A centrális heterokrómia ad egy kis pluszt a külsőhöz, van akinek bejön, vagy általában észre sem veszik ismerkedésnél?
Nem is tudtam, hogy ennek van neve... Mármint amit így #3as linkelt.
Nekem is ilyen a szemem, csak zöld-barna párosításban. A barna pedig hol jobban látszik, hol kevésbé. Nem gondoltam, hogy ez is heterokrómia.
Egyébként imádom a szememet. Családi örökség, nálunk mindenkinek ilyen a szeme. (ezért se gondoltam, hogy ez olyan különleges lenne)
A páromnak is nagyon tetszik, mindig dicséri. Bár szerintem ezt nem nagyon veszik észre az emberek. :)
Igen, világítós. :)
Ősszel szokott leginkább az lenni egyébként. Naplementés időszakban narancssárgán világít a szemem, elég durva. :)
És igen, többen barnának nézik, pedig igazából zöld. Csak ugye a pupillám körül barna és ha nagyon ki van tágulva, akkor javul a barna aránya a zöldhöz képest és messziről barnának látszik.
Azt nem tudja véletlenül valaki, hogy hívják azt, amikor az ember szeme időről-időre váltja a színét?
Alapból zöldeskék a szemem, de vannak olyan időszakok, amikor egész acélkék lessz, még máskor méregzöld. De ezutóbbi inkább csak amikor lázas vagyok.
24/F
Nem hiszem, hogy még olvasod, de a fiú, aki tetszik nekem már vagy egy tucatszor elmélázva közölte, hogy gyönyörű szemeim vannak, és nekem is centrális heterokrómiám van (kívülről befelé: vékony fekete csík, vastag mohazöld sáv és barna gyűrű a pupilla körül).
Szerintem észreveszik, ha valaki már az első találkozáskor kiszúrta 11 évesen.
De még olvasom. :)
Szép szemed lehet, nekem is ilyen, mint amit leírtál, azt leszámítva, hogy nekem nincs fekete sáv kívül. De a többi szín az stimmel.
Nemrég voltam szemészeten, mert volt egy kis gond az egyik szememmel, és rákérdeztem kíváncsiságból, mennyire gyakori ez a centrális heterokrómia. Azt a választ kaptam, hogy nagyon gyakori, egyáltalán nem ritka. Szóval annyira nem vagyunk különlegesek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!