Fiúk, lányok! Döntsük el végre! Szerintetek a szia vagy a helló a személyesebb, kedvesebb köszönés? Magyarán, ha szembe jön veletek a kiszemelt fiú/lány sziával vagy hellóval üdvözlitek? Esetleg más köszönési formát használtok?
Mindenkinek máshogy köszönök, de leginkább a sziát használom.
Hello-t szoktam társaságban is használni, a sziával meg csak egy embernek köszönhetünk. Mondjuk, nem tudom mi a célod ezzel a kérdéssel, mert igazából nem túl fontos, hogy melyiket használjuk, csak használjuk.
A szia kedvesebb és jobb..
Én minden lánynak így köszönök aki közelebb áll hozzám.
De nem mindig csak a szia megy, van amikor csáó, halihó stb.
Mikor milyen kedvemben vagyok. 18/F
Ismerősöknek, barátoknak szinte mindig sziával köszönök, bár valamiért mindig elé teszem, hogy "Héj"... Úgy, mint pl.: "Héj, szia..." A hellóval ez nem hangzik jól, talán ezért nem használom, de nincs bajom vele. :D
Igazából amíg köszönnek/visszaköszönnek az emberek, nekem teljesen mindegy, hogy mit mondanak. De ne csak biccentsenek a fejükkel. Én attól mászok falra. 19/L
Én csak azoknak a lányoknak köszönök sziával, akik tetszenek vagy közelebb állnak hozzám. Ez közvetlenebb, mint egy helló, ennek ellenére az én számon is sokszor a helló csúszik ki előbb.
19/F
Szerintem a szia közvetlenebb. A helló kissé tartózkodó, közömbös.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!