Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Régen erkölcsösebb volt a...

Régen erkölcsösebb volt a fiatalság?

Figyelt kérdés

nagyon sok olyan kérdést/választ olvastam melyben arról volt szó hogy a mai fiatalok milyen korán elveszítik a szüzességüket, fűvel fával lefekszenek.Pár olyan választ is olvastam hogy régen is ez volt csak nem beszéltek róla

+valaki írta hogy 100 éve az volt a szokás hogy a fiúkat 16 évesen elvitte az apuka bordélyházba

17/L

2010. nov. 20. 14:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
80%

kicsit kusza lett

A férfiaknál nem volt elvárt a szüzesség, 25 éves koruk körül házasodtak.

2010. nov. 20. 23:23
 12/27 anonim ***** válasza:
80%

ma 14:44 Nem tudom miért pontoztak le teljesen jól leírtad : ma 16:17-el ellentétben, nem mondom, hogy nem volt idősebb férfi aki fiatal lánykát vett el, de nehogy azt hidd, hogy minden házasság ilyen volt, könyörgöm nézz már utána rendesen, ha valamit leírsz, egyébként 15 éves lánnyal szexelni soha nem volt pedofília, nézz utána a fogalomnak (Manapság felnőtt emberek nemileg éretlen gyermekek iránti szexuális vonzódását értjük rajta.) Manapság is van 15-30 éves pár, én kapásból többet is ismerek, 30 éves férfiak nagyon fiatalosak tudnak lenni, lelkileg és külsőre is, a lányokat pedig nem óvodás gyerekként kell elképzelni, mert nem olyanok, anno nekem is volt jóval idősebb barátom és szexeltem is, szerelemből, figyelembe véve a védekezést, érettnek éreztem magam, nem bántam meg. Csak azt nem értem miért tartják sokan elfogadhatónak, ha valaki 20-on évesen fűvel-fával kefél (pl. http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szexualitas__13.. ), minthogy 15 évesen szerelemből szexel.

ma 23:19, ma 23:23 vagyok.

2010. nov. 20. 23:32
 13/27 anonim ***** válasza:
90%

"Régen a szegény nők a testüket árulták, hogy megélhessenek ők és a családjuk."

Mivan?? Persze akkor is voltak kurtizánok, de azért nehogy azt hidd, hogy miden szegény család így élt és elfogadott volt. A mondat második része az igaz.

Ennyi blődséget komolyan...

2010. nov. 20. 23:34
 14/27 anonim ***** válasza:
90%

Ma 14:44-es és az előző 4 válaszban az illetők teljesen jól leírták, de hihetetlen, hogy mennyi a tudatlan ... aki okosnak hiszi magát, gondolok itt a többi válaszra. Fogalmuk sincs, hogy a dédszüleik, ük szüleik hogy éltek...

A nőknek a szüzességük, volt a legnagyobb értékük, a férjük vehette el a nászéjszakán (ha egy lány megesett, vagy csak kompromittálták két lehetőség volt vagy kitagadta a társadalom és ált. a családja is vagy gyorsan gyorsan botrányok közepette elvette feleségül a fiatalember és egy kicsit koraszülött lett a gyerek), lehetőleg 20 éves koruk előtt házasodtak, általában folyamatosan gardedám vagy anyai felügyelet alatt voltak, nem igazán volt nagy szabadságuk, védeni kellett a lány tisztaságát.

Kalocsa Róza: Az illem könyve a legtöbb polgári kisnemesi lány ebből sajátította el a szabályokat Mo-n. A legnagyobb szabadsággal az özvegyek bírtak, házasságig az apjuk parancsolt a lánynak, azután a férjük.

Igen sokan éltek rossz házasságban amelyre apjuk kötelezte őket, vagy nem volt más választásuk, de legalább annyi volt a boldog házasság, ami szerelemből született (mert elvégre ahhoz lehet adni a lányt aki kéri és azzal azért gyakran kölcsönös volt a szerelem).

A férfiakra más szabályok vonatkoztak, szabadon kelletek-jártak, de a kicsapongásokat, dorbézolást nem nézték annyira jó szemmel, de nem volt "nagy dolog", ha szeretőt tartottak házasság után is. A férfitól majdhogynem elvárták, hogy tapasztalt legyen a nászéjszakán. Idősebben házasodtak, mint a nők, átlag 20-30 között, persze voltak kirívó esetek, de azért nem feltétlen az volt a jellemző.

Nézz utána, ha érdekel:

Könyvek:

Kéri Katalin: HÖLGYEK NAPERNYŐVEL. Nők a dualizmus kori Magyarországon 1867-1914

[link]

Szabó Magda Régimódi történet

Margaret Mitchell Elfújta a szél

Mikszáth Kálmán A Noszty fiú esete Tóth Marival

Kosztolányi Dezső Édes Anna

Jókai Mór Szegény Gazdagok

filmek:

Régimódi történet

[link]

Elfújta a szél

[link]

A Noszty fiú esete Tóth Marival

[link]

Édes Anna

[link]

Körhinta (youtube-on is fennvan)

[link]

Katalin cárnő ifjúsága

[link]

Arisztokraták

[link]

Marie Antoinette

[link]

Hozományvadászok

[link]

Rómeó és Júlia

[link]

Az ifjú Viktória királynő

[link]

Kate és Leopold

[link]

Sophie - Sissi lázadó húga

[link]

Szegény gazdagok

[link]

Rudolf - Sissi egyetlen fia

[link]

Az alkirályok

[link]

Most így hirtelen ennyi, de pl. ne a Titanicból vegyél korrajzot mert afféle viselkedés nem volt megengedett, mint amit abban látunk a lány részéről.

Bárcsak lenne egy időgépem...

Nem értek egyet teljes mértékben a fiatal történő szexuális élet és a 18-20 éves korban kötendő házasságok elítélésben.

A szüleim már egy új generáció, míg a nagyanyáim még szűzen álltak az oltár elé, édesanyám már korábban elvesztette szüzességét mielőtt édesapámmal találkozott volna, és fordítva, de a szülői szigor nagyon megkeserítette az életüket (pl. anyumnak 17-18 évesen legkésőbb 10re otthon kellett lennie hétvégén /én például 11 előtt el sem indulok bulizni/, már ha nagy ritkán elengedték discoba, egymásnál alvás szóba se jöhetett) 1 év járás után 18-21 évesen összeházasodtak, a mai napig nagy boldogságban élnek.

Nem egészen tartom normálisnak a 30-40 évesen házasodást, gyerekszülést. Az első szex pedig nagyon egyéni, mindenki akkor tegye meg amikor úgy érzi eljött az ideje, ne befolyásolja, hogy egyesek elfelejtik mi a múlt és a természetes (tehát a 14-15 éves korban a szex csak akkor korai ha az illető saját magát felkészületlennek tartja rá, nem akkor amikor néhány nagyokos mások felett pálcát tör), sok szülő is hibás, homokba dugják a fejüket, tiltják h. gumi legyen a gyereknél, büntetéssel fenyegetik, az ilyenből lesz általában a galiba, inkább támogatni kell a gyereket, kellően felkészíteni. Ha az én fiam-lányom majd úgy gondolja, hogy 15 évesen a szerelmével le akar feküdni teljesen elfogadom a döntését és támogatom, ha bármi gond van elmondhatja, elviszem orvoshoz, veszek neki óvszert. Ez lenne egy felelős szülő dolga, mert az az ő életük, ilyenbe beleszólni, tiltani nem szabad (a kamasz ilyenkor csak az értis az ellentettjét csinálja), csak tanácsot adni.

22N

2010. nov. 21. 01:01
 15/27 anonim ***** válasza:

Egyrészt, mert akkor még törvényesek voltak a bordélyházak. Ma Magyarországon a bordélyházak tiltottak.

Másfelől meg bordélyházba azok mennek, akik megengedhetik maguknak. :D A parasztbácsi fia hová ment volna vidéken?

2010. nov. 21. 11:35
 16/27 anonim ***** válasza:
93%
a mai fiatalságnak aztán irhatjátok ezeket,xar sem értek vele..
2010. nov. 21. 11:54
 17/27 anonim válasza:
80%

Az én véleményem szerint, nem az az ideális állapot, hogy diszkóban csajozunk és odamegyünk a lányok mögé nyomulni. Ez teljesen undorító. Lehet, hogy nagyon buta attól, hogy jól néz ki. Az ideális állapot az volna, hogy az egyenlő értelmi szinten lévő emberek kölcsönösen közelednek egymás felé, megbeszélik egymással az érzéseiket és közösen döntenek a dolgokról. Valóban elítélendő egy szexuális kapcsolat a mai világban is szeretet nélkül. A régi világban furcsa elvárások voltak. Lehet, hogy örülnék az akkori életnek, mert legalább nem nekem kéne alkalmazkodnom az ilyen típusú világhoz. Szerintem egy embernek kicsi korában az a természetes, hogy szeret. Nincs tisztába a szexuális dolgokkal. Aztán, ahogy növekedik a kegyetlen világ sokkolja folyamatosan és ebből úgy talál kiutat, hogy ő is követi a példájuk.

Összességében régen szerintem erkölcsösebbek voltak. Ha megnézel diszkóképeket a 80-as,90es évekből akár garbós nőket is látsz. Biztos jobb voltt.

2010. nov. 21. 15:58
 18/27 anonim ***** válasza:
89%

ma 15:58

ez egyre csak rosszabb lessz..

2010. nov. 21. 16:04
 19/27 crystal90 ***** válasza:
48%
nem csak akkor tabu volt nem beszeltek igy ki
2010. nov. 22. 19:50
 20/27 anonim válasza:
59%

Hát nézd! Mit jelent az, hogy régen, ma? Ma, itt nyugaton erkölcsi züllés van terjesztve, a nép pedig boldogan züllik, vakon, testiséget keresve, aztán később csodálkozik, hogy mi a fenéért nem boldog, valaki átbaszta őt. Ellenben nem kötelező ezt követned. Pl. van 1,4 milliárd muszlim, aki nem "prűd", nem álszent, hanem MORÁLIS életet él, tudjátok helyre kéne tenni azokat az értékeket néha.

Pl. itt egy kis érzékeltetés a dolog kapcsán:

http://www.youtube.com/watch?v=4kJPAlkAJJw

2010. nov. 22. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!