14 éves meleg fiú vagyok és ismerkednék. Küldenétek privátban facebook linket?
Kedves Válaszolók!
Nem kell a kérdésem miatt összeveszni. Bűntudatom van azért, mert miattam vitatkoztok. Hagyjátok légyszi ezt abba! Azt hittem, hogy ez egy ártatlan kérdés. De úgy látszik, tévedtem. Ha törlöm a kérdést, abbahagyjátok?
A vita jó dolog, mert meg lehet ismerni a másik fél álláspontját. Az persze nem jó, ha átmegy veszekedésbe meg személyeskedésbe, de most itt nincs erről szó.
Törölni meg amúgy sem lehet kérdést, azt csak a moderátorok tudják megtenni :)
Kedves 25 f m,
Én korántsem mondtam, de egyetlen egy szóval sem, hogy Te divatmeleg lennél. Homofób sem vagyok, semmi bajom a meleg párokkal, szerintem ugyanolyan aranyosak, mint egy hetero :)
Nem örülök neki, hogy így alakult az életed, szomorúan olvastam a szüleidről és az szemléletmódjukról; szerencsétlen és legkevésbé sem elfogadó közegben nőttél fel. De ennek fényében, mert Te főleg tudod, hogy milyen """"""sors"""""" jut a melegeknek, hidd el, hogy nem azzal a ténnyel van bajom, hogy a Kérdező meleg e vagy sem, számomra ez nem releváns, de 14 évesen akkor sem hiszem, hogy erről döntést tudna hozni az ismeretek hiányában (Te is megpróbáltad meggyőzni magad, próbálkoztál, beláttad, hogy ez nem Neked való. Tisztelem az utat, amit végigjártál, hogy megtaláld magad.).
Gyökeresen más nézeteket csak viszonylatokban vallunk, teljesen egyetértek azzal, hogyha valaki meleg, akkor ugyanolyan JOGA van élni és úgy élni, ahogy akar, mint egy heteronak. A szexualitás a privát szféra, ennek nyomán akárkit hátrányosan megkülönböztetni vétség; ugyanúgy jár mindenkinek a szociális/társadalmi elfogadás. Én pusztán arra a tényre próbáltam rávilágítani a Kérdező számára, amit már Te is megfogalmaztál az írásodban: ez az út kemény. És amennyiben ez csak egy tinédzser kori hóbort, úgy ne ebben nevelje fel magát, mert sajnos HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBÖZTETÉSBEN fog részesülni..
Nem tartom veszekedésnek, ez inkább valóban eszmecsere, nem volt célom hogy 'felhúzzalak', én élvezettel olvastam a válaszaid. :)
# 17: "de 14 évesen akkor sem hiszem, hogy erről döntést tudna hozni az ismeretek hiányában"
Ez nem döntés kérdése. A testmagasságodról sem kell döntened, a nemedről sem. Vannak dolgok, amik nem szándék kérdései, amikre nem tudsz hatással lenni. Nem kell agyalni, ha egyszerűen a srácok jönnek be. Ez nem kérdés szerintem senkinek. Heterónak sem, hogy a lányok jönnek be neki. Nincs mit tenni.
Ki beszélt a nemről való döntésről? Én a vonzalomról való döntésről beszélek.
A testmagasság egy teljesen más dolog. Az genetika. Öröklődik. A szexuális vonzalom NEM. Tudatos vagy tudat alatti, de akkor is DÖNTÉS. Ez ugyan olyan, mint a kutyás meg macskás típus. Valamiért kialakulnak preferenciák. Tudatosan vagy tudat alatt. Az agyad információhoz jut és DÖNT. Ez lehet nevelés vagy akár trauma, de lehet az egyéni psziché szintjén megélt történések vagy satöbbi miatt. De valamiből információt szerzel és döntesz.
"Én a vonzalomról való döntésről beszélek."
Én is. Ilyen döntési lehetőség nincs.
16-os, köszönöm a bíztató szavakat, örülök, hogy nem egy elvakult homofóbbal van dolgom. :)
25f m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!