Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Ha szép lány vagy, akkor...

Ha szép lány vagy, akkor miért nem fogadod el saját magad?

Figyelt kérdés
És miért nem tekintesz magadra úgy, mint aki tudja, hogy jól néz ki, szép alakja van stb.? Mi srácok egyből meglátjuk a szép lányokat, legyen az bármilyen hajú, szemű, arcú lány. De akkor ti csajok miért nem érzitek egyből, ha csinosak vagytok? Önértékelési zavar vagy mi? Féltek valamitől? F/24

2015. márc. 22. 14:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Elég paradox ez a kérdés, barátom. Ugyanis nem hinném, hogy van olyan lány, aki tudja, hogy szép de nem hiszi el. :D
2015. márc. 22. 14:59
 2/14 anonim ***** válasza:

Igen, önértékelési zavar.

A világ görbetükröt tart elénk, így sosem érezzük elég csinosnak, szépnek magunknak. A magas elvárások, amiket az agyonszerkesztett magazinképek állítanak fel a nőknek, teljesen lerombolják az önértékelésünket.

2015. márc. 22. 14:59
 3/14 anonim ***** válasza:
Magunkat*
2015. márc. 22. 15:00
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én szépnek érzem magam, legalábbis a saját elvárásaimnak megfelelek. Kicsit ducibb vagyok, mint az átlag, kicsik a melleim, vastag a combom, mégis tudok csinosan öltözködni. Úgy, hogy a tükörben azt lássam, amit jónak érzek. Szerencsére sikerült a barátnőimbe is egy kicsit "betáplálni" ezt a szemléletet. De ahogy nálam sem egyik napról a másikra jött ez, úgy náluk sem. Miért nehéz elfogadni önmagunkat? Mert mások vagyunk, mint az ideál. Igazából mivel egy konkrét ideál szokott lenni általában, ezért a többség különbözik ettől. Az ideál testesíti meg a szépséget, a nőiességet. És ha 18 éves korodig azt tapasztalod, hogy az ellenkező nemet egyáltalán nem érdekled, akkor ez összeütközik az esetleges pozitív önképeddel, teljesen leértékelődsz a saját szemedben.

Ezen viszont csak mi tudunk változtatni úgy, hogy felvállaljuk, nem tetszhetünk mindenkinek, sőt, az is lehet, hogy nagyon-nagyon kevés embernek jövünk be. Eljutottam addig, hogy ha így van, akkor így van, a magam felé való ízlésem nem fog megváltozni akkor sem, ha a világ összes férfija azt mondja rám, hogy ronda vagyok.

2015. márc. 22. 15:36
 5/14 anonim ***** válasza:

Nyilván aki nem fogadja el magát, az nem tartja magát "szép lánynak". Tehát a kérdés nem túl értelmes:)

Vagy arra akarsz kilyukadni, hogy a maga módján minden nő szép?

2015. márc. 22. 17:34
 6/14 anonim válasza:
Önértékelési zavar.
2015. márc. 22. 17:58
 7/14 A kérdező kommentje:
Szerintem ilyen nincs, hogy a maga módján mindenki szép.
2015. márc. 22. 19:43
 8/14 anonim ***** válasza:
Akkor meg mi a tökömről beszélsz?
2015. márc. 22. 21:09
 9/14 A kérdező kommentje:
Mindenki úgy érti ,ahogy akarja, ez ilyen egyszerű. :)
2015. márc. 22. 21:13
 10/14 anonim ***** válasza:

4essel egyetértek.

Nekem van mellem, van csípőm, és nem duci vagyok hanem molett. Nem elfogadtam magam, hanem egyenesen imádom az alkatomat. KÉsz, vége. Persze, néznek rám a testben hasonló lányok, és kapom a kérdéseket, hogy hogyan tudsz ilyen lenni?! A válaszom mindig az volt, hogy azért, mert eldöntöttem. Azt, hogy szépnek látom magam, azt, hogy stílust váltok, azt, hogy nőnek érzem magam. Van olyan akinek nem tetszem, de van olyan sovány, babaarcú lány is, aki nem tetszik egy adott férfinak. Szóval hogyha egy önbizalom hiányos lány látná ezt a kommentet, akkor üzenem, hogy nyugodtan írhat, én mindenkinek el tudom magyarázni hogy szép, de persze nem az én döntésem. :)

2015. márc. 25. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!