Minden keresztény lány szűz akar maradni a házasságig?
Ha kiírtanak minket, hát legyen úgy:S
Nekünk nem a dolgunk, hogy kiírtsuk azokat, akik kiakarnak írtani vagy ilyesmi. Hanem, hogy tanítsuk a szeretetet!
Aki meg a gonoszt, szereti nem tudja mit beszél, vagy azért mondja, mert divat vagy teli van a lelke fájdalommal.
Hát fogalmam sincs én katolikus vagyok..
Deha az akar maradni,akkor tuti hogy nem normális.
Nem avallástól függ hanem az érzéstől hogy eleakarja-e veszíteni.!!
Én (római) katolikus vagyok egyébként, de szerintem semmit nem jelent.
Van olyan ember aki azért sem hisz Istenben, mert azt gondolja, hogy mi azt tanítjuk, hogy Angyalok röpködnek, mint a mesében, meg mit tudom én, még miket. Ez nem igaz. Nem mondom, hogy ilyen létezik, de azt sem, hogy nem.
Ezt viszont bemásolom, mert szeretem:
"Ha azt mondják, akik előttetek járnak: "íme, a királyság az
égben van", akkor a madarak meg fognak előzni titeket az égben. Ha azt mondják
nektek, hogy a tengerben van, akkor a halak meg fognak előzni titeket. Ám a
királyság bennetek és kívületek van. Ha megismeritek magatokat, akkor
megismertettek, és fölismeritek, hogy az élő Atyának a fiai vagytok. De ha nem
ismeritek meg magatokat, akkor szegénységben lesztek, és ti magatok lesztek a
szegénység."
Hiszek is meg nem is a csodákban, de nem mindegy, hogy mit tartunk csodának. Tegyük fel, hogy vannak olyan csodák, amire a tömeg azt mondja, hogy csoda. Senki sem fog hinni benne, mivel a média a sok hülye filmekkel mindenből viccet csinál...
Még ezt is ide másolom:
Amikor a két férfi Jézushoz ért, előadta: "Keresztelő János küldött el minket hozzád, hogy kérdezzük meg: Te vagy-e az eljövendő, vagy mást várjunk?"
Jézus válasza:
"Menjetek és jelentsétek Jánosnak, amiket láttatok és hallottatok: vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak, süketek hallanak, halottak feltámadnak, a szegényeknek meg hirdetik az evangéliumot. Boldog, aki nem botránkozik meg rajtam!"
Itt ez a lényeg: hirdetik az evangéliumot! Kinyílt a szemük az embereknek, értik mi a szeretet, megértették, amit Jézus tanít és megmenekültek.
Még ezt is ide másolom, ha nem gond:
Az írástudók és a farizeusok pedig egy asszonyt vivének hozzá, akit házasságtörésen kaptak, és középre állítván azt,
Mondának néki: Mester, ez az asszony tetten kapatott, mint házasságtörő.
A törvényben pedig megparancsolta nékünk Mózes, hogy az ilyenek köveztessenek meg: te azért mit mondasz?
Ezt pedig azért mondták, hogy megkísértsék őt, hogy legyen őt mivel vádolniuk. Jézus pedig lehajolván, az ujjával ír vala a földre.
De mikor szorgalmazva kérdezék őt, felegyenesedve monda nékik: Aki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ.
És újra lehajolván, írt vala a földre.
Azok pedig ezt hallván és a lelkiismeret által vádoltatván, egymás után kimenének a vénektől kezdve mind az utolsóig; és egyedül Jézus maradt és az asszony a középen állva.
Mikor pedig Jézus felegyenesedék és senkit sem lát az asszonyon kívül, monda néki: Asszony, hol vannak azok a te vádlóid? Senki sem kárhoztatott-é téged?
Az pedig monda: Senki, Uram! Jézus pedig monda néki: Én sem kárhoztatlak: eredj el és többé ne vétkezzél!
Én is akkor szeretném elveszíteni egyébként, mint te...:)
Mellesleg a homosexualitás sem bűn, vagy ha nagyon ezt mondod, akkor mondd meg, hogy hol van ez leírva pontosan!
Nézd, én is hetero vagyok maximálisan és nem rajongom a melegekért, de nem bűn, amit csinálnak, ha nekik ez jó...
Nem szabad ilyeneket mondani, mert nem is igaz, meg Isten ellen fordítod a melegeket. Most mondhatod, hogy égjen mindegyik a pokolban, de akkor inkább te fogsz, bocs.
Egyébként ezt ne beszólásnak vedd:)
Én voltam egy szabad keresztény gyülekezetben. És igazából ott azt tanultam,hogy a férfiak és a nők is várnak,hogy Isten elhozza nekik a megfelelő párt,akivel leélik az egész életüket,és igen ott a lányok(és a fiúk is) úgy gondolták,hogy szex,csak a házasság után van.
De konkrétan válaszolva a kérdésedre,nem. Legalábbis sokkal több olyan lányt láttam már,aki keresztény,de mégsem akarja elhúzni a házasságig.
Sziasztok
Örülök egy ilyen kérdésnek...
Magyarországon a legtöbb ember keresztény. (kivéve akik nincsenek megkeresztelkedve)
Szerintem nagyon nagy különbség van a között hogy hívő és nem hívő keresztény vagyok e.(gyakorló vagy nem gyakorló)
Személy szerint én tudom, hogy Jézus Krisztus megváltott és az övé vagyok. Az övéinek ő mindig a legjobbat akarja. Azt szeretné, hogy társra leljen minden ember! Olyan társra akivel kiegészítik egymást, mindenhogyan.
Nekem még nincs kapcsolatom, de már most tudom, hogy szeretnék várni a szexualitással a házasságig. Nem azért, mert ez bűn vagy sem. Egyszerűen azért mert a házasságon belül a legszebb ajándék!
Nagyon sok barátom barátnőm van, aki várt, illetve most is vár. Szerintem sokszor őket a világ lenézi, de gondoljatok csak bele, ha egy kapcsolat ilyen erős, nem mehet majd később sem olyan hamar tönkre!
Egyébként tényeg a homoszexualitás bűn Isten szemében. DE! Isten a bűnöst SZERETI csak a BŰnét nem és ő tud szabadulást adni!
Annak aki vár kívánok sok erőt! :)
Áldott estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!