Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Ez mennyire általános?

Ez mennyire általános?

Figyelt kérdés

Sok nőt megismertem az utóbbi egy évben. Általában már az elején kiderült, hogy milyen elvárásaik vannak, de később, mikor már úgy tűnt sínen vagyunk, még felhoztak még egy csomó mindent. Én meg úgy éreztem magam, mint aki nem olvasta az apróbetűs részt.

Gyorsan hozzátenném, hogy nem kikent cicababákkal ismerkedtem. Tényleg ilyen rengeteg elvárásuk van a nőknek manapság?

2014. nov. 25. 13:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Alapjáraton én is őszinte vagyok, de azért vannak olyan információk, amiket az ember nem az első randin oszt meg a másikkal- tervezett gyerekek száma például.

Eleinte még az ismerkedés szakasz van, amikor csak nagy vonalakban felvázoljuk, hogy kábé mit szeretnénk egy kapcsolattól, egy férfitól/nőtől. Ha már az alapokban nem egyezünk, akkor felesleges lenne tovább folytatni a dolgot. De ha ebben egyetértés van, onnantól lehet már a részletekre is kitérni- bizonyos ismertségi szint felett. És ez akkor jön, amikor már a másik reménykedik abban, hogy ebből komoly dolog is lehet, tehát inkább örülj neki, hogy megosszák veled az elképzeléseiket.

Van elvárás jócskán, férfi és nő részéről is. Én a magam szempontjából úgy érzem, ha egy olyan valakivel állnék össze, akinek semmi vagy csak minimális elvárása van felém, akkor az nem nekem való. Ha neki édesmindegy milyen vagyok, mit csinálok, akkor nem én kellek neki, csak valaki, aki megöleli, és nem számít az kicsoda. Ha viszont megfelelsz az elvárásoknak, tudhatod, hogy téged keresett, és nem az a lényeg, hogy farka legyen. Szerintem. Én legalábbis így állok hozzá. De nem is vagyok szingli...

2014. nov. 25. 14:18
 12/16 Cyus22 válasza:

Kedves kérdező,

Azok alapján amit leírtál az jött le nekem, hogy lövésed sincs a párkapcsolatról. Van az a mondá, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat. Persze a kapcsolat elején ahogy már elmondták páran nem csak a mai világban de régebben is mindenki az elönyös oldalát mutatta meg majd jött a foga fehérje. Egy kapcsolat éppen ezen múlik, hogy az ember mennyire tud alkalmazkodni a másikhoz. Ha te az első elvárásnál megtorpansz akkor mi lesz veled később. Én fél év után költöztem össze a mostanra már feleségemmel és hidd el voltak bajok és elvárások is csak én ahogy te mondtad "az apró betűs részt" nem felháborodással fogadtam hanem elfogadással mivel tuti biztos hogy nekem is volt apró betűs rész. Szóval ne lepődj meg mert biztos hogy neked is meg vannak az elvárásaid a nőkkel szemben ha nem is mindjárt az elején játszod ki a lapokat. Sőt ha teljesen őszinte akarok lenni neked ez az "apró betűs részed" hogy az alapkoncepción ergo elváráson ne változtassunk.

2014. nov. 25. 14:39
 13/16 anonim ***** válasza:
# 1-nek igaza van. Az eletben tenyleg mindenki legtobbet akar kapni, minimalis befektetesert. Idaig fajult ez a vilag sajnos...
2014. nov. 25. 14:42
 14/16 A kérdező kommentje:

#12: így ismeretlenül aztán jól megmondtad, hogy mennyire nincs közöm a kapcsolatokhoz, mikor 5 év után szakítottunk a barátnőmmel. Nem azt kértem, hogy papolj nekem, és szó sincs arról, hogy az első, vagy akár a második komolyabb elvárástól megfutamodnék. Arról van szó, hogy ezek a nők az utolsó tollvonásig megrajzolják maguknak a kívánt férfit. (Nyilván átvitt értelemben, minden tulajdonságra vonatkozik.) És egy idő után rohadtul idegesítőnek találom, hogy nem nyitottabbak.

Tudom mi az alkalmazkodás, az elfogadás. Még egyszer mondom, nem erről van szó.

2014. nov. 25. 14:48
 15/16 Cyus22 válasza:

Kedves kérdező,

Akkor meg örülj neki hogy még ideje korán kiderül, hogy nem passzoltok össze. Mindenkinek van elvárása a partnerével szemben s ennek vagy megfelel vagy nem. Nem véletlen olyan nehéz megtalálni az "igazit". Van akinek több az igénye van akinek kevesebb. Éppen most az oldalon olvastam egy kérdést ahol egy olyat pasit keres az illető aki nem cigizik, nem iszik, nem a nők után rohan, csak a tanulásnak a karrier építésnek él de mellette már egy komoly kapcsolatot akar feleséget szeretne és gyereket és mind emellett legyen tizen-huszon éves. Mi ez ha nem egy konrétan megrajzolt paradoxon? :D

Elnézést ha papolásnak tünt elsőre így jött le nekem.

2014. nov. 25. 14:56
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát igen, ismerős. :D Bár kaptam már sokkal cifrábbakat is. Mikor pl. horoszkóp nem stimmel, meg ilyesmik.
2014. nov. 26. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!