Fiúk, benneteket zavar az ismerkedésnél, ha egy lány tájszólással beszél?
Szóval senkit sem zavarna. :D
#11 Ez nekem szólt volna?
#14 Nem vagyok se leszbikus, se biszexuális, engem az erősebbik nem vonz. Tehát nem, nem ismerkedtem meg olyan lánnyal, aki tájszólással besszél. :D
Vagyis én vagyok az a lány, aki tájszólással beszél (nagyon durván őzök), és azt akartam tudni, hogy mit szólnak ehhez a fiúk.
Ha felszabadultabb vagyok, oldottabb állapotban, belôlem is kijön.
Szokott ez téma lenni, de nem rossz indulatból.
Amúgy megfigyeltem, hivatalos beszélgetésnél nincs ilyen.
Tősgyökeres budapestiként mindig piszkáltam egy barátnőmet, hogy egy egészen enyhe tájszólással beszél (máshol hangsúlyoz, mást nyújt el, stb). Nem durván, inkább mindketten viccnek fogtuk fel, szóval jól szórakoztunk rajta.
Aztán egy idő után elkezdett rámutatni, hogy mi pestiek hogy beszélünk, hogy ott is vannak nyelvtanilag hibás formák, más hangsúlyok, hogy például szerinte minden pesti hadar, szóval ha csak nem valami 1000 éves tájszólást beszél, akkor inkább szórakoztatónak találnám, rossznak pedig biztos nem, főleg, mert egy pesti ember beszédében is lehet találni "érdekességeket" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!