Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Ha udvarlásról van szó, akkor...

Ha udvarlásról van szó, akkor hol marad az emancipáció?

Figyelt kérdés

Fura egy világban élünk. Szinte a csapból is a feminizmus folyik. Ha pedig híres celeb vagy, akkor meg kötelező is annak vallani magad, különben ki van utálva az illető.

Viszont a lényeg, hogy a feminista eszmének elvileg az egyenlőség az elve. Viszont ha udvarlásról van szó, akkor mindezt sutba vágják.

"Egy nőnek legyen tartása", "Az igazi férfi küzd megküzd a nőért" blablabla és egyéb begyöpösödött marhaságok hangzanak ilyenkor el. Ezek szerint akkor a nemi szerepeknek nem is kell eltűnniük? De akkor miért épít karriert az anyuka? Miért nem főz meg mosogat otthon?

Nem értem én ezt.

2015. jan. 9. 19:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
43%

A feminizmus csak arról szól, hogy a férfi is ember, meg a nő is ember, és így is kell kezelniük egymást, ennyire természetesen. Tisztelettel, ahogy egy ember megérdemli. De nincsen róla protokolláris kézikönyv. A feminizmus szerint te úgy éled az életedet, ahogy az neked jó, és a partner sem erőltethet rád semmit. És ha nektek úgy jó, akkor jogotok van végigjátszani a szokásos macska-egér játékot ismerkedés során. És úgy fogjátok élni az életeteket, ahogy akarjátok, nem számít, hogy ki marad otthon a gyerekkel, ki mosogat és ki nyírja a füvet. Majd az elvégzi, akinek kedve, vagy energiája van rá, vagy egyszerűen bármilyen megfontolásból így osztottátok el egymást között a feladatokat.

Amúgy meg nem tudom, miről beszéltek, régen a barátnőmmel cipeltem le a komplett konyhai felszerelést az emeletről, meg a tömör franciaágyat egyik szobából a másikba.

A hímsovinizmus meg azért nem jó, mert állandóan lekelezően nyilatkoztok a nőkről, és minden esetben találtok bennük kivetnivalót, mintha a férfi a lába között lógó húsdarab miatt többet érne náluk. Talán ezért is olyan nagy dolog nálatok a méret: ahány centi a péniszed, annyival vagy több egy nőnél... Csoda, hogy nem akarnak szóba állni veletek?

A feministák ellenben a férfiaknak is segíteni szeretnének, csak számukra biztonságosabbnak tűnik továbbra is játszani a szerepüket. Mivel félnek attól, hogy elvesztik az életük felett a kontrollt, inkább másokat próbálnak meggyengíteni a hangjukkal és a testi erejükkel. Holott ez már nem az őskor, a feministák meg nem levadászandó mammutok.

2015. jan. 9. 20:21
 12/18 anonim ***** válasza:
45%
Semmit nem akarnak, csak elkölteni a pénzemet, cserébe meg nem kapok semmit. Legyek ilyen, legyek olyan, csak hogy nekik jó legyen, ők meg nem adnak ezért semmit.
2015. jan. 9. 20:33
 13/18 anonim ***** válasza:
37%
Tudjátok, a nők még mindig nem kapnak annyi pénzt ugyanazért a munkáért cserébe, mint a férfiak...
2015. jan. 9. 20:38
 14/18 anonim ***** válasza:
27%
Amíg nem éltük az izmusok világát, mindenki tudta, hogy hol van a helye: a férfinak a munkában, a nőnek a konyhában, a gyereknek az iskolában, majd az apja mellett, a feketének a gyapotmezőn, a cigánynak a darálóban. Kérdés?
2015. jan. 9. 20:38
 15/18 anonim ***** válasza:
49%

Kicsit el vagy tévedve. Én nő vagyok és szeretek nő lenni és nőként viselkedni. Szeretem ha egy férfi megkíván és meghódít és udvariasan bekerít és levadász.

Ettől függetlenül feministának vallom magam abban hogy egy nő rendelkezik a saját vagyonával, saját testével, és a törvény előtt egyenlő jogai vannak. Anyukaként dolgozom és eltartom a gyermekemet. Ha nem dolgoznék, hogyan tartanám el ha az apja már nincs velünk? De előtte is dolgoztam. Miért mosogassak itthon három diplomával?

Nem értem miért zárná ki az emancipáció a nőiességet?

2015. jan. 9. 22:09
 16/18 anonim ***** válasza:
15%

Ez már nem feminizmus, ez már valami egészen más, csak úgy látszik bizonyos nőknek több idejük van ilyesmin gondolkodni, meg alapból egész énjüket a stratégiai módszerekre építik.

Ezek komoly képpel jogot formálnak mindenre, ugyanannyi pénzt ugyanazért a munkáért, házasság utáni jogszerű félrekufircolásokat, dögleni a sorozatok előtt, nem csinálni semmit, stbstb...

Ezeket a lusta nők szajkózzák, akiknek a karrierjük a külsejük, és undorító módon kihasználva a helyzetet furakodnak jobb pozíciókba minden téren.

2015. jan. 11. 21:34
 17/18 B.Dávid ***** válasza:
Értem a feminizmus célját és elismerem h amikről nagy kampányok alatt beszélnek, illetve itt kommentekben is volt szó róla. Teljesen jogos. Amit nagyon rühellek az valóban az amire rákérdeztél, ezt igazából én is kérdezhettem volna. Ha egyenjogúság, akk a nő is merje elhívni a férfit randira, hiszen EHHEZ JOGA VAN !!! Ezt a nézetet vallom én is. Ne csak ott legyen egyenjogúság, h a nőt ne kövezzék meg nyilvánosan, meg h dolgozhasson, vagy h a nő is lehessen mondjuk asztalos. Nő és férfi között ez a játék nem verseny, hanem kóperáció. Másképp nem megy, különben kipusztultunk volna
2015. febr. 12. 05:48
 18/18 anonim ***** válasza:

A feminizmussal csak és kizárólag annyi a baj, mint minden mással, ami olyan közösséget vesz agresszív védelmébe, amelyik teljesítmény nélkül, a születés pillanatában alakul ki.

Ha megfordítjátok a kérdést, hogy kinek ne tetszene egy olyan társadalomfilozófia, ahol nem kell csinálnod semmit, és cserébe előjogokat kapsz, vajon mi lenne a válasz? :D

Tény, hogy a nőket is, férfiakat is, mint minden embert, tisztelni kell. Ám társadalmi előjogokat senki nem élvezhet születésétől fogva, sem férfiak, sem nők. Sajnos az a helyzet, hogy a világ nagy részén a férfinak születés előjogokkal jár.

Mondjuk azt nem gondolom, hogy ez a nyugati civilizációban is így lenne. Épp ezért nálunk a feminizmus többnyire hülyeségekkel foglalkozik.

40F

2015. febr. 13. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!