18évesen lefeküdtem egy 13 éves lánnyal ha feljelentenek lecsuknak?
Hülye vagyok, próbára is bocsáthat, azaz magyarul felfüggesztettet is kaphatsz.
71. § (1) "A bíróság a vétség, valamint a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett miatt a büntetés kiszabását próbaidőre elhalaszthatja, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető."
HA ő még nem töltötte be a 14. életévét, (jogilag azt jelenti, hogy 14 éves és 1 napos kell, hogy legalább legyen) te viszont betöltötted a 14-et, akkor bizony bűncselekményt követtél el. A bíróságnak ezen ügyekben elég nagy mérlegelési szabadságuk van, nyilván ha egy 60 éves megkettyint egy 12 évest, szigorúbban veszik, mint ha egy 14 éves 1 napos lefekszik egy 13 éves 364 napossal. Mindkettő bűncselekmény, de asszem nem kell taglalnom, hogy árnyalatnyi különbség van a kettő között.
Hogy esetedben mi lesz a végkifejlet, nos, fiatal felnőttként gyanítom, a bíróság elnézőbb lesz veled. Számítani fog, hogy a beleegyezésével történt a szexuális kapcsolat, mert így "csak" a megrontás bűntettét követted el, az erőszakét nem. Remélem, azért a csaj nagyon közel van a 14-hez, mert ha csak pár hét, vagy 1-2 hónap választja el, szerintem megúszod legrosszabb esetben felfüggesztettel. Volt, hogy durvább esetért, amiből gyerek lett - még a Fókusz is mutogatta az asszem 12 éves kiscsajt - csak felfüggesztettet adtak. Szóval van félni valód, de szerintem max felfüggesztettet kaphatsz.
"14 alatt az sem számít, ha ő mászott rád."
Azért ez így nem igaz. Ha egy kiskorú erőszakol meg egy nagykorút, még ha abszurd is, de tegyük fel, hogy így történik, akkor ott nem a nagykorú a bűnös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!