A szüleim kiköltöztek 2 éve külföldre, én is kint éltem egy évet életem legnehezebb éve volt 15 éves fejjel barátok nélkül egy idegen országban ahol még a nyelvet sem beszéltem egyáltalán ! Egy év után hazajöttem és úgy gondoltam az ott megszerzett nyelvtudásommal bejutok és el tudok végezni egy német nyelvű iskolát itt Magyarországon, de rájöttem, hogy még mindig nem tudok semmit a többiekhez képest az egész iskola nem az én szintem minden nap sírhatnékom van. De itt vannak a barátaim és a mamámmal élek együtt neki is jó hogy itt vagyok. Most viszont olyan lehetőségem adódott, hogy egy nyelvkurzusra mehetnék ki a szüleimhez még fizetnek is érte hogy oda járok és egy szakmára is kitanítanak ha továbbmegyek. De 17 évesen barátok, bulik, párkapcsolat nélkül ?! Kérlek ne mondjátok hogy majd kint szerzek mert voltam kint nagyon bunkók és elutasítóak az emberek csak negatív tapasztalatom van!
Szóval vagy kimegyek a családomhoz akiknek nagy segítség lennék mert velük lakik a 9 éves húgom aki egyedül van otthon amíg a szüleim dolgoznak és elvégzem ezeket a kurzusokat szerzek egy szakmát és nyelvtudást, de érettségit nem! Vagy itthon maradok szenvedek ebben az iskolában de jól érzem magam az időm többi részében és segítek a mamámnak aki egyedül él.
Hogy döntenétek? Sajnálom nem nagyon figyeltem a hibákra...:S
Miért erőlteted ezt a nyelv dolgot ha ennyire nem megy? Az nem játszik, hogy elfelejted egy életre a p*csába ha ennyire nem jön be, és maradsz széphazánk korrupt földjén nagymamáddal és elmész egy NEM NYELVI iskolába tanulni, ahol majd találsz helyi magyar barátokat, akikkel olyan suliba jársz ahol nincs mindennap sírhatnékod? Eléggé kézenfekvő megoldás, úgyhogy feltételezem nem azért nem jutott eszedbe, mert hülye vagy hanem van rá nyomós okod. Mi lenne az?
2014. aug. 25. 13:44
2/17 anonim válasza:
Javítok:
" Az nem játszik, hogy ezt a külföldösdit elfelejted egy életre a p*csába"
2014. aug. 25. 13:45
3/17 A kérdező kommentje:
A környéken 1 normális gimnázium van ami tényleg nincs 1 órára és a szüleim is rábólintanak, de oda sajnos nem vesznek át mert teljes létszámon van az osztály :S
2014. aug. 25. 13:47
4/17 anonim válasza:
Értem...hát így tényleg nehéz a helyzet...én maradnék itthon...mondjuk én nem szeretem a változást és ragaszkodok a jól megszokott biztos ponthoz... Ha szüleid foglalkoznak veled, akkor azt a külföldi kurzusra szánt pénzt hazaküldik, hogy itthon suli mellett járj német nyelv korepetálásra...és akkor a suli is jobban megy, te is jobban érzed magad...aztán fiatal vagy még lesz időd külföldi karrierre...de amíg gyerek vagy élvezd a gyerekkorod a haverjaiddal itthon
2014. aug. 25. 13:50
5/17 Zsebvirág válasza:
Ez nem teljesen ugyanaz a helyzet, de a tapasztalatom a következő:
A nyáron 2 helyen is dolgoztam, egy telefonos ügyfélszolgálaton meg egy természetvédelmi csoportnál. Mind2 helyen nagy pozitívum volt, hogy az emberek jófejek vtak, lehetettek vna végre barátaim, viszont maga a munkavégzés nem ment. Mind2 helyen kommunikálni kellett, egyik helyen telefonba, de elég kemény munka, a másik helyen meg az utcán kellett toborozni. Hiába vtak jó fejek az emberek, mind2 helyet ott kellett hagynom.
Ebből arra következtetek, hogy csak akkor érzed jól magad egy helyen, ha a társaság is meg van hozzá és amiért ott vagy abban is jó vagy, szereted azt amit csinálsz. Ha vmelyik nincs meg akkor pokol az egész.
2014. aug. 25. 13:51
6/17 A kérdező kommentje:
a kurzus ingyenes, sőt még nekem fizetnek azért, hogy járok...
2014. aug. 25. 13:51
7/17 anonim válasza:
sztm külföld:) lehet h.sokáig nem lesz barátod de egyszer telsen biztos akárhol vagy! ;)
2014. aug. 25. 13:53
8/17 anonim válasza:
Aha...hát figyelj...gondolom ott külföldön azért habár nem kolbászból van a kerítés, csak csurran-cseppen annyi, hogy tudjanak állni valami plusz kurzust-korrepetálást, akár megkéred barátaidat, hogy segítsenek. Én továbbra is azt mondom, hogy a helyedben megpróbálnék itthon maradni...én elég jó vagyok angolból, és munkámat tekintve simán elboldogulnék külföldön, de akármennyire is rühellem a magyar kormányt és politikai életet meg ezt a kilátástalanságot itthon (van egy gyerek is és eléggé ki kell számolni a hónapvégi filléreket) valahogy mégsem érezném jól magam külföldön. Szóval arra nincs lehetőség, hogy valami külön órákkal felzárkózni a többiekhez és itthon maradni?
2014. aug. 25. 13:56
9/17 A kérdező kommentje:
Hát minden nap 7 órám van plusz az utazás haza, 4-5 körül érek haza és akkor még semmit sem tanultam pedig van, hogy 11-ig tanulok nem férne be se keretbe se az időbe egy tanár heti 1-nél többször az pedig semmi ....
2014. aug. 25. 14:00
10/17 anonim válasza:
Értem...hát akkor ha jól értem, hogy nincs más suli a közelben és sokat utazol akkor ha jól sejtem vidéken élsz egy viszonylag kevés lehetőséget kínáló helyen...így viszont lehet tényleg a külföld lenne a jobb...a jövőd szempontjából. Én Budapesti vagyok, szóval könnyen beszélek, minden sarkon van valami oktatási intézmény, itt bármilyenből könnyen találok 10-et is max 1óra utazásra. És az iskolában nincs plusz korrepetálás? Nem kérhetsz helyben az iskolában külön órákat? Tanítás után nem tudnak barátaid segíteni 1-2 órát még bent a suliban mielőtt elindulsz haza?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!