Muszlimoknál mi van, ha egy lány az első sex alkalmával nem vérezik, pedig szűz volt a lány?
Most ez eszembe jutott, de egy ideje már foglalkozta a téma, csak elfelejtettem kiírni :)
Egy cikk alapján ugrott be, annak is az egyik bekezdése olvasása során:
"A különböző kultúrákban eltérően gondolkoznak a vagináról, a szüzességről és a szűzhártyáról is. Drenth szerint általánosságban “elég nehéz megtudni, hogyan gondolkodnak a női nemi szervekről a különböző kultúrákban. Hollandiában megpróbáljuk elmagyarázni a muszlim lányoknak, hogy nem minden szűz vérzik az első közösülés során, amit képmutatásnak és csalásnak tartanak. Tíz éve olvastam, hogy még a modern Japánban is visszavarrták az ifjú menyasszony szűzhártyáját. Nem csodálkoznék rajta, ha mára ez eltűnt volna.”"
(forrás: [link] )
Szóval most tényleg mi történik ilyenkor? Megvádolják szegény lányt? Vagy vannak ennyire felvilágosultak, hogy ezt a tényezőt is bekalkulálják? (Én kétlem sok szegény pásztorról, akik biológia könyvet még nem láttak.)
Szerintetek?
Náluk minden lány vérzik.
Ha vérzik akkor azért, ha nem vérzik akkor meg azért (de akkor az orra)
Azért annyira ők sem ostobák, mint az utolsó válaszoló.
Egy tipikus mai észlény.
De én vagyok a hülye, mert mindig azt hiszem, hogy ennél már nincs lejjebb, de néhányan bebizonyitják, hogy mégis van.
Az iszlám vallás szerint a házasság érvényességének egyik feltétele a házasságkötésen túl a házasság elhálása. Ez már azzal megtörténik a vallásjog szerint, hogy az ifjú pár kettesben marad egy zárt helyiségben. Mohamed próféta tanítása szerint legjobb, ha az esküvőt este tartják, a menyasszony és a vőlegény ezután félrevonulnak, rituálisan megmosakodnak, imádkoznak és fohászkodnak egymásért. Ezután következhet csak az első szeretkezésük. Ám az iszlám vallásjog szerint ennek sem kell kötelezően az első éjszakán megtörténnie, s nem szükséges semmilyen tárgyi bizonyíték arra, hogy az megtörtént.
A házasság csak akkor érvényteleníthető a férj részéről, ha kiderül, hogy a feleség terhes, s azt eltitkolta. Azon az alapon, hogy a nő nem vérzett, nem lehet felmondani az iszlám házassági szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!