2 lehetőségem van ti mit választanátok?
A szüleim kiköltöztek 2 éve külföldre, én is kint éltem egy évet életem legnehezebb éve volt 15 éves fejjel barátok nélkül egy idegen országban ahol még a nyelvet sem beszéltem egyáltalán ! Egy év után hazajöttem és úgy gondoltam az ott megszerzett nyelvtudásommal bejutok és el tudok végezni egy német nyelvű iskolát itt Magyarországon, de rájöttem, hogy még mindig nem tudok semmit a többiekhez képest az egész iskola nem az én szintem minden nap sírhatnékom van. De itt vannak a barátaim és a mamámmal élek együtt neki is jó hogy itt vagyok. Most viszont olyan lehetőségem adódott, hogy egy nyelvkurzusra mehetnék ki a szüleimhez még fizetnek is érte hogy oda járok és egy szakmára is kitanítanak ha továbbmegyek. De 17 évesen barátok, bulik, párkapcsolat nélkül ?! Kérlek ne mondjátok hogy majd kint szerzek mert voltam kint nagyon bunkók és elutasítóak az emberek csak negatív tapasztalatom van!
Szóval vagy kimegyek a családomhoz akiknek nagy segítség lennék mert velük lakik a 9 éves húgom aki egyedül van otthon amíg a szüleim dolgoznak és elvégzem ezeket a kurzusokat szerzek egy szakmát és nyelvtudást, de érettségit nem! Vagy itthon maradok szenvedek ebben az iskolában de jól érzem magam az időm többi részében és segítek a mamámnak aki egyedül él.
Hogy döntenétek? Sajnálom nem nagyon figyeltem a hibákra...:S
Menj ki! Meg fogod szokni, sőt szeretni. A családod mellett van a helyed, és úgy érzem ezt te is érzed. Tanulj kint nyelvet, szakmát, aztán visszajössz. Soha nem fogod megbánni. Itthon is más lehetőséged van, ha jól beszélsz németül, és van kinti munkatapasztalatod. Építsd a jövőd, az nem rossz befektetés soha.
Nem ér annyit, hogy most itthon maradsz, jól érzed magad 17 évesen, aztán 5 év múlva se nyelvtudás, se szakma, a testvéreid is messze kerülnek tőled lelkileg, érdeklődésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!