Járnátok olyan lánnyal aki nem néz a szemetekbe miközben beszéltek?
Hát én nem tudom, hogy tényleg ritkább-e, vagy csak nehezebb diagnosztizálni, mert kevésbé egyértelműen nyilvánul meg (magasan funkcionáló autisták között amúgy is nagyon magas a diagnosztizálatlanok száma)
De oké, legyen mondjuk önbizalomhiány. A probléma ez esetben sem az, hogy nem tart szemkontaktust, szóval szerintem nem ezt kell "kezelni", direktben, hanem biztosítani neki azt a támogató és tápláló környezetet, amivel felépítheti az önbizalmát. A szemkontaktus-defektus meg vagy megszűnik ezzel együtt, vagy nem, a lényeg, hogy jól érezze magát a bőrében. Ha azt éreztetjük vele (akármilyen jóindulatúan is) egy ilyen piszlicsáré dolog kapcsán, hogy problémás a viselkedése, az szerintem nem ebbe az irányba vezet. ("Már megint szólnia kellett a szemem miatt, hogy lehetek ilyen életképtelen, jaj sosem fogok megváltozni... stb.")
#14 és ez a mindennapjaidba mennyire rossz vagy elviselhető? És milyen fokú, ha van ilyen egyáltalán?
Nekem eddig sosem okozott gondot és azoknak sem, akikkel szemeztem, volt direkt farkasszemet néztünk, ki bírja tovább. :D
Páromat szoktam nézni, mert annyira jó érzés Rá néznem, sokszor kap azon, hogy bámulom, rajta felejtem szemem. De nem zavarja, tetszik neki.
Meg sokszor önkéntelenül is mosolygok, ha rám néz, mint kapcsolatunk elején.
És nekem jó, ha szemembe tud nézni néha, akivel beszélgetek, megnyugtató érzés is.
Szerintem ez egyáltalán nem kizáró ok. De azért néha belenézhet.
Ja és szeretek elmerülni/belefeledkezni a Párom szemeibe, annyira szépek.
Nekem meg valaki azt mondta, hogy barátságos a szemem.
36N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!