Házasságig nem szeretnék senkivel sem lefeküdni! Van arra esély, hogy a barátom kitart mellettem addig? L/16
Kedves 16 éves Lány!
Sok válasz érkezett, de szerintem épp a lényeget felejtették el a legtöbben.
Egy nőnek alapvető joga kell(ene), hogy legyen annak eldöntése, mikor, kinek és hogyan adja oda magát először (másodszor, harmadszor, sokadszor). Az abortusz, a műtétek, szülés stb. kapcsán mindig hangsúlyozza mindenki, hogy a "nő teste, neki kell eldöntenie, mit akar" - vajon a szexualitásnál miért nem egyértelmű, hogy Te a Te gondolatmeneted, lelkiismereted és vágyaid alapján döntesz...?
Ne hallgass senkire. Ha úgy érzed, várni akarsz a házasságig, tégy úgy! És akkor bizony az a fiú lesz Neked az igazi és egyetlen, akivel ebben a kérdésben is meg tudtok egyezni. Ha Neked ez így fontos, akkor merd ezt vállalni! Lehet, hogy rögös lesz az út, de hidd el, hogy akik odaadják magukat, azok sem találnak könnyebben párt, és azoknál sem feltétlen tartósabb egy kapcsolat.
Gondolj bele, hogy eddig 16 évet éltél. Kb. még ugyanennyi időd van rá, hogy párt találj, és akkor még átlagosnak tekinthető az életed alakulása - ma teljesen normális, ha 30as az ember, mikor végleges párra talál.
Másrészt: fiatal vagy még, nyilvánvalóan változhat az álláspontod ebben a tekintetben is. Ha megtörténik, hogy pár év múlva máshogy gondolod, akkor meg majd fogadd el a saját változásodat is ugyanúgy, ahogy most ezt a véleményedet. (És ha esetleg eljutsz oda, hogy máshogyan gondolkodsz vagy cselekszel, akkor ne érezz bűntudatot a sok évvel azelőtti "fogadalmad felrúgása" miatt!)
Úgyhogy csak azt tudom tanácsolni: kövessed azt az utat, amit szeretnél, és NE foglalkozz fanyalgókkal, gúnyolódókkal, zsarolókkal, a tested és lelked odaadása ne legyen eredménye annak, hogy mások mit mondanak és gondolnak, és ne érezd kényszernek, hogy Te még érintetlen vagy, de XY ismerőseid már nem. Légy öntudatos, és mondd azt magadban, hogy "igen, én így akartam, így akarom, és ez az én dolgom". :)
Sok-sok szép évet kívánok Neked, és majdani sok boldogságot!
(L/25)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!