Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Hogyan kerülhetnék közelebb?

Wolfa kérdése:

Hogyan kerülhetnék közelebb?

Figyelt kérdés

Van egy osztálytársam(gimi),aki eléggé megtetszett nekem,de nem tudok egyszerűen vele szóba állni,mert suliba csak a barátnőivel van és hazafele is velük megy :(.

ergo. nem tudok vele beszélgetni :/.

Mit tehetnék?

Még csak látásból ismerem 1-2x beszélgettünk,de semmi több.

Fb-n próbálkozzak esetleg?Nem nagyon van fent,csak néha :(.

Tanácstalan vagyok légyszi segítsetek! :/

2015. febr. 6. 23:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

pedig ez a matek téma nagyon jó, ne hagyd annyiban!

attól még, hogy az ofő felajánlotta te is felajánlhatod, nyugodtan kérdezd meg, hogy nem akarja-e, hogy inkább te segíts neki matekból, nem akarom elhinni, hogy valaki szívesebben jár a tanárához külön órára, mint egy osztálytárshoz.

sőt, azt kell mondjam ez még akár jó is neked, mivel így el tudsz kezdeni beszélgetni vele, hogy hallottad, hogy a tanárhoz fog járni külön órára. nem akar inkább hozzád? te szívesen segítesz.

2015. febr. 7. 14:45
 12/20 A kérdező kommentje:

Igen elég jó lett volna,de már lezsírozták,hétfőn 1.óra megy :(.

És most fb-n vagy személyesen vagy egyáltalán még megkérdezzem,mert szerintem már késő :((.

Amúgy ha meg belemenne akkor a helyszín??

Suliban?Esetleg nálam/nála??Az nem lenne korai kicsit? :/

Amúgy a szinkronúszós témába belemélyedtem.

Nem tudom,h még mindig csinálja,de 2014közepe fele volt az utsó ilyen bejegyzés azóta nem(lehet abbahagyta).

De akkor,mit tegyek?:(

2015. febr. 7. 19:02
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

nem érted a lényeget.

tök mindegy mit válaszol akármelyik felvetett kérdésre, nem az a lényeg, hogy matekozni fogtok-e, vagy hogy jár-e még szinkronúszni, hanem hogy ennek mentén el tudtok kezdeni beszélgetni.

gyanítom azért akarsz vele a fb-on kommunikálni, mert nem mersz eléállni élőben.

csak azt kéne átgondolni, hogy ha a fb-on elkezdtek társalogni, utána majd oda mersz-e menni hozzá élőben, vagy akkor sem, mert akkor semmi értelme az egésznek! az a baj ezekkel a fb-os ismerkedésekkel, hogy utána élőben még ugyanolyan idegennek tűnik.

a matekos vonalon ugyanúgy megkérdezheted mondjuk keddtől (akár élőben, akár fb-on), hogy "szia! milyen volt a külön matek? mielőtt mondta a tanár, hogy korrepetál pont fel akartam ajánlani, de aztán végül ugye vele kellett gyakorolni. de az ajánlatom áll, szívesen segítek. nem gáz vele gyakorolni?" - ez már elindítja a kommunikációt, erre akármit válaszol lehet tovább folytatni - nyilván, ha azt mondja, hogy gáz, akkor beszélhetsz arról, hogy hát igen, nehogy már az ember a szabadidejét is a tanárral töltse, meg hogy általánosban is segítettél egy osztálytársadnak, aki aztán tök jól megértette, blablabla.

ha azt mondja, hogy nem, egyáltalán nem gáz és köszi nem kell a segítség, akkor is lehet reagálni, pl. "nagy kár, mert ha elfogadtad volna kértem volna, hogy te meg segíts angolból (vagy olyan tárgyból, amiben ő a jobb), mert kicsit gondban vagyok ezzel a folyamatos múlt üggyel, nem értem teljesen, hogy hogy van ez... pedig sorozatokat is angolul nézek, de úgy látszik a nyelvtan úgy nem ragad. most néztem pont meg az xy sorozat legújabb évadát. te is nézed azt? nem, akkor miket szoktál nézni?" stb.

a szinkronúszós téma meg ugyanúgy, most attól, hogy ő már nem csinálja tud ajánlani tanárt, és akkor eldumálhattok arról is, hogy miért hagyta abba, most mit sportol helyette, stb.

a lányok nagyon szeretik, ha magukról kérdezgetik őket! azt pedig, hogy te is érdekled-e úgy fogod észrevenni, ha elkezd ő is kérdezgetni.

viszont ha ennyire betoji vagy, és ennyire rosszul kommunikálsz, akkor tényleg egy nyökögős kínos próbálkozás lehet az egészből (ezzel nem a kedved akarom elvenni, de nehogymár a szádba kelljen adni a szavakat), szóval lehet mégis jobb ötlet a buli, amit korábban is említettem.

2015. febr. 7. 19:51
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem lenne nehezebb.

De tényleg meggondolom amiket mondtál,mert nem hagyom annyiban akkor se!

Összeszedem magam most már tényleg,már saját magamból is elegem és legszivesebben beleb-sznám minden egyes alkalommal fejemet a falba,amikor nem tudom kinyitni a szám...

De akkor,ha belemenne,h segítsek neki,vagy forditva(angolból van középfokú,már mindenki tudja.nekem a töri nem megy,csak gondolom abból nem lehet kihozni olyan sok beszédtémát :/ ).

De akkor hol legyen?

Suli?Online?Nálam?Nála?

Mert gondolom mind1-ik másik helyzeteket vált ki.

És akkor meglátjuk mi lesz,reménykedem... :/

2015. febr. 8. 00:17
 15/20 anonim ***** válasza:

az online-t felejtsd már el!

az együtt tanulásnak pont az a lényege, hogy fölé hajolsz, miközben próbálja értelmezni a koordináta geometriát! :)

vagy a suliban, vagy nála, vagy nálad. kérdezd meg, hogy hol szeretné. HA egyáltalán eljuttok addig.

ez megint részlet kérdés.

szerintem kicsit túlmisztifikálod a dolgot, ha alig beszéltél vele nem is ismered. a külseje tetszik, meg amiket hozzá képzelsz. most meg kéne ismerkednetek először. lehet, hogy kiderül, hogy egy pi.csa...

aztán ha már megismerkedtetek ráérsz gondolkodni, hogy szabad-e közeledned és ha igen hogy.

de nem az első matek órán fogod lesmárolni.

2015. febr. 8. 03:36
 16/20 A kérdező kommentje:

ok.

Csak nem akarom elsietni,ezért gondoltam online-ra,de akkor megkérdezem.

De ha ő azt mondja,h online akkor mit tegyek?

Vagy ha nem kéri a segítségemet mit mondjak utána?

Hagyjam annyiban és akkor másik téma legyen?

Köszi,amúgy a segítséget nagyra értékelem,komolyan és reménykedem,h megtörténik amit leírtatok!

2015. febr. 8. 11:16
 17/20 anonim ***** válasza:

ez úgy látszik a végtelenségig mehetne, ha nem tudsz magadtól reagálni semmire, akkor inkább oda se menj hozzá, mert nem tudjuk leírni az összes variációt, ami előfordulhat, hogy azt bemagold.

most már ne tegyél fel több kérdést, hanem menj oda hozzá!

(azt valaki magyarázza már el, hogy hogy lehet matekban online segíteni, azon kívül, hogy megcsinálod a leckéjét..)

2015. febr. 8. 11:56
 18/20 anonim ***** válasza:
Akkor megmondod neki, hogy online matekot nem lehet tanulni. Össze kell ülnötök.
2015. febr. 8. 11:58
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Amúgy bocs,csak nem akarom elb-szni,mert még nem csináltam ilyet...

Akkor majd írok mi lesz,köszi! :)

2015. febr. 8. 13:24
 20/20 A kérdező kommentje:

Na személyesen nem volt lehetőségem,de fb-n kicsit beszélgettem vele,csak nem sokat,mert ment gyakorolni :/.

De nagyon remélem,hogy később majd személyesen is jól elbeszélgethetünk és kialakul valami :).

Apropó..Szerintetek,akkor már lesz "rám is" ideje,ha a barátja leszek és akkor biztos,h összejön a személyes dolog,nem?

2015. febr. 9. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!