Fiúk, introvertált vagy extrovertált lányok jönnek be inkább?
És miért? :D Te milyen vagy? :)
Légyszi életkort írjatok :)
lányként ugyan nem tudom megmondani, általában mit szeretnek az emberek, de tapasztalataimból annyit tudok mondani, hogy még ha nem is szeretik jobban feltétlenül, az extrovertált személyeket előbb veszik észre és jobban felfigyelnek rájuk, míg introvertáltként, főleg, hogy ugye, akkor a barátkozás, idegen emberek, etc kicsit nehezebb az ismerkedés és pártalálás. nekem legalábbis extroveráltként ez soha nem okozott gondot, eleve meg is könnyítettem mindig az udvarlók dolgát azzal, hogy beszédes és nyílt vagyok idegenek között is, a felszabadult, vidám önbizalom meg nyilván mindig vonzó dolog. introvertáltaknak kicsit tovább tart elérni ezt az állapotot, ezért maga az ismerkedés lehet problémásabb. persze, miután megismered, akkor utána már ez nem okoz problémát (vannak introvertált barátnőim, tudom, miről beszélek), sőt, de addig el kell jutni valahogy.
OFF: kikérem magamnak, az extraverzió mint személyiségjegy egyáltalán nem foglalja magában azt, hogy mennyire mély érzelmű/gondolkodású valaki, az csak a környezethez való viszonyulását és az alapvető ingerszintjét határozza meg. Azaz, az extravertált személy a környezetére sokkal érzékenyebb, inkább a külvilág felé fordul, míg az introvertált a saját kis világában nagyon jól elvan (bár ugye, mint tudjuk, nem fekete-fehér a világ, átfedések, időszakos váltások vannak), és az extravertáltaknak sokkal több ingerlés kell az általános "jól érzem magam" állapot eléréséhez- ezért is van az, hogy hamar elunjuk magunkat, nehéz hosszú távon fenntartani az érdeklődést, de emberekkel, mivel ez az egyik legintenzívebb "arousal" növelő dolog, nagyon jól megvagyunk. introvertáltaknál pont fordítva, az alapvető idegi ingerszintjük magasabban van, ezért sokkal kevesebb plusz ingerlésre van szükségük az optimális szint eléréséhez, így kevesebb emberi interakcióval érzik jól magukat (mert az baromi nagy ingerlést jelent alapból).
na, ha már ilyen jól kiokoskodtam magam: nem, az értelmi képességekre ez semmilyen hatással nincs, csak és kizárólag a környezetéhez, más emberekkel való viszonyára vonatkozik.
én sem értek egyet az extrovertált-felszínes, introvertált- okos, mélyen érző gagyi sztereotípiával :)
Vegitaéssongoku, akkor bocsi, valószínűleg összekevertelek valakivel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!