Barátnőmet teherbe ejtettem. Most mit tegyek?
Abortusz kizárva:S
A teszt pozitív,az nőgyász már igazolta,de a szülőkkel még nem beszéltünk:S
valószínűleg azt értette a "kizárva" alatt, hogy nem lennének képesek egy pocaklakó fejlődésének és világra jöttének megakadályozására. (és annak következményeit se akarják...) ez teljesen rendben van...
viszont egy gyerek eltartása meg baromi sokba kerül manapság- anyagilag, időben, lelkileg + miegyebek...
vezerdinka!!!!
"mennyivel többe kerül egy gyerek felnevelése mint az abortusz"
arra nem gondoltál, hogy a pénzen kívül más szempontok is vannak?? eléggé érzéketlen vagy... az egy pici élet! lehet, hogy még csak nem is hasonlít egy babára, de egyszer majd fog,/ha/.. ő egy kisgyerek, ugyanolyan mint amilyenek mi is voltunk, és megfosztanád tőle az életet? neki is jár, ő már él.
válasz:
én a barátnőd helyében megszülném a gyereket, aminek persze sok veszélye van : lehet hogy sérült, lehet, hogy komplikáció lép fel, és baja lesz a lánynak meg a babának is. meg 9 nem túl kellemes hónap... de ha minden jól megy, akkor egy házaspár nagyon boldog lenne vele, és szeretetben nevelné <--- ha örökbe adjátok valakinek, akinek sajnos nem lehet. vagy nevelitek ti, de ez nagyon sok pénz. ÉN mindenesetre nem tudnék úgy élni h megöltem egy pici lelket, de lehet h ez csak az én hülyeségem
ÍRJ MAJD, h mi lett. ja. és nehogy lelépj!!
Felháborít hogy egyeseknek a legfontosabb szempont a pénz, komolyan iylen minek ír választ, az abortuszban nem az a legrosszabb hogy mennyibe kerül, a fizikai lelki sérülés, ráadásul megölni egy piciny életet.....csak akkor elfogadható ha komoly egészségügyi indoka van...
kedves kérdező!
Le a kalappal előttetek hogy az abortusz kizárva, hidd el ha nehezebb is ez az út sokkal jobb mint az abortusz nem csak azért mert megkíméled a barátnőd a későbbi problémáktól és a lelkiismeret fordulástól amit érezne egész életében de vállaljátok is a felelősséget a tetteitekért! Két megoldás van keressetek egy szerető párt akiknek nem sikerül a baba és örökbe adjátok ha nem is könnyű, jobb mint megölni, így esélyt adhattok neki hogy szerető családban nöjjön fel, a második lehetőség hogy megtartjátok, ezt gondoljátok át, és mondjátok el, de minél hamarabb a szülőknek, biztos támogatnak mindenben de tudniuk kell róla mindkét lehetőségnél, ha szeretitek egymást, és talpra tudtok állni 1-2 év alatt hogy legyen valamennyi keresetetek, és lesz segítségetek érdemes elgondolkodni megtartjátok e, a babának a legfontosabb hogy szerető családban nöjjön fel , és ha nem is lesz nike cucca nem az a lényeg.. gondoljátok át... hasonló helyzetben járunk a barátommal a 12 hétben vagyok mi megtartjuk és mindent megteszünk hogy neki jó legyen, és a szülők is segítenek, és hangsúlyozom nem a nyakukra vállaljuk a babát...mi sem tudtuk volna a picurit bántani az biztos, és vállaljuk a következményeket! 21/l
szeretni kell, de nagyon sok esetben konfliktusokat szül az, ha nincs pénz... a testvéreimmel mi sosem kaptunk nike cipőt és semmiféle márkás dolgokat, az anyukánk pedig nagyon szeret(ett) minket. de mivel kb.havi 100e ft-ból élünk, nehéz elkerülni a vitákat...pedig nem vagyunk követelőző, értetlen gyerekek, akiket nem érdekel, hogy nincs pénz, de akkor is elvárják azt, hogy ez is legyen, meg az is legyen. saját bőrömön tapasztalom, s a miénktől sokkal súlyosabb esetek is vannak. nem okoskodni akarok vagy ilyesmi, az szép és jó, amit írtál, s lehet, hogy elvben működik, de gyakorlatban elég nehéz kivitelezni manapság,sajnos.(akinek sikerül, az örüljön, hogy szerencsés és így kijön neki a lépés). ahhoz,hogy egy gyerek normálisan tudjon szocializálódni, pénz is kell. nézzünk csak egy példát, ha egy gyereknek nincs meg x,y dolog, ami iskolatársainak megvan, sajnos sok esetben kiközösítik, a gyerek úgy fogja érezni, kilóg a sorból, s máris nem ugyanaz a szocializációja. nem csak a tanult dolgok alapján tudom, hanem saját bőrömön tapasztaltam, velem is volt ilyesmi. ezt mind a mai napig érzem, pedig már felnőttem és lassan kezemben a diploma, de ami nem sikerült -sokszor és legtöbb esetben a pénzhiány miatt-, az a mai napig fáj... és nem nike cipőről van szó, annál sokkal többről...
az pedig nem felelőtlenség, ha valaki az abortusz mellett dönt - ilyen vagy olyan okból. megvan az indok, s nem kell azt hinni, hogy minden esetben biztos, hogy egy szívtelen lélek az a nő/lány. az már inkább felelőtlenség, ha nem figyelnek oda arra, hogy ne történjen semmi olyasmi, amit nem akarnak, s ha ez még annyira fiatal fejjel is történik, az még inkább gáz...
persze kivételek mindig akadnak, mint a kérdező esetében, hogy kiszakadt az óvszer; arról nem feltétlen az tehet, aki éppen benne volt a dologban, hanem csak egyszerűen megtörtént...
mindegy, a lényeg az, hogy megfelelően mérlegelni kell a dolgokat egy ilyen helyzetben, s annak tükrében dönteni, hogy milyen lehetőségeik vannak, mit és mennyit tudnak a jövőben megtenni...
akkor is az alapja a pénz, és szerintem nem kell elmenni olyan végletekig, hogy nike cipő vagy hasonlók, mert ez kicsit más tészta. egy picinek nagyon sok mindenre szüksége van, feljődésileg pláne, és nem hiszem, hogy úgy tudna rendesen fejlődni, hogy nincs pénze a kedves szülőknek megvenni azt a bizonyos tápszert vagy ételt...vagy mindegy mit, amire egy kicsinek feltétlenül szüksége van (amik nem olcsók manapság, viszont elengedhetetlenek).nem kell túl sok ész,hogy felfogd, ezek nélkülözhetetlenek és az is megtudja érteni esetleg, akinek nincs gyereke,vagy a közeljövőben nem lesz. én csak reálisan látom a dolgokat.
de ha valaki úgy gondolja, hogy a szeretet elég, és abból a gyerek egész életében táplálkozni fog, meg eléldegélni, akkor egészségükre...
nem ordítottam le egyáltalán. csupán írtam egy fontos szempontot, de ezzel nem egyedül vagyok így, mert nem csak én írtam. elolvastad a kommentem, akkor azt is olvashattad, hogy azt is írtam, hogy az más tészta, ha nem tehetnek arról, hogy kiszakad a gumi... ezt ő írta, ha jól emlékszem, hogy így történt.
de attól, mert ti megtartottátok, nekik nem lesz jobb, sem attól, hogy én az ellenkezőjét mondom. azzal pedig nem értek egyet teljes mértékben, ahogy írtad: "megölni". ez nagyon megosztó dolog, de ha az ember mérlegeli az okokat, amiért létrejött ez a beavatkozás, nem lehet egyöntetűen azt mondani, hogy "gyilkosság"... na mindegy, én csak azt mondom, hogy ez is egy lehetőség, de ezt nekik kell eldönteni, hogy mi a jobb. én nem állok se egyik, se másik oldalon, a felelősséget és a következményeket így is, úgy is vállalni kell...
persze akkor érzi át jobban az ember az ilyesmit, ha maga is belekerül (ne kerüljek bele, nem szeretném megtapasztalni), de reálisan így is végig lehet gondolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!