Tinderen mindenkit igeneltem Magyarországon így lett 50-60 párom, nem éppen a legszebb lányok, sőt. De ez jó aránynak számít?
Mi az, hogy jó arány? Ember...könyörgöm. 22 évesen illene tudni már ennyi matekot.
Megnézed hány embert igeneltél (körülbelül), legyen 1000. Megnézed, ebből hány igenelt vissza, legyen 55.
Majd fogod, a nagyobbat elosztod a kisebbel, és 100-al elosztod a végeredményt.
1000/55 = 18,181
100/18,18 = 5,5
Vagyis? Ebből levonható, hogy ha 18-50 év között 1000 embert igeneltél, akkor a 18-50 éves korosztály kicsivel több, mint 5%-nak valamilyen szinten bejössz. Hogy ez jó arány vagy nem, azt már te döntsd el.
Ezt is rosszul tudod, mert "hülye kérdés nincs" :D Rossz kérdés van.
Ha tisztában vagy a számokkal, és ez a foglalkozásod is, akkor tisztában kéne lenned az "arány" szó jelentésével is.
Én a #12-es válaszomban megválaszoltam: 5%
De ha így jobb, akkor máshogy is leírom:
Ha 1000 lányból 55 igenelt vissza, akkor az azt jelenti, hogy legalább 18 lány (és egy csipet szerencse) kell ahhoz, hogy abból 1 elfogadhatónak véljen. Vagyis ennek aránya: 1:18.
Köszönöm, hogy velünk játszott!
Innentől már relatív, hogy ezek az értékek kinek mennyire jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!