kicsit is kreatív vagy. ;)
Összességében meg úgy gondolom, hogy ha nem tudtok valamiben megegyezni, akkor nem fog menni. Hosszú távú kapcsolat csak úgy működhet köztetek, ha valamelyikőtök enged a másiknak. De ezt mindenképpen önszántából, a másik iránti szeretetből tegye.
Szerintem tök gáz, hogy ilyeneket írtok, hogy a vallásos emberek hülyék. Kicsit több toleranciát!!! Nem gondoltok bele, hogy esetleg olyan ember is olvassa a gyk-t, aki vallásos, és hogy ez mennyire sértő lehet neki?
Egyébként a kérdésre válaszolva: kérdező, ha biztos vagy abban, hogy te ezt nem bírnád ki, akkor szerintem jobb még az elején véget vetni a kapcsolatnak. Hidd el, hogy ha idővel sikerülne elcsábítanod a lányt, utána neki komoly lelkiismeret-furdalást okozna ez. Totál meghasonlana önmagával. Az egy dolog, hogy a mai világban természetes a házasság előtti nemi élet, de mégis van egy kisebbség, aki másként gondolkodik. Ha úgy érzed, nem tudod ezt elfogadni, akkor jobb hagyni.
Lehet így érvelni: "Ha igazán szereted, vársz rá!"
Meg így is: "Ha a lány igazán szeret téged, feladja az elveit, és lefekszik veled!"
Na? Akkor ki engedjen?
Nem lehet az elveket ráerőltetni a másikra. Abból sose sül ki jó. Ha szereted annyira, hogy tudsz rá várni, tedd meg, mert abból még mindig nem lehet akkora sérülés, mintha a lány enged. Ha meg nem tudsz várni, akkor hagyjátok egymást.
Egyébként gratulálok annak, aki a leendő házastársát cipőhöz hasonlítja. És azt is cserélgeted majd olyan időközönként, mint a lábbelidet? Mert ez kábé ezt sugallja. Sajnálom, de ez a hasonlat mindig rettenetesen felhúz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!